Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Desucon Frostbite Online ohjelma

Desucon Frostbiten online-version ohjelmakartta:

Lauantai:

Lauantain ohjelma alkaa klo 10. Puheohjelmat lähetetään YouTuben kautta.

 

Klikkaa itsesi tästä lauantain ohjelmastriimiin!

Yuri in 2010's

10:15

Wataru "Walterinsect" Yamazaki

2010s saw a great increase in the yuri-genre works in many medium, manga, anime, games and fanart/fic. But why in 2010s? How did the market suddenly started appreciating depiction of romantic relationship among girls/women? To answer this question, this lecture will look back on 2010s in anime, and try to make sense of the phenomenon, especially why some of the hetero-male audience started appreciating such works. I’ll discuss the hypothesis on collaborative relationship between Kyoani, Yuri and Nichijokei (Slice of life).

 

Animen Showa-kausi

11:30

Heidi "Hoothoot" Päivinen

Taishokausi on kenties romantisoitu animessa, mutta miten sitä seurannut, 63 vuotta kestänyt showa-kausi näkyy animessa? Ohjelmassa käsitellään sitä, miten animen tekijät kuvaavat tätä pitkää ajanjaksoa, jolloin koko maailma koki valtavia mullistuksia ja mietitään, millä tavalla showa-kautta voisi romantisoida.

 

Kuinka katsoa animea vuonna 2021

12:45

Petteri "Tsubasa" Uusitalo

Animen suoratoistopalvelujen kenttä jatkaa muuttumistaan. 2010-luvun alkupuolella ainoat vaihtoehdot olivat Crunchyroll tai piratismi. Vuodesta 2017 eteenpäin sarjat alkoivat jakautua useampiin striimipalveluihin, ja hetken aikaa oli käytettävä viittä eri palvelua, jos halusi nähdä kaiken animen. Nyt palvelujen määrä on taas vähenemässä, mutta siitä huolimatta kaikki sarjat lisensoidaan lopulta Suomeenkin asti. Elämmekö siis animen suoratoistopalvelujen kulta-aikaa, vai odottaako nurkan takana synkempiä pilviä?

 

Katsaus Digimangan Nykymarkkinoille

15:00

Daiz

Nykymarkkinoille Monet ostavat vielä tänäkin päivänä mangansa perinteisesti paperisina, mutta nykyisin digimarkkinoillakin on merkittävä rooli mangan myynnissä. Mistä sitä mangaa sitten kannattaa digitaalisesti ostaa? Entä millaisia ovat tämän päivän kuukausimaksulliset manganlukupalvelut? Tässä ohjelmassa asia selviää.

 

QuziQuiz – Tietäjät tietää

16:45

Popu-Pätijä ja Pipi-Pätijä

Useimpien Desujen tapaan myös Frostbite 2021 tarjoaa osallistujilleen animevisan. Tämä ei kuitenkaan ole mitä tahansa kivaa peruskilvoittelua, vaan ärsyttävä visa pedanteille ja nillittäjille! QuziQuizin kuppaisissa kysymyksissä eivät MAL-palkit auta, vaan vastaukset haetaan internetin ihmemaasta. Aikaa googletukseen on kuitenkin rajallisesti, ettei tästä nyt liian helppoa ja mukavaa tule. Voit osallistua kiperään visailuun itse tai vain seurata striimiä rauhassa kotisohvaltasi. Tule syventämään turhaa animetietämystäsi ja testaamaan googletusnopeuttasi!

 

Animen tekninen kehitys 2010-luvulla

17:30

Valtteri "Tounis" Strömsholm

2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä nähtiin siirtyminen digiaikaan, mutta tekninen kehitys ei suinkaan jäänyt siihen. 2010-luvulla otettiin valtavia harppauksia esimerkiksi kuvan jälkikäsittelyn ja CGI-animaation mukaan yhdistelyn saralla. Luennolla perehdytään esimerkkien kautta siihen, millaisin keinoin moderni anime on saatu näyttämään niin hienolta kuin se näyttää ja millaisissa muissa jutuissa tekninen kehitys näkyy nykyhetken animessa.

