Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Dai Sato

Desucon Frostbiten 2019 kunniavieraaksi saapuu käsikirjoittaja Dai Sato!

Vuonna 1969 syntynyt Sato luki jo lapsena innokkaasti käsikirjoituksia, joita hänen lavastajaisänsä toi kotiin. Ensimmäinen merkittävä animesarja, jonka parissa hän työskenteli, oli Cowboy Bebop. Sittemmin hän on käsikirjoittanut jaksoja muihinkin Bones-studion sarjoihin sekä muun muassa Ghost in the Shell: Stand Alone Complexiin ja The Woman Called Fujiko Mineen.

Saton ensi kosketus pääkäsikirjoittajan työhön oli Eureka Seven, jonka parissa hän työskenteli Desuconissa vierailleen Tomoki Kyodan kanssa. Eureka Seven poiki Satolle parhaan käsikirjoituksen palkinnon Tokyo International Anime Fair -messuilla vuonna 2006. Hänen muita sarjojaan pääkäsikirjoittajana ovat muun muassa Ergo Proxy ja Mysterious Joker.

Ohjaajista Sato on työskennellyt usein Shinichiro Watanaben (Cowboy Bebop, Samurai Champloo) ja Kenji Kamiyaman (Stand Alone Complex, Eden of the East) kanssa. Saton mukaan he opettivat hänelle kaiken, mitä hän tietää animen tekemisestä, ja ovat tärkeimmät tukijat hänen urallaan.

Desucon Frostbitessa Sato kertoo monipuolisesta urastaan lauantaina 16.2.2018 pääsalissa klo 11:00. Nimikirjoituksia Sato jakaa sunnuntaina 17.2.2019 Puusepässä klo 13:30. 

 

 

 

Saton tunnettuja töitä

2014 Mysterious Joker (pääkäsikirjoittaja)

2006 Ergo Proxy (pääkäsikirjoittaja)

2005 Eureka Seven (pääkäsikirjoittaja)

2014 Space Dandy (käsikirjoittaja)

2012 Lupin the Third: The Woman Called Fujiko Mine (käsikirjoittaja)

2009 Eden of the East (käsikirjoittaja)

2004 Samurai Champloo (käsikirjoittaja)

2003 Wolf’s Rain (käsikirjoittaja)

2002 Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (käsikirjoittaja)

1998 Cowboy Bebop (käsikirjoittaja)

 

Tarkempi listaus Saton töistä löytyy MyAnimeLististä.