Oispa kaljaa! Desucon Frostbite Edition

Kirjoittanut
Perho

Moikka kaikki! Frostbiteen on enää pari viikkoa (!!!) ja PDF-lippujen lipunmyyntikin päättyy jo 7.2., eli ihan kohta. Jos oma lippu talven viileimpään tapahtumaan vielä puuttuu, syöksy heti Desu-kauppaan ja tilaa lippusi samantien!

Mutta se siitä lipunmyyntipuolesta, jota hoidan Desu -tapahtumissa. Siviilissä olen tottunut kanniskelemaan tarjotinta ja ravistamaan Boston-sheikkeriä, ja Suomen rakas anniskelulainsäädäntö on osa jokapäiväistä elämääni. Oikeastaan sillä asialla kirjoitan nyt. Moni on nimittäin ainakin sosiaalisessa mediassa ollut huolestunut Desucon Frostbiteen liittyvästä mahdollisuudesta nauttia alkoholia tapahtumapaikalla tapahtuman aikana - ensimmäistä kertaa Desu-tapahtumien historiassa.

Huoli on sinänsä ymmärrettävä. Kun Sibeliustalo paikoin ahtaine käytävineen täytetään humalassa ördäävistä nuorista, jotka eivät tunne rajojaan ja hajottavat lasituoppeja pitkin lattioita ja sammuvat nurkkiin, puhutaan jo sekä turvallisuusvastaavan että meikäläisen painajaisista. Eli ei, tämä ei todellakaan ole tapahtuman tavoitetila, vaan anniskeluun liittyy jonkin verran rajoituksia, joiden tavoitteena on luoda ympäristö, jossa kaikki kävijät viihtyisivät. Ropeconissa ja Traconissahan alkoholia on saanut aiemminkin, eikä moni edes tiedä tätä - parhaassa tapauksessa myös Frostbitessa niiden, joita ei kaljatauko kiinnosta, ei tarvitse edes huomata anniskelumahdollisuutta.

Genshiken kaljalla.

Sivistyneet herrasmiehet ja -naiset olusella. (Genshiken)

Anniskelualueena tapahtumassa toimii Sibeliustalon ravintola Lastu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että juotavaa saa vain Lastun tiskiltä (ei, Metsähallin info ei ole muuttumassa baariksi, vaikka näin onkin spekuloitu) ja juomat on myös nautittava Lastun tiloissa. Juomien kanssa ei siis lähdetä hortoilemaan luentosaleihin eikä iltabileissä tanssita tuoppi kourassa. Järjestyksenvalvojamme vahtivat, ettei juomia viedä pois anniskelualueelta. Jiiveet myös seurailevat tilannetta koko tapahtumapaikalla ja jos alkoholinkäyttö ei meinaa pysyä kurissa, keltaliiviset kehonrakentajamme tulevat pitämään kyllä kävijät kurissa. Selvästi päihtynyt (kuten myös ylipäätään häiritsevästi käyttäytyvä) kävijä voidaan poistaa tapahtumasta. Samaten liian päihtynyttä kävijää ei päästetä sisään tapahtumaan.

Juomaa voi hörppiä Lastussa perjantaina klo 17-02, lauantaina klo 09-02 sekä sunnuntaina 09-17. Valomerkki tulee ja myynti päättyy puoli tuntia ennen Lastun sulkeutumista. Omat juomat eivät ole sallittuja tapahtumapaikalla, eli jos niille on tarvetta, nautithan ne hotellissa. Järjestyksenvalvoja voi tarvittaessa takavarikoida omat juomat väliaikaisesti.

Nyymi illalla.

Parhaat bileet olikin hotellissa. (Genshiken)

Sivistynyt alkoholinkäyttö ja luentojen jälkipuinti huurteisen ääressä tuovat parhaimmillaan tapahtumaan aivan oman mausteensa. Rajoituksilla taas pyritään pitämään paketti kasassa niin, että dokaaminen ei olisi tapahtumassa pääasiallisessa roolissa. Huomioithan siis alkoholia nauttiessasi, että et ole yökerhossa vaan puheohjelmapainotteisessa animetapahtumassa ja otat muut kävijät huomioon. Jos koet jonkun kanssakävijän käyttäytyvän häiritsevän humalaisesti, voit aina kääntyä jiiveen puoleen.

Jos taas kaipaat lisätietoja anniskelusta tai järjestyssäännöistä ennen tapahtumaa, laita ihmeessä mailia minulle osoitteeseen perho@desucon.fi tai turvallisuusvastaavallemme osoitteeseen muta@desucon.fi. Vastaamme mieluusti kysymyksiisi.

Ja saahan sieltä Lastusta nyt muutakin kuin alkomahoolijuomia. Ajoittainen nesteyttäminen on hyvästä, mutta sen voi tehdä myös vaikkapa kevytkolalla. Alkoholitarjoilu Frostbitessa ei ole mikään jokaista kävijää koskeva pakko, vaan tarjottu mahdollisuus.

Viihtyminen tapahtumassa riippuu - kuten oikeastaan aina - kaikkien kävijöiden toiminnasta. Pidäthän myös samalla kaverista huolta, sillä valitettavasti ylilyöntejä pääsee sattumaan aina, kun iso kasa (nuoria) ihmisiä laitetaan samaan paikkaan. Helmikuinen Lahti saattaa olla desusäästä huolimatta kylmä ja matka majoitukseen on paikoin pitkä. 

