Mitä Desuconissa voi tehdä?

Kirjoittanut
Desu-kun

Desuconin toiminta on jatkunut yli kymmenen vuotta, ja vuosikymmenen aikana itse tapahtuma on kasvanut tarjonnaltaan suuntaan jos toiseenkin. Toiset ohjelmanumerot säilyvät perinteisinä, toiset uudistuvat ja jotkut saapuvat ensimmäistä kertaa kävijöiden koettavaksi. Myös uusia harrastajia liittyy joukkoomme vuosittain. Joillekin kävijöille Desucon on ensimmäinen anime- ja manga-aiheinen tapahtuma jossa he vierailevat, ja usein saammekin kyselyitä uteliailta uusilta ystäviltämme - Mitä conissamme voi oikeastaan tehdä? 

Tämän vuoksi olemme päättäneet koota conikävijöille erilaisia esimerkkejä siitä, mitä Sibeliustalossa voi tehdä Desucon Frostbitessä vuonna 2019! Tapahtuma on auki kellon ympäri perjantaista sunnuntaihin, mutta tekemistä riittää varmasti joka tunnille.

 • Puheohjelmat
  • Desucon tarjoaa runsaasti erilaista puheohjelmaa koko tapahtuman ajan, vallinanvaraa riittää noin kolmekymmentä kappaletta! Aiheita löytyy syväluotaavammasta animeanalysoinnista kevyempään, cosplayhyn sekä Japanin kulttuuriin yleisesti. Ohjelmatarjonta on alusta alkaen ollut tapahtuman tärkeimpiä kulmakiviä, joten suosittelemme lämpimästi niihin osallistumista. Katso ohjelmakartta täältä

Kuva: Tuomas Puikkonen

 • Työpajat
  • Ohjelma ei rajoitu vain luentoihin ja paneeleihin, vaan tarjolla on myös osallistavia työpajoja. Voit oppia tekemään onigireja, pelaamaan anime-aliasta tai jopa etsimään Sen Oikean Desudeitistä. Huomioithan että osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen, mutta osaan voit mennä paikan päällä ilman ennakkoilmoitusta. 


Kuva: Mira Strengell

 • Keskustelupiirit
  • Jos olet halunnut aina osallistua keskusteluun lempisarjastasi, voit liittyä mukaan keskustelupiiriin! Desuconissa tarjottujen keskustelupiirien aiheina on mm. keräilynuket, animemusiikkivideot (AMV), Free! ja Type Moon. Jos omaa sarjaasi ei listasta löydy, voit joko ilmoittautua seuraavaan tapahtumaan piirin ylläpitäjäksi yksin tai ystävien kanssa, tai järjestää vaikkapa epävirallisen tapaamisen muiden fanien kanssa. 
 •  Kunniavierasohjelmat
  • Desuconissa tarjoamme vuosittain myös kunniavierasohjelmaa, jossa vieraamme kertoo kävijöilleen työstään ja teoksistaan omin sanoin sekä yleisökysymysten kautta. Usein ohjelmassa on tarjolla myös erityisiä herkkuja, legendaarinen ääninäyttelijä Yamaguchi Kappei innostui muun muassa laulamaan hahmolleen tunnusomaisen kappaleen ja ääninäyttelemään Desuconin maskotteja! Desucon Frostbiten kunniavieras on käsikirjoittaja Dai Sato, jonka esittelyn voit lukea täältä
 • Taidekuja
  • Lauantaina ja Sunnuntaina auki olevalta taidekujalta löydät monenlaisia fani- sekä originaalitöitä, joita muualla ei ole tarjolla. Tarjonnasta on bongattu muun muassa printtejä, avaimenperiä, erilaisia käyttöesineitä. Kumpanakin päivänä taidekujalaisia on paikalla yli kaksikymmentä, mutta huomioithan että myyjät vaihtuvat päivittäin. Käy siis molempina päivinä tarkastamassa tarjonta! 


Kuva: Mira Strengell

 • Cosplay-kisa
  • Desuconissa näemme kaksi cosplay-kisaa, jotka molemmat ajoittuvat lauantaille samassa paketissa. European Cosplay Gathering-kisassa valitaan Suomen edustajat Euroopanlaajuiseen mestaruuskisaan, jonka finaalit järjestetään Pariisissa kesällä 2019. Kisaan sisältyy soolo- sekä ryhmäkategoria, ja jokainen kisaaja esittää lyhyen esityksen cosplay-pukunsa lisäksi. Toisena kilpailuna järjestetään Desuconin oma pukukisa, jossa yksilökisaajat astelevat puvuissaan lavalle ilman esitystä. Cosplay-kisat ovat todella suosittu ohjelma ja vetävät pääsalin poikkeuksetta täyteen, joten varmistathan oman paikkalippusi lauantaiaamuna Desuconin tarjoamasta paikkalippusovelluksesta! 


