Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Cosplay

 Euro Cosplay Gathering -ilmoittautuminen

Craftmanship -ilmoittautuminen

Cosplay ei ole Desuconissa pakollista, mutta äärimmäisen sallittua! Olet tervetullut nauttimaan ikimuistoisesta viikonlopusta Sibeliustalolla, olit sitten ihan tavallisissa vaatteissa tai minkä tahansa fandomin cosplayssa!

Desuconissa järjestetään kilpailuja cosplayn merkeissä: luvassa on European Cosplay Gathering -karsinnat, Craftmanship -kilpailu sekä Hallcosplay -kisa!

European Cosplay Gathering

Yleiset tiedot

Karsinnan puvut voivat olla sarjakuvista, elokuvista, TV-sarjoista, piirretyistä jne. Omat designit tai fanartit eivät ole sallittuja. Japanilaisten laulajien ja bändien puvut ovat sallittuja. Kilpailuun saa osallistua puvulla, jolla on kisattu, sijoituttu tai voitettu aikaisemmin jossain toisessa Suomen cosplaykilpailussa. Kisaajan tulee toimittaa ainakin yksi hyvälaatuinen lähdekuva hahmostaan. Kisaan voi osallistua joko yksin tai 2-3 hengen ryhmänä. Parina tai kolmen hengen joukkueena osallistuvien pukujen tulee olla peräisin samasta lähteestä.   Kisaajien tulee olla täysi-ikäisiä. Pukujen tulee olla kisaajien itsensä tekemiä. Valmiina ostetut puvut ovat kiellettyjä. Pienemmät osat kuten kengät, peruukit yms voivat olla ostettuja. Puvusta vähintään 75% tulee olla kisaajan itsensä valmistamaa. Pienimuotoinen ystävien tai sukulaisten apu on sallittua. Finaaliesitysten tulee soveltua laajalle katsojakunnalle, ja suosittelemma samaa myös karsintaesitykselle. Otathan siis huomioon, että esityksesi soveltuu koko perheelle. Mikäli karsinnan voittanut kisaaja /kisaajat eivät pääse finaalin, valitaan seuraavalle sijalle tullut heidän sijalleen. Karsintaan osallistuvien tulee olla Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisilla tulee olla pysyvä oleskelulupa, jotta he voivat osallistua. He eivät myöskään saa osallistua oman maansa karsintoihin saman kauden aikana. Ryhmien tulee valita yksi osallistuja keskuudestaan, joka on vastuussa tarpeellisten dokumenttien ja lisätietojen toimittamisesta karsintaa järjestävälle taholle.

Esitykset

Yksilöiden esitykset saavat kestää korkeintaan yhden minuutin ja viidentoista sekuntin (1:15) ajan. Ryhmien esitykset saavat kestää korkeintaan kahden minuutin ja kolmenkymmenen sekunnina (2:30) ajan. Tuomareilla on oikeus vähentää kisaajien pisteitä esitysajan ylityksestä.
Esityksen taustalla on mahdollista käyttää taustavideota. Taustavideon tulee olla esityksen mittainen ja mahdollinen ääniraita tulee olla osa taustavideota. Taustavideot tulee toimittaa Mp4 muodossa ja niiden tulee olla full HD-laatuisia. Esityksen taustalla on mahdollista käyttää taustanauhaa. Äänitiedostojen tulee olla muotoa mp3 ja nimetty selkeästi kilpailijan tai ryhmän nimellä. Taustaunauhan tulee olla esityksen mittainen. Mikin käyttö ei ole mahdollista, joten kaikki tarvittava puhe tulee olla taustanauhalla. Mikäli taustanauhalla on puhetta, tulee sen olla englanniksi. Lavalla kiellettyä ovat: tuli, vesi, glitterit, konfettit, tekoveri yms, kaikki yleisölle, kisaajille tai järjestäjille vaaralliset aineet tai aseet/asejäljitelmät. Järjestäjillä on oikeus keskeyttää tai kieltää esitys milloin tahansa mikäli se aiheuttaa vaaratilanteita tai jos se rikkoo kilpailun sääntöjä.

Tuomarit

Karsinnan tuomaristo tullaan julkistamaan myöhemmin. Karsinnan järjestävän tapahtuman henkilökunta tai tuomaristo eivät voi osallista karsintaan.  Jokainen tuomari antaa pisteitä seuraavasti: Puku (toteutus, materiaalivalinnat, tekniikkavalinnat, onnistuminen suhteessa referenssikuvaan jne) 10 pistettä. Esitys: (idea, hahmouskollisuus, viihdyttävyys, tekninen suoritus, lavan käyttö jne) 10 p Yleinen edustavuus (kilpailijan/kilpailijoiden kyky edustaa Suomea ja suomen cosplayharrastajia, luotettavuus, kyky kommunikoida englanniksi jne) 3 pistettä.

