Tapahtumat

Kehittyvien conien Suomi ry järjestää vuosittain 4 eri tapahtumaa: suurtapahtumat Desucon ja Desucon Frostbite, pienemmän seminaarityyppisen DesuTalksin ja Desuconien kehitystä edistävän conin- ja maailmanparannustapahtuma Desu/C:n.

Vuosittain järjestettävät tapahtumat

Desucon

Yhdistyksen tapahtumaperheen lippulaiva, kesäkuussa järjestettävä Desucon järjestettiin ensimmäistä kertaa Lahden Sibeliustalossa vuonna 2009. Tämän jälkeen tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Lahden tapahtumakesässä, tarjoten laadukasta animepitoista ohjelmaa 2900 kävijälleen. Tapahtuma on ollut loppuunmyyty joka vuosi vuodesta 2010 lähtien ja vuodesta 2011 eteenpäin loppuunmyynti on tapahtunut ennakkoon. Ensimmäisenä vuonna 2009 kävijöitä oli 1650.

Kesällä 2015 Kehittyvien conien Suomi ry:n vuosikokouksessa päätettiin, että tulevat Desuconit ovat Frostbiten tapaan vain täysi-ikäisille. Päätös tehtiin kohderyhmän rajaamisen ja järjestämisen helpottumisen vuoksi.

Desucon Frostbite

Yhdistyksen talvitapahtuma Desucon Frostbite järjestettiin ensimmäistä kertaa tammikuussa 2012. Frostbiten suunnittelun aikaan talvella ei ollut enää lainkaan tapahtumia ja Frostbite pystytettiin paikkaamaan tätä conityhjiötä. Ensimmäiseen Frostbiteen osallistui n. 2200 kävijää ja toinen, tammikuussa 2013 järjestetty Frostbite myi loppuun kaikki 2700 paikkaansa. Frostbiten kävijämäärää rajattiin kesää pienemmäksi, sillä kävijät ovat talvella lähes poikkeuksetta sisällä.

Kesän 2013 vuosikokouksessa Frostbite päätettiin muuttaa vain täysi-ikäisille rajatuksi tapahtumaksi kokeiluluonteisesti. Ensimmäinen K-18-Frostbite järjestettiin helmikuussa 2014 ja se keräsi noin 2200 kävijää. Seuraavana vuonna tapahtuma myi loppuun kaikki 2700 lippuaan ovelta.

DesuTalks

Lyhyisiin anime- ja manga-aiheisiin puheohjelmiin keskittyvä DesuTalks-seminaari järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2011. Tavoitteena oli TED Talks -henkinen lyhyisiin, ajatuksia herättäviin puheenvuoroihin ja verkostoitumiseen keskittynyt tapahtuma. Ensimmäiseen DesuTalksiin osallistui n. 120 henkeä ja kävijämäärä on tämän jälkeen pysynyt vuosittain suunnilleen samana.

DesuTalks järjestettiin toisen kerran jo syksyllä 2011, tällä kertaa CosplayGaala-tapahtuman kanssa samana viikonloppuna. Sittemmin DesuTalksin järjestämisajankohda on vakiintunut syksylle.

Desu/C

Conin- ja maailmanparannustapahtuma Desu/C (tuttavallisemmin Desuperse) järjestettiin ensimmäistä kertaa heinäkuussa 2015. Tapahtuman tarkoituksena on löytää uusia tapoja kehittää yhdistyksen tapahtumia. Ensimmäinen Desu/C järjestettiin Villa Sarfvikissa Espoon ja Kirkkonummen rajalla, ja tapahtumassa pidettiin myös yhdistyksen vuosikokous, jossa päätettiin kesän Desuconin ikärajasta. 

Aiemmin järjestetyt tapahtumat

DesuCruise

Desutapahtumien yleiselle asiapainotteisuudelle vastapainoksi kehitettiin maaliskuussa 2011 ensimmäistä kertaa seilannut Itämeren asiattomin animetapahtuma DesuCruise. DesuCruisessa yhdistyi perinteisen laivatoiminnan ja buffet-illallisen kanssa Desuconin ohjelmaan painottuva konsepti, jossa iltaisin pidettiin kahden tunnin puheohjelmaosuus laivan konferenssitiloissa. DesuCruisen puheohjelma keskittyi merellisiin ja hauskoihin ohjelmanumeroihin. Ensimmäinen DesuCruise matkasi 22 tunnin risteilynä Tallinnaan ja takaisin, joten ohjelmaa oli vain yhtenä iltana. Toisen kerran DesuCruise suuntasikin Tukholmaan, jolloin puheohjelmaa voitiin järjestää kahtena iltana ja mukaan saatiin myös suuren suosion saavuttanut, toiminnallisempiakin osuuksia sisältänyt rastirata. Tukholman myötä ohjelmaan lisättiin myös erilaiset kaupunkikierrokset, sisältäen mm. japanilaisia kauppoja ja museoita.

DesuCruise on järjestetty yhteensä 4 kertaa ja nykyisellään viimeinen DesuCruise seilasi elokuussa 2014. Suunnitelmia DesuCruisen järjestämiseksi vuonna 2022 on tehty.

DesucOnline

Keväällä 2020 tapahtuneen epidemian ja hallituksen säätämien rajoitteiden johdosta kesän 2020 Desucon jouduttiin perumaan. Tilalla järjestettiin verkkovälitteinen tapahtuma DesucOnline, jonka sisältö puheohjelmineen kaikkineen järjestettiin verkossa. Tapahtuma kesti läpi viikonlopun ja oli osanottajilleen ilmainen. Tapahtuman pyrkimyksenä oli tarjota laadukasta Desu-sisältöä, kuten puheohjelmia, kunniavieraiden haastattelu, musikkia ja kisoja huolimatta siitä, että virallinen tapahtuma jouduttiin perumaan. 

DesucOnline järjestettiin kolmesti: kerran vuonna 2020 ja kahdesti vuonna 2021.