Tutustu AMV-kilpailun tuomaristoon!

Kirjoittanut
Desu-kun

Kesän 2022 Desuconin AMV-kilpailun palkinnot. Kuva: Jenni Suominen

Desucon Frostbiten vuoden 2023 AMV-kilpailun finalistit ja voittajat valitsee viisihenkinen tuomaristo. Tuomareilla on kokemusta ja monipuolista harrastustaustaa AMV-editoinnista, televisio- ja media-alalta, cosplay-musiikkivideoiden (CMV) tekemisestä sekä tietenkin myös perinteisestä fanivideoiden katselusta.

Tutustu tuomareihin alta! AMV-kilpailun ilmoittautuminen on auki 2.12. asti, ohjeet ja säännöt löydät täältä.

Siiri

Kuva: Niklas Rekola / @mushcube 

Mediasisällön tuottajan koulutuksen käynyt Siiri työskentelee tiiviisti televisiotuotannon ja animaatioiden parissa. Siiri on toiminut leikkaajana ja leikkausassistenttina mm. Discovery+:n Singletown-sarjassa sekä Nelosen ohjelmissa Erikoisjoukot ja Temptation Island Suomi. Animaatioita ja animatic-sisältöjä Siiri on tehnyt mm. Hämeenlinnan kaupungille sekä opiskellessaan Lahden Muotoiluinstituutissa.

“Animeharrastus on jäänyt hieman sivurooliin opiskelun ja työn ohella, mutta lähdemateriaalin ja kontekstin tuntemisen sijan tulen keskittymään muihin hyvän videon tekeviin aspekteihin: rytmiin, kuvavalintoihin, tunteen välittymiseen, narratiiviin, VFX:n käyttöön ja kaikkeen muuhun. Toivon osallistujille mitä parhaimpia editointihetkiä. Antakaa intohimonne lajiin näkyä parhaimmassa videossa, jonka pystytte tuottamaan!”

Video: Siirin opinnäytetyönä animoima ja käsikirjoittama animatic Kouko (2021)

OlkihattuJesmus & Ranskis

Kuvat: Helene Lindfors & Tommi Tiussa

Tiiviisti yhteistyötä tekevä OlkihattuJesmus & Ranskis voittivat 2022 Desuconin AMV-kilpailussa kolme palkintoa. Video "Nyt ei pliis Desusäätä" palkittiin kilpailun parhaan videon, parhaan Desusään ja yleisön suosikin pokaalilla.

Koska ystävykset ovat tehneet kaikki AMV:nsä yhdessä ja arvioivat videoita samoista näkökulmista, toimivat he kilpailussa yhden tuomaripaikan duona. Tuomaripari toimii samalla periaatteella, kuin The Voice of Finland -realitysta tuttu "tuplatuoli", jossa yhden tähtivalmentajan sijaan artistipaikalla on nähty mm. Apulanta-yhtyeen kaksi jäsentä, jotka tämän AMV-duon tapaan ovat erottamaton kaksikko.

OlkihattuJesmus aloitti editoinnin vuonna 2013 ja on tehnyt erilaisia pelivideoita, AMV:itä sekä sprite-animaatioita. Animetapahtumissa vuodesta 2009 käynyt OlkihattuJesmus harrastaa striimausta, editointia ja musiikkia. Ranskis on toiminut pitkään viihdetaiteiden, teatterin ja musiikin parissa. Hän on viihdyttänyt conikansaa AMV:illä, stand upilla sekä DJ:nä. Editointi alkoi harrastuksena 2015, jonka jälkeen into on vain kasvanut.

AMV:ihin tuomariduo suhtautuu kilpailullisesti ja kriittisellä silmällä, mutta pitää tärkeimpänä hauskanpitoa.

"Ollaan innoissamme kisaan tulevista tulkinnoista, konsepteista ja mahdollisista meemuista. Frostbiten AMV-kisa tuo tunteiden vuoristoradan esille musiikin, videoiden, efektien sekä jännityksen seurassa, sitä me odotetaan! Arvostamme videoissa täydellistä rytmitystä, saumatonta huulisynkkaa, uuden tuomista esille ja vahvaa erilaisten ääniefektien käyttämistä. Myös harvinaisemman lähdemateriaalin käyttö on varteenotettavan siistii. Me toivotetaan kaikille kisaajille suurta onnee! Ylittäkää rajanne, näyttäkää mihin teistä on ja muistakaa pitää hauskaa!! PLUS ULTRAA!"