Kisaan ilmoittautuminen

Kisaan ilmoittautuminen alkoi 1.10. klo 18. Kisaan ilmoittaudutaan tällä lomakkeella. Ilmoittautuminen on auki 1.12. asti, tai kunnes ilmoittautumispaikat tulevat täyteen. 
Kilpailijan tulee ilmoittautua kisaan lomakkeella ja toimittaa portfoliomuotoinen liite hakemukseen lähettämällä se osoitteeseen cosplay@desucon.fi 1.12.2022 mennessä. Otsikoi portfolio muotoon: "Ecg Porftolio Desucon Frostbite 2023, Nimimerkki" Kerro portfoliossa karsintapuvustasi ja esityksestäsi, sekä hieman tekoprosessista. Portfolio voi olla esimerkiksi dokumentti, powerpoint-esitys tai vaikkapa verkkosivu. Laita myös kaikki mahdolliset kuvat mukaan portfolioon! 

Palkinnot

Kisan voittajilla tulee olla mahdollisuus oleskella Ranskassa noin viikon ajan heinäkuun alussa 2023. Kisaajien matka ja majoitus maksetaan. Finaalit järjestetään Pariisin Japan Expo-tapahtumassa jonka päivämäärät ovat 13. heinäkuuta 2023 - 16. heinäkuuta 2023. Finaalin valitut edustajat eivät voi osallistua seuraavana vuonna saman sarjan karsintoihin. Yksilöedustaja ei voi kilpailla yksilösarjassa seuraavana vuonna, mutta voi osallistua ryhmien karsintaan. Osallistumalla karsintaan kilpailijat antavat karsinnan järjestäjälle luvan kuvata ja dokumentoida kilpailun kulkua sekä käyttää tätä dokumentaatiota myöhemmin esimerkiksi kilpailun markkinoimiseen. Karsinnan voittajien on mahdollista kilpailla finaalissa muilla puvuilla kuin millä he ovat voittaneet karsinnan. Karsinnan voittajat saavat lisäohjeet finaalin kulusta ja käytänteistä pian karsinnan jälkeen.

Muuta

Karsinnan järjestäjät pidättävät oikeuden tarkentaa tai muuttaa sääntöjä ennen karsintaa. Sääntöjä koskevat kysymykset voi lähettää cosplayvastaavalle osoitteeseen cosplay@desucon.fi
 

Craftsmanship-kisa

Craftsmanship-kisa palaa Desucon Frostbiteen vuonna 2023. Craftsmanship-kisa on nimensä mukaisesti yksityiskohtaisten ja pikkutarkkojen tekijöiden kisa, jossa kiinnitetään erityishuomiota puvun yksityiskohtiin ja niiden toteutukseen. Jos koet pienten yksityiskohtien viilaamisen ja puvun hienosäätämisen olevan sinun juttusi, tähän kisaan kannattaa ehdottomasti osallistua! Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä, lähdemaarajoitusta ei ole. Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä, omia designeja tai hahmoja ei sallita. Huomioithan, että asun kanssa tulee pystyä kulkemaan normaalikokoisista ovista, sillä takahuoneen tila on rajattu.
 
Ilmoittautuminen Craftsmanship-kisaan avautui lauantaina 1.10. kello 18:00. Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä. Ilmoittautuminen on auki 1.12.2022 asti. Mikäli kisaan tulee paljon hakemuksia, suoritetaan esituomarointi.
 

Hall cosplay-kisa

Hall cosplay-kisa nähdään myöskin Desucon Frostbite-tapahtumassa. Kisaan ei ole mahdollista ilmoittautua ennakkoon, vaan osallistujia etsitään Metsähallista kisapäivä lauantaina kello 11-13 välillä. Tämä kisa on mainio tapa tutustua cosplay-kisaamisen maailmaan matalalla kynnyksellä, eli kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, jos cosplay-agenttimme sinut nappaa! Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä, lähdemaarajoitusta ei ole. Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä, omia designeja tai hahmoja ei sallita.
 
Huomioithan, että cosplaykisan osallistujien tulee ostaa lippu tapahtumaan lipunmyynnistä. Ongelmatilanteissa otathan yhteyden cosplayvastaavaan!
 

Paikkaliput cosplaykisaan:

Paikkalippuja cosplaykisaan voi varata Desuconin nettisivujen kautta kisapäivänä. Lippujen varaaminen tapahtuu Desuprofiilin kautta. Lippuja voi varata maksimissaan 5 kappaletta. Mikäli huomaat, että et haluakaan osallistua kisakatsomoon, vapautathan lippusi järjestelmän kautta!

Invapaikkaliput jaetaan infopisteeltä.

Liput ovat maksuttomia.

 

Kuva: Tuomas Puikkonen (Desucon 2018)