Ennen kaikkea pidäthän Frostbitessa hauskaa! Jos toimintasuunnitelma viikonlopulle vielä puuttuu, käy tsekkaamassa ohjelmakartta tai tutustu mahtaviin kunniavieraisiimme! Ohjelmalehti löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Nähdään pian (ó㉨ò)ノ 

Oispa kaljaa.

Kommentit

Saadia
Innolla ystävien kanssa odotettiin Frostia kun oltiin siinä uskossa , että tapahtuma ois suht rauhallinen tälleen aikuisten kesken ennen kun luettiin tää alkoholijuttu ja ny ollaan aika tosi pettyneitä. Minkä takia Anime tapahtumassa on alkoholi tarjontaa? Eikö ihmiset vois edes yhtä viikonloppua olla juomatta? :( Olen sitä mieltä että tapahtuma voi olla tosi hauska ilman päihtynyttä porukkaa. Hauskaa voi olla ilman humalaakin. Nuoremmat conittajat olivat ihan oikeassa kun olivat sitä mieltä että alkoholin takia ikäraja nostettiin. Minusta K15 olisi ollut parempi ikäraja. Ei kiljuvia juoksevia lapsia eikä alkoholia :'(
Terveisin conituksen alottanut Frostin välistä ehkä jättäjä.
Tyyppi A
@Saadia

Alkoholin juonti ei ole aina humalan hakuista touhua, eikä sellaiseen tässä kannustetakkaan. Känniääliöt poistetaan varmasti conista.

Moni alkoholijuoma on kuitenki usein suosittua ruoka- ja seurajuomaa. Hyvänä esimerkkinä viinit ja kuohuvat. Pitäisikö näiden nauttiminen kieltää vastuullisilta aikuisilta, aikuisille suunnatussa tapahtumassa?
Perho
Saadia:

Juuri mainitsemiesi ennakko-odotusten takia tämä kyseinen blogipostaus on kirjoitettu. Kuten ehkä blogipostauksesta luit (jos et, voit lukea hieman tuosta ylempää :3), on alkoholitarjoilua ollut aiemminkin esim. Traconissa ja Ropeconissa, ja myös Desucon Frostbitessa tämä tulee olemaan hyvin rajoitettua.

On turhaa kirjoittaa uudestaan blogipostauksen sisältöä, mutta tiivistetysti: alkoholia saa nauttia vain tietyssä paikassa ja tiettyinä aikoina, ja häiritsevästi päihtynyt henkilö voidaan poistaa tapahtumasta, eivätkä omat juomat ole sallittuja.

Täysi-ikäisyyteen kuuluu myös tahdottaessa alkoholijuomien nauttiminen. Tämä on jotain, joka on kiellettyä alaikäisiltä, ja joissain tapauksissa kuuluu aikuisuuteen. Jokainen kävijä vastaa itse siitä, paljonko juo - on eri asia juoda itsensä humalaan ja häiritä muita käytöksellään, kuin istua hyvässä seurassa ja juoda olut tai kaksi. Haluamme tarjota täysi-ikäisille kävijöillemme mahdollisuuden tähän myös tapahtumapaikalla, vaikka tiedämmekin, että moni on conin aikana käynyt nauttimassa juomansa läheisissä kuppiloissa..
Perho
Haluan lisätä vielä, että sen lisäksi että on lupa käyttää alkoholia, aikuisuuteen kuuluu myös tietynlaista vastuuta omasta käyttäytymisestään. Toivonkin, että Frostbiten kävijätkin tietävät tämän.
mumu
@ Saadia

Ei tuo anniskelualueen julkistus minussakaan hurraahuutoja herättänyt, mutta nyt pitää vain luottaa että kanssaconittajat ymmärtävät kohtuuden päälle, ja jiiveet ymmärtävät olla tarkkoja asian kanssa jos jollakin karkaa mopo käsistä. Silloin kaiken pitäisi sujua aivan moitteetta.

Ps. Viikko coniin!
AA (Anonyymi Al...ainen)
Onkohan tästä tehty nyt vähän turhan iso juttu? Alkoholia saa oikeastaan jokaisesta pikkukaupastakin ja useimmat alkoholit ovat ruokajuomia. Mitä sitten jos conissa tarjoillaan alkoholia? Jopa kirkoissa juodaan alkoholia. :'D

Edes Desun aikaisemmissa K18-bileissä en ole havainnut yltiökännisiä ihmisiä... Jos kuitenkin koet jonkun käytöksen häiritseväksi (kyseessä kuitenkin on puheohjelmatapahtuma ja alkoholi tunnetusti vahvistaa joittenkin ihmisten äänihuulia) ilmoita siitä JV:lle! Jo pelkkä katsekontakti järjestyksenvalvojan kanssa ja merkitsevä katse meluajaa kohti pitäisi riittää. ^^ Siinä kaikessa tohinassa järjestyksenvalvojiltakin saattaa jäädä jotain joskus huomaamatta. Ja voihan sitä itsekin kohteliaasti pyytää kyseistä henkilöä olemaan rauhallisemmin, kaikki eivät välttämättä edes huomaa omaa melutasoaan, eikä sillä aina ole tekemistä alkoholin kanssa. (Tällaisia tarinoita olen kuullut aikaisemmista alkoholittomistakin Desuconeista.)

Ei oteta uudistuksia pahoina asioina, vaan hyvinä mahdollisuuksina! (Ehkäpä joku vuosi voisimme saada drinksumme jopa meidojen pöydässä valmistamana, aivan kuin japanilaisissa meidokahviloissa konsanaan! :3)
Kaikille mukavan mieluisaa conia!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!