Kuva: Jenni Suominen

 • Cossaaminen
  • Cosplay on merkittävä osa conikävijöiden kokemusta. Cossin päälle laittaminen ei ole pakollista, mutta Desucon antaa paljon myös cosplayharrastajille, oli oma harrastus sitten pukuilu, kuvaaminen tai muiden asujen ihailu. Desucon tarjoaa cosplay-pukuhuoneita kävijöille joista löydät hiuslakkaa, pinnejä, hakaneuloja, silitysraudan ja muita cosplay-tarvikkeita pukusi pukemiseen tai korjailuun. Pukuasi voit kuvauttaa ilmaisella kuvauspisteellä tai varata etukäteen photoshoot-ajan yksityisen kuvaajan kanssa. Pukujen lähteille tai luonteelle ei (Suomen lain rajoissa) tapahtumassamme ole rajoitusta, joten saat tulla missä vain asussa paikalle. Huomioithan silti kanssaconittajat pukuasi suunnitellessa, ethän estä muiden liikkumista tai aiheuta turhaa harmistumista. 
 • Cosplay-valokuvaaminen
  • Sibeliustalon lähistöllä on runsaasti erilaisia kuvauspaikkoja eri tarpeisiin. 
 • AMV-kisa
  • AMV:iden eli animemusiikkivideoiden Suomen parasta antia pääsee katsomaan Pääsalissa sunnuntaina! Tällä kertaa erikoisteemana kisassa on "paras suomiviisu", joka antanee oman erityisen mausteensa kilpailuun.
 • Karaoke
  • Laula sydämesi kyllyydestä! Desuconin karaoken animebiisit ja muut klassikot ovat vapaasti kävijöidemme laulettavissa. Mikäli et halua päästää mikrofonista irti, on karaokeen varattavissa myös yksityisaikoja vaikka koko kaveriporukan tarpeisiin!
 • Pelihuone
  • Oli lempipelisi sitten unohtunut klassikko, uusin Pokémon tai mikä tahansa Street Fighter, pelihuoneesta löytyy tekemistä melkoisella todennäköisyydellä! Konferenssisiiven ensimmäiseen saliin on koottu kattava tarjoama erilaisia tuttuja ja obskuureja pelejä kautta aikain, ja viikonlopun aikana paikalla pidetään myös turnaus jos toinenkin.

Kuva: Mikael Peltomaa

 • Rytmipelit
 • Lautapelit (mahjong & go)
  • Metsähallin parvella voi paneutua strategiaan tai löytää sisäisen Sakinsa gon ja mahjongin parissa. Olit sitten jo pelit tunteva taituri tai vasta halukas oppimaan, paikalta löytyy varmasti peliseuraa ja opettajia kummallekin pelille. 


Kuva: Mikael Peltomaa

 • Myyntipöytäsalissa shoppailu
  • Metsästä figuureja, saalista pehmoleluja tai nappaa parhaat herkut myyntipöytäsalin antimista. Myyntipöytäsali on avoinna lauantaina ja sunnuntaina toisessa kerroksessa.
 • Kirpputorin koluaminen
  • Erinomaisiin löytöihin tai uskomattomiin aarteisiin saatat törmätä Desuconin kirpputorilla! Aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä!
 • Ravintola Lastun antimista nauttiminen
  • Lihapullia? No ehkä lautasellinen.
 • Meidokahvila
  • Istahda alas Desuconin meidokahvilan ihastuttavien meidojen ja butlerien palveltavaksi!


Kuva: Mikael Peltomaa

 • Lounge (juurikin Desuconin starttina pe-iltana)
  • Pitkä matka takana ja kaipaat mukavan päätöksen ensimmäiselle tapahtumapäivälle? Istahda perjantain loungeen kuuntelemaan rauhallista musiikkia ja seurustelemaan kynttilänvalossa ystävien kanssa. Ravintola Lastun lounge tarjoilee virvoikkeita ja mukavan rentoutumishetken ennen viikonlopun conirupeamaa!
 • Iltabileet
  • Aika purkaa energiaa! Lauantai-iltana Möysän klubilla räjähtää, kun Desuconin iltabileet pyörähtävät käyntiin! Luvassa on vauhdikasta musiikkia, huippuhienoja DJ-esityksiä ja viilentäviä desudrinkkejä. Rauhallisempaa menoa löydät Möysän yläkerrasta, tanssilattian ulottumattomista!


Kuva: Tuomas Puikkonen

 • Pakohuone
  • Ovi on suljettu, avain on hukassa - ja kello käy! Pystytkö ratkaisemaan huoneen salaisuuden ja pakenemaan ennen kuin on liian myöhäistä? "Kartanon mysteeri"-peli mahdollistaa pienikokoisen pakohuone-elämyksen Desuconissa!
 • Uusien ystävien tapaaminen
 • Vanhojen tuttujen näkeminen
 • Desusäästä nauttiminen!
 • Kuuttitoiminta
  • Kaipaatko aktiivisempaa desuviikonloppua? Haluatko osaksi uljasta kuuttiarmeijaa? Tule tekemään Desuconia! Desucon rekryää vapaaehtoisia tapahtumaan eri työpisteisiin, kuten narikkaan, siivoukseen, infoon, järjestyksenvalvontaan. Desuconin vapaaehtoiskuuttina pääset näkemään kulissien taakse ja rakentamaan itsellesi hieman erilaisen tapahtumaviikonlopun. Kuuttina saat ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan, sekä muita  työvoimalle suunnattuja (ja kuuteille elintärkeitä) etuja!

Kuva: Matias TukiainenKuva: Matias Tukiainen


Katso myös Desutapahtumat valokuvina Gallerian puolelta!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!