Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailun säännöt

AMV-kisaan ilmoittautuminen on nyt avoinna. Lähetä kilpailutyösi ilmoittautumislomakkeella!

Kilpailun kulku ja käytännön ohjeet

Kisaan ilmoittautuminen suljetaan 15.5.2016 klo 24.00, minkä jälkeen tuomaristo suorittaa tarvittaessa esikarsinnan. Kaikille osanottajille ilmoitetaan karsintatuloksista 23.5.2016. Tuomariston valitsemat voittajat julkistetaan finaaliesityksessä ja yleisön suosikki päättäjäisissä. Tulokset julkaistaan myöhemmin myös internetissä. Finalistien tarkka määrä riippuu videoiden kestosta.

Tuomaristo palkitsee kokonaisuutena parhaat videot (sijat 1.-3.), minkä lisäksi tuomaristo jakaa palkinnot eri osa-alueilla ansioituneimmille videoille:

  • Paras tekninen toteutus
  • Paras tarinankerronta
  • Paras hyväntuulinen video
  • Paras vakavamielinen video
  • Paras toiminnallinen video

Lisäksi palkitaan yleisöäänestyksen voittaja. Palkintojen lisäksi kisassa saatetaan jakaa kunniamainintoja jollain saralla erityisen ansiokkaille mutta palkinnotta jääneille videoille. Huomaathan, että aiemmista vuosista poiketen GMV-kategoriaa (pelimusiikkivideot) ei ole, ja pelkästä pelimateriaalista koostuvia videoita ei hyväksytä kisaan.

Finalisteille varataan istumapaikkoja salin etuosasta. Osallistujat ostavat normaalin sisäänpääsylipun tapahtumaan. Mikäli voittaja ei ole itse paikalla tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan tapahtuman jälkeen.

Kilpailun tuomaristo suorittaa karsinnat ja jakaa palkinnot sekä kunniamaininnat siten, ettei videon tekijää paljasteta tuomareille ennen valintojen tekemistä.

Osallistumisrajoitukset

Kilpailuun voi osallistua yhteensä korkeintaan kolmella videolla (mukaan lukien yhteistyövideot), jotka eivät ole aikaisemmin saaneet palkintoja tai kunniamainintoja suomalaisten conien yhteydessä pidetyissä kisoissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kisaa.

Sisällölliset vaatimukset

Videon kesto saa olla 1-6 minuuttia. Suositeltu pituus on 2-4 minuuttia.

Videoon kuulumattomat logot ja tekstitykset ovat kiellettyjä - itse lisätyt, musiikkivideoon kuuluvat tekstit ja tekstitykset ovat sen sijaan sallittuja. Videon alkuun saa halutessaan liittää videoon liittyviä kreditointitekstejä tietyin rajoittein:

  • Tekstit saavat sisältää tietoja käytetystä musiikkiraidasta, videolähteistä, videossa esiintyvien hahmojen nimiä sekä itse videon nimen.
  • Tekstissä ei saa esiintyä videon tekijän tai studion omaa nimeä, nimimerkkiä tai logoa.
  • Tekstien on sisällyttävä itse musiikkivideoon, eli niiden on ilmestyttävä pääasiallisen ääniraidan aikana. Musiikkivideosta irralliset, vain kreditointiteksteille omistetut introt ja lopputekstit leikataan finaaliesitystä varten pois.

Käytetystä videomateriaalista vähintään puolet on oltava japanilaista animaatiota. Tähän lasketaan myös japanilaisten videopelien selvästi peligrafiikoista eroavat animekohtaukset. Muunlaisen materiaalin, kuten peleistä tai länsimaalaisesta animaatiosta peräisin olevan tai itse videokuvatun videon käyttö animen ohella on sallittua.

Videon ääniraidan on koostuttava pääosin musiikista. Käytetyn kappaleen muokkaaminen ja esimerkiksi puhuttujen repliikkien lisääminen on sallittua, kunhan video täyttää musiikkivideon tunnusmerkit.

Erittäin graafisen väkivallan ja pornon käyttäminen videoissa on kiellettyä. Alastomuutta ja normaalin rajoissa pysyviä toiminta- tai väkivaltakohtauksia saa käyttää. Ollessasi yksittäisestä videolähteestä epävarma, ota yhteyttä sähköpostitse.

Tekniset vaatimukset

  • Resoluutio: Vähintään 480 vaakaviivaa, korkeintaan 1080. Suositeltu resoluutio on 1280x720 ja suositeltu kuvasuhde 16:9.
  • Formaatti: Useimmat tavallisimmat videoformaatit kelpaavat. Suositeltu tiedostomuoto on MP4.

Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia lähdetiedostoja ja tallenna lopullinen musiikkivideo mahdollisimman hyvälaatuisena. Yritä pitää tiedostokoko järkevänä – jos olet tästä epävarma, ole yhteydessä sähköpostitse.

Mikäli video täyttää sisällölliset vaatimukset, mutta teknisessä puolessa on ongelmia, videon lähettäjään ollaan yhteydessä. Videota saatetaan skaalata ja uudelleenpakata itse esitystä varten.

Kisaan liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi.

Lenzi Shop
Sangatsu Manga