 

2020 taas se Japani uppoaa - Japan Sinksin monet kasvot

18:45

Gorim

Ohjaaja Masaaki Yuasan (Tatami Galaxy, Devilman: Crybaby, Ping Pong the Animation) Japan Sinks 2020 anime-sarja herätti ilmestyessään kritiikkiä ja kysymyksiä katsojissaan. Netflixissä ilmestynyt Japan Sinks 2020 saattoi tuntua monelle katsojalleen huonosti kyhätyltä ja sekavalta. Ohjelma pyrkii selvittämään millä tavalla Japan Sinks 2020 heijastuu oman tuoteperheensä sisällä ja selvittämään miten Sakyo Komatsun alkuperäisteoksesta tehdyt erilaiset sovitukset ovat vaikuttaneet Japan Sinks 2020 animeen. Tässä ohjelmassa paneudutaan kevyesti Japanin kulttuuri- ja yhteiskuntahistoriaan sekä niiden heijastumiseen Japan Sinkseissä.

 

Desucon x Neonya!! Party - Iltabileet on Air

20:00

Desuconin ja Neonya!! Partyn yhteistyö pitää taas huolta, että animemusasta päästään nauttimaan myös kotisohvilta illan pimetessä. Bileisiin pääset mukaan Neyonya Partyn Twitchissä!

 

Sunnuntai:

Sunnuntain ohjelma alkaa klo 11. 

 

Klikkaa itsesi tästä sunnuntain ohjelmastriimiin!

 

COLLAPOP! Frostbite

11:00

COLLAPOP! on suomalaisen odottemita-tanssiskenen virtuaalinen taidonnäyte, jossa 4 ryhmää ja 5 soolotanssijaa laittavat bileet pystyyn tunnin mittaisella tanssishow’lla! Tarjolla on tällä kertaa Desucon Frostbiten aihepiirin mukaisesti kattaus erityisesti anime- ja Vocaloid-kappaleita. Tervetuloa nauttimaan söpöistä, cooleista ja energisistä tanssiesityksistä sekä hyvästä musiikista!

 

Kunniavierasohjelma

12:00

Desucon Frostbite 2021 kunniavieraiksi online-haastatteluun tulevat taideohjaajat (art director) Taichi Shishido sekä Kunihiko Inaba

Molemmat vieraistamme ovat 1982 syntyneitä taidefreelancereita, jotka tällä hetkellä työskentelevät Studio Coloridon kanssa. Shishidon taustataidetta on nähty esimerkiksi Genocidal Organ-elokuvassa, ja hänen taideohjaustaan Release the Spyce sekä Kokkoku-sarjoissa. Inaban kädenjälkeä on puolestaan muun muassa BURN THE WITCHin ja Giovanni's Islandin taideohjaus. 

Kunniavierasohjelmassa kuullaan ja nähdään kuinka animen taustataide syntyy sekä minkälainen rooli taideohjaajilla ja taustataiteilijoilla on animetuotannossa.

Ohjelma alkaa sunnuntaina 31.1.2021 kello 12:00. Ohjelma lähetetään Youtuben kautta.

 

Cosplay ja arvokisat pandemia-ajan coniskenessä & cosplaykilpailujen tulokset

13:30

Rentoa keskustelua arvokisoista, niiden nykytilanteesta ja tulevaisuudesta, sekä cosplaysta pandemian keskellä! 

Myös cosplaykilpailujen tulosjulkistukset käydään läpi sunnuntaina!

 

AMV-keskustelupiiri

14:00

AMV.fi järjestää jälleen kaikille aiheesta kiinnostuneille AMV-piirin AMV.fi:n Discordissa. Keskustelupiiri on mitä parhain paikka tutustua AMV:iden tekemiseen, tuomarointiin tai ihan vain nauttimiseen, omasta osaamisesta ja kokemuksesta riippumatta.

AMV.fi:n Discordiin pääset liittymään tästä linkistä.

 

AMV-kilpailu

15:00

Desuconin ja AMV.fi:n yhteistyössä toteuttama AMV-kilpailu tärisyttää ja värisyttää katsojansa huimaavalla audiovisuaalisella tykityksellä.

Kisojen katsomiseen tarvitset Kompassi-tunnuksen (lisätietoa AMV.fi:n blogissa). Kilpailua pääset katsomaan AMV.fi:n kilpailustreamissa: https://www.amv.fi/kilpailustream/