Video: Nyt Ei Pliis Desusäätä [Desucon 2022 AMV ] [ Kolmen palkinnon voitto! ]

Torucos

Kuva: Tamameru

Torucos on leikkaaja ja valokuvaaja, jonka cosplay-harrastuksessa näkyy vahvasti median kanssa työskentely. Visuaalista viestintää opiskeleva ja vapaa-ajallaan runsaasti AMV:ita katsonut tuomari pitää videoissa tärkeinä elementteinä visuaalista esteettisyyttä ja tarinankerrontaa. 6 vuotta cosplay-musiikkivideoita harrastanut Torucos toimi editoijana ja käsikirjoittajana The Mercenary -videolla, joka voitti 2021 Cosplayn SM-kilpailuissa Vuoden CMV -palkinnon. Audiovisuaalista osaamista on tullut käytettyä erilaisten lyhytelokuvien lisäksi cosplay-esityksissä sekä videostreameissa. Ohjelmistot ja tuotantoprosessi on otettu haltuun sinnikkäästi itseoppineena monien kokemusten kautta.

"Mahtavaa päästä tuomaroimaan kisaa! Odotan innolla, millaisia taidonnäytteitä on tarjolla. Toivon näkeväni jotain omalaatuista ja kekseliästä. Tuomaroidessa tulen kiinnittämään erityistä huomiota saumattomaan leikkaukseen, tyylilliseen yhtenäisyysteen sekä värien ja efektien hallintaan. Hurjasti onnea kisaan <3"

Video: T&T Productions - The Mercenary (Identity V CMV)

Yolko / Irina

Kuva: Mika Tompuri

Yolko on hiljattain anime- ja mangajuurilleen 10 vuoden tauon jälkeen palannut media-alan ammattilainen. Ensimmäisen AMV:nsa Yolko editoi vuonna 2009, ja Desuconin AMV-kisoissa tuotoksia nähtiin vuosina 2010 ja 2011. Jälkimmäisessä voitto tuli upbeat-kategoriassa, mutta haikeana nostalgisoijana hän nostaa kuitenkin jaettavaksi vain finalistiksi yltäneen draama-videonsa.

Yolko työskentelee toimittajana ja on kirjoitustöiden ohella tehnyt runsaasti monimediallista sisällöntuotantoa, kuvitustöitä ja videoprojekteja. Media-ammattilaisen kädenjälki on näkynyt mm. yritysten verkko-opetuksessa sekä festareilla elokuva- ja tunnarikaraoken animaatioissa.

”Mahtavaa palata muun animeharrastuksen ohella myös AMV:iden pariin! Erityisesti sytyn tarkalle rytmitykselle ja tunteita tavalla tai toisella herättävälle musiikin ja kuvan yhdistelmälle, on se sitten eeppisyyttä tai komiikkaa. Taso on varmasti noussut kohisten 10 vuoden aikana! Olen parhaani mukaan perehtynyt viime vuosienkin sarjoihin, mutta olen melko vakuuttunut, että tulen myös yllätetyksi. Onnea kaikille kisaajille, seuratkaa omaa intohimoanne ja muistakaa, että kärsivällisyys palkitaan!”
 

Video: Distance - 5 Centimeters Per Second (Desuconin AMV-kilpailu 2011)

 

Katso ilmoittautumisohjeet AMV-kilpailuun! Kilpailussa palkitaan kolme tuomariston suosikkia, paras tunnelma, paras tarinankerronta ja yleisön suosikki.

Hakuajan päätyttyä 2.12. tuomaristo suorittaa esikarsinnan, jonka pisteiden pohjalta valitaan finaaliin etenevät videot. Tuloksista ilmoitetaan osallistuneille viimeistään 4.1.2023. Finalistivideot nähdään Desucon Frostbiten AMV-kilpailussa sunnuntaina 15.1. klo 11-13, jolloin julkistetaan myös voittajat.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!