Cosplay

Tässä Frostbitessä nähdään jo näin etäconituksen maailmassa melkein perinteiset Kaappicosplay-kilpailu ja Photoshoot-kilpailu.

Photoshoot-kilpailu

Nimensä mukaisesti kyseessä on perinteinen cosplay photoshoot-kilpailu, joihin kisaajat voivat osallistua milloin vain otetulla kuvalla. Tuomaristo valitsee yhden voittajan, jonka lisäksi yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan tapahtumaviikonlopun aikana. 

Desuconline 2020 Photoshoot-kilpailun voittaja Tekla "megurinemagnet" Kokkonen, Malli: Siiri Cosplay

Desuconline 2020 Photoshoot-kilpailun voittaja Tekla "megurinemagnet" Kokkonen, Malli: Siiri Cosplay

Säännöt

- Kuvaajat voivat osallistua yhdellä kuvalla.

- Cosplayhahmo/-hahmot kuvassa voivat olla mistä tahansa lähteestä, omat designit pois lukien.

- Kisaan lähetetään valmis kuva sekä alkuperäinen raakakuva sellaisena, kuin se on kamerassa. Raakauva voi olla joko RAW (esimerkiksi DNG., PEFF., CR2.) tai käsittelemätön JPEG/TIFF. Valmiin kuvan tulee olla JPG./PNG./GIF.

- Minimiresoluution tulee olla 595x842 pikseliä.

- Kuva tulee lähettää joko sähköpostilla liitetiedostona osoitteeseen cosplay@desucon.fi tai jakosivulla kuten Dropbox/Google Drive.

- Ilmoittautumisessa täytyy olla mukana kuvaajan sekä kuvassa olevien nimet/nimimerkit. Ilmoitathan myös käytetäänkö julkaistun kuvan yhteydessä nimimerkkiä vai nimeä.

- Kuva voi olla aikaisemmin julkaistu photoshoot-kuva, jolla ei ole aiemmin kisattu missään kisassa.

Kuvat on lähetettävä keskiviikkoon 27.1. 23.59 mennessä.

Osallistumalla kisaan annat hyväksyntäsi sille, että Desucon julkaisee kuvasi sivuillaan yleisöäänestystä varten. Voittajan kuva voidaan julkaista myös Desuconin sosiaalisen median alustoilla.

Voittajat julkaistaan Frostbiten sunnuntaina 31.1.

 

Kaappicosplay-kilpailu

Kaappicosplay-kilpailussa kisaajilta vaaditaan luovuutta, keksiliäisyyttä ja oman elämän MacGyver-taitoja. Ideana on, että kisaajat tekevät cosplay-asunsa jo omistamistaan tai muuten kotoa löydettävistä tavaroista ja tarvikkeista nopealla aikataululla.

Kaapicosplay-kilpailuun voit laittaa hahmoehdotuksia sunnuntaihin 24.1. asti tämän linkin kautta. 

Kisaajien työskentelyaika alkaa hahmolistan julkaisusta, ja kestää aina lauantain 30.1. loppuun asti. Osallistuminen kilpailuun tapahtuu Twitterin tai Instagramin kautta käyttämällä #desucosplay hashtagia. Käyttämällä hashtagia annat hyväksyntäsi sille, että Desucon saattaa julkaista voittajien kuvat nettisivuilla ja sosiaalisen median alustoilla. Voittajiin otetaan yhteys kisan päättymisen jälkeen. Varmistathan, että tilisi on julkinen mikäli osallistut Twitterin tai Instagramin kautta.

Jaa valmis tuotoksesi yhdessä referenssikuvan kanssa! Voit myös kuvauksessa kertoa kekseliäimmästä käyttämästäsi materiaalista/vaatekappaleesta. 

Kisa alkaa tapahtuman alkaessa ja osallistuminen päättyy lauantaina 30.1. klo 23.59

Voittajat julkaistaan Frostbiten sunnuntaina 31.1.