Finaaliohjelmaa ja lisää conia!

Kirjoittanut
niidel

Fiksuimmat ehkä ovatkin jo huomanneet, että lopullinen ohjelmakartta on ilmestynyt Ohjelma-sivulle. Nyt sieltä on nähtävissä ihan kaikki.

Tällä kertaa ohjelmistossa on edellisvuosia enemmän nimenomaan tiettyyn sarjaan painottuvia ohjelmia. Madoka-faneja pitäisi kiinnostaa /人◕ ‿‿ ◕人\ Elämäsi diili! (Stefan Rimaila, Risto Laitinen, Kari Rostin). Yksittäisiin sarjoihin kaivaudutaan syvemmälti myös Fate/stay nightin ruumiinavauksessa (Konsta Kokkinen) ja takavuosien legendan, Suomessa mangana ilmestyneen Hellsingin pariin meidät johdattaa Reija Gardemeister. Mikäli taas japanin kieli ei ole hallussa, mutta tekisi silti mieli selata japaninkielistä intterwebbiä, suosittelen luentoa How to Navigate the Japanese Web Without Knowing a Word of Japanese (Jamfoot), joka on samalla myös Desuconin ensimmäinen englanninkielinen ohjelma. Tsekkaa myös jäärien ja nk. uushomojen välienselvittely Animeharrastus silloin ja nyt! Ja näiden lisäksi siellä on vaikka mitä muuta, mene katsomaan!

Jäärä.

Jäärä. Näitä on Animeharrastus silloin ja nyt -ohjelmassa.

Twitterissä onkin jo valiteltu sitä, että taas kerran kaikki kiinnostava menee päällekäin! No, tunnetusti Desucon on paska coni kun kiinnostavaa ohjelmaa on niin paljon että kaikkea ei vaan voi nähdä ;<. Onneksi tälläkin kertaa ohjelmat tallennetaan ja pistetään jälkeenpäin internetseihin, jotta ihmiset voivat niitä ihmetellä (ja esiintyjät katsella itseään tuskaisina).

Mutta ei tässä vielä kaikki; ohjelmajulkistusten lisäksi päätettiin tehdä muutakin ~tosi ranccaa~. Yksi Desuconin alkuperäisistä tavoitteista oli, että tapahtumamme on yön yli auki - sellaista kun ei Suomessa oltu vielä nähty. Tämä saavutettiin, mutta vain rajoituksin: tähän asti ovet ovat menneet yöksi kiinni niin, että sisällä on saanut olla, mutta jos pois on lähtenyt, takaisin ei ole ollut tulemista ennen aamua. Nyt käytäntö muuttuu: ovet ovat auki yötä myöten. Desucon on siis auki 24 h vuorokaudessa, ihan oikeasti! Kustannukset toki kasvoivat hieman, mutta katsoimme, että tämäkin on palvelu jonka kävijämme ansaitsevat. Jos siis tahdot käydä yöllä vaikkapa kävelyllä, se onnistuu. Tapahtuma on silti yhä päihteetön, eli jos urheilujuomat pärisee, ei takaisin ole tulemista.

Kello.

Kello. Desucon on auki tämän ympäri.

Sen lisäksi viime vuosien jono-ongelmien välttämiseksi on pääsalin cosplay-ohjelmissa päädytty värikoodattuun lippujärjestelmään. Liput ovat ilmaisia ja niitä saa hakea oheistuotetiskiltä (Metsähallin portaiden välissä). Värikoodi kertoo, mille alueelle sijoitut: permannolle, alaparvelle vai yläparvelle. Kun lipukkeita on tasan tarkkaan oikea määrä per ohjelmanumero, on helppo nähdä, missä vaiheessa parvi tai permanto on täynnä. Eikä sitten jätetä rakoja sinne, jotta muutkin kävijät mahtuvat. Muut kävijät eivät pure ;o.

Ja niin - jos et ole vielä ostanut lippuasi, tee se nyt. Nyt ei nimittäin ole enää syytä epäröidä, kun koko setti on julkistettu. Viimeisten kunniavieras- ja ohjelmajulkistusten jälkeen myyntikäyrä on lähtenyt huimaan nousuun ja lippuja on enää murto-osa jäljellä. Jos siis haluat varmistaa pääsysi coniin, klikkaa itsesi Desukauppaan tästä. Nopeat syövät, hitaat eivät! Taloudellisena vinkkinä kerrottakoon, että ennakko-ostaja nappaa lippunsa 17 euron hintaan, ovelta ostettuna - siis jos lippuja sinne jää - se maksaakin sitten jo 27 euroa.

Muutoin conin rattaat rullaavat rattoisasti ja ohjelmalehtikin meni pari tuntia sitten painoon ;o. Nähdään conissa!

Kommentit

tounis
Mä oon tääl hakannu äffaiffii notta näkisin madun mietteitä ohjelmakartasta, mut sit saatiinkin vaan niidel.
Anonyymi
Ainoa asia, joka ohjelmien sijoittelussa oikeasti häiritsee, on Todellisuusopas komeroille -luento. Sunnuntaina iltapäivällä? Millä logiikalla tai sen puutteella se on saatu tungettua sunnuntaille, kun la-su yönä anonyymit uskaltautuvat ihmisten ilmoille sosialisoimaan alkoholin kera? Samasta asiasta kritisoitiin viime vuoden coniakin.

(oikeasti tahtoisin vain paijata la-su yönä jotain söpöä tyttönyymiä ;____;)
Kati
Tulevatko myös K-18-ohjelmanumerot tallenteina nettiin/DVD:lle?
SummerBerry
Miten aikaisin niitä värikoodattuja lippuja saa oheistuotetiskiltä? Hatunnosto muuten tuosta 24h aukiolosta. Monet on varmaan tyytyväisiä, että voi käydä raittiissa ulkoilmassa.
Ana
SummerBerry:

Kiitoksia kysymyksestä! Emme olleetkaan muistaneet mainita tuota. Lippuja saa oheistuotetiskiltä välittömästi conin avauduttua, eli heti kun sisään pääsee, kannattaa hakea itselleen myös lippu. :3
Idle
24-h aukiolo vihdoin ^^ Ropeconissa ainakin on toiminut varsin loistavasti :D Vielä kun enemmän ohjelmaa yölle niin paranee kummasti! Odotan innolla tätäkin conia :D
chiyoko
Cosplay-esitykseen jaetaan varmaankin ne liput väreittäin järjestyksessä, jotta pääsee kaverin viereen istumaan?
Ohjelmakartta muuten vaikuttaa mahtavalta!
Heidi "Hoothoot" Päivinen
chiyoko: Cosplayohjelman liput eivät ole paikkamerkittyjä, vaan tietylle alueelle katsomoa jaetaan tietty määrä lippuja ja oman paikkansa saa valita itse. Jos sinulla ja kaverillasi on siis samanväriset liput, menette vain yhdessä sisään saliin ja pääsette todennäköisesti istumaan vierekkäin.

Tärkeintä on, että kaikki paikat menevät täyteen ja mahdollisimman moni pääsee kokemaan cosplayohjelman.
plop
Komppaan Katin kysymystä, eli tuleeko K-18 luennot nettiin? Olen kyllä 18, mutta hävettäisi mennä paikan päällä. -_-'
Cilla
Moi, olen yksi Desuconin toisen K-18-luennon pitäjistä (Ylä- ja alaääniä). Tietääkseni Desuconin kaikki puheohjelmat kyllä ovat tulossa DVD-julkaisuun ikärajasta riippumatta, miten on? Itse ainakin toivoisin että ohjelmamme päätyisi DVD:lle asti ikärajasta huolimatta, jos äänentoisto vain pelaa huoneessa sen verran hyvin että se taltioituu videollekin hyvin :)

Ja plop, asetimme oman BL-ohjelmamme ikärajaksi 18 osittain myös siksi, että täysikäisille BL-faneille olisi paikan päällä jokin oma ohjelmansa, josta saisi nauttia ja keskustella ihan aikuisten kesken. Tervetuloa kuuntelemaan ihan paikan päällä jos aihe kiinnostaa, meitä hävettää varmasti enemmän!

~C
Lmmz
> Ilmeeni, kun ohjelmaa promotaan ensisijaisesti kuvalla, jossa allekirjoittaneen implikoidaan olevan hyönteinen kukalla.

Koppakuoriaiscosplay jää valitettavasti väliin, mutta ei hätää, sedällä on muita yllätyksiä luvassa...

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!