Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Työpajat

Gunpla-paja. Kuva: Mira Strengell

Desuconissa järjestetään paljon mielenkiintoisia työpajoja, joissa pääset kokemaan ja tekemään itse.

Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen. Työpajojen ennakkoilmoittautuminen alkaa maanantaina 6. kesäkuuta kello 18:00. Esimerkiksi Shibari-työpajat ovat aiempina vuosina olleet niin suosittuja, että ilmoittautuminen on mennyt täyteen jo muutaman tunnin aikana, joten kannattaa olla mahdollisimman nopea, mikäli haluaa mukaan. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi!

 

Työpajat

Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen

Shibaripaja

Minna & Satu

10.6.2016 21:00 – 22:30

Koivu

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystäväsi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä on tämä ohjelma juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös pintapuolisesti shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita. Huom. Materiaalimaksu 15€. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen pareittain.

TÄYNNÄ

 

Onigiripaja

Sirpa Kovanen & Nadja Ratia

10.6.2016 21:00 – 00:00

Honka

Tule viettämään iltaa rennosti onigirien parissa! Onigiri on myös animessa usein näkyvä japanilainen riisistä tehty välipala. Pajassa valmistetaan yhdessä onigireille erilaisia täytteitä ja furikake-maustesekoitusta, minkä jälkeen osallistujat saavat tehdä itselleen mieluisia onigireja. Lopuksi onigirit tietysti syödään teen ja jutustelun lomassa. Materiaalimaksu on 4 euroa. Suurin osa täytteistä sisältää kalaa, joten pajaa ei suositella kala-allergikoille. Pajaa ei suositella myöskään niille, jotka ovat allergisia seesaminsiemenille. Pajaan on ennakkoilmoittautuminen ja siihen mahtuu 15 osallistujaa.

TÄYNNÄ

 

Otuspaja uusiomateriaaleista

Aurora Frestadius, Anna Siltala & Sonja Lehikoinen

11.6.2016 10:00 – 12:00

Koivu

Kaipaako sisustuksesi trendikästä ekoelementtiä? Oletko aina halunnut tehdä itsellesi pehmo-otuksen toteemieläimestäsi, -Pokemonistasi tai -mechastasi? Jos olet, ja vaikket olisikaan, on tämä työpaja juuri sinua varten!

Työpajassa pääset ompelemaan (tai taitojen uupuessa kuumaliimaamaan) itsellesi ihanan pehmoisen kaverin, joko uniseuraksi tai animeluolasi katseenvangitsijaksi. Pehmoiset kaverit toteutetaan kierrätysmateriaaleista; vanhoista vaatteista, lakanoista, verhoista. Paikan päällä on materiaalia, mutta halutessaan voit tuoda omankin kaapin syövereistä erilaisia tekstiilejä (ja miksei myös metalliromuakin!).

Pajaan otetaan mukaan 10 enakkoilmoittautunutta koko pajan ajaksi, mutta voit tulla myös ilman ilmoittautumista. Pajassa on saatavilla valmiita kaavoja, mutta omatkin designit ovat tervetulleita!

Pajamaksu 2€.

ILMOITTAUTUMINEN

 

Työpajaan ilmoittaudutaan tapahtuman infossa

 

 

Vesivärityöpaja

Heikala

11.6.2016 19:30 - 21:30

Honka

Tule tutustumaan vesiväritekniikan perusteisiin! Työpajassa opetetaan yleisimmät maalaustekniikat sekä kerrotaan tyypillisimmät vesivärimaalauksen kompastuskivet ja opetellaan välttämään niitä. Paja sopii kaikentasoisille tekijöille, sinun ei edes tarvitse osata piirtää, sillä työpaja tarjoaa valmiita kuvia maalattavaksi. Voit myös tuoda mukanasi oman piirustuksen, jonka haluat värittää vesivärein. Työpajassa pääset kokeilemaan laadukkaita materiaaleja ja välineitä, mutta voit halutessasi tuoda myös omat tarvikkeesi. Työpajan materiaalimaksu on 3 euroa.

 

Mamegoma-paja

Kaisa Kauppila (@kaekaaa)

12.6.2016 10:30 - 12:30

Koivu

Kupuu! Tule mukaan tekemään oma pehmeä kuuttisi. Materiaalina käytetään pörröisiä sukkia, joita on tarjolla yleisimmissä mamegoma-väreissä. Kuutit kootaan sukista leikkaamalla ja ompelemalla. Voit tuoda halutessasi mukaan koristeita kuutillesi, esimerkiksi hattuja tai rusetteja. Materiaalimaksu 3€ sisältää sukan, huopaa yksityiskohtien tekoon, silmät ja täytevanun. Pajaan mahtuu enintään 15 henkilöä.

 

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista

 

Ja kuinkas sitten taas kävikään...?

Sari Ahvenainen

11.6.2016 10:00 – 12:00

Honka

Desucon Frostbitessa ensi-iltansa saaneen tarinatyöpajan toinen toteutus. Pajassa kirjoitetaan animeaiheisia jatkotarinoita, tällä kertaa pienryhmissä ja vaihtuvin teemoin kierrosten nopeuttamiseksi. Kirjoittaminen tapahtuu rennolla otteella ja vain mielikuvitus on rajana tapahtumien kululle. Tervetuloa kaikki innokkaat tarinoijat!

 

Kaaoscosplay

Jasmine "Sukkapuikko" Aartolahti, Heli Ruotsalainen, Mirka "Miruka" Jokela

11.6.2016 12:00 – 18:00

Koivu

Tervetuloa tekemään työpajaan monenmoisista eri materiaaleista mitä mieleen sattuukaan! Löytyy tavallisista kankaista ja muovipurkeista lähtien materiaaleja, joista lähteä työstämään itselleen vaikka toisen päivän cossia, jos sellaista ei ole. Saa tulla myös korjaamaan vanhoja cossejansa, väsäämään proppeja, pehmolelua, asustetta.. jne. Kaavoitusapua annetaan sitä tarvitseville.
Luovimmista ja hauskimmista töistä saa pienet palkinnot. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu 3 €.

 

Habailupaja

Dinotski Helminen & Irene Rautio

11.6.2016 13:30 – 11.6.2016 15:30

Honka

Pidätkö piirtämisestä? Oletko kiinnostunut lihaksikkaista hahmoista? Hyvä! Sitten habailutyöpaja on juuri sinua varten. Meitä on kaksi esittelemässä omia tyylejämme piirtää lihaksia sekä sopivia kehonasentoja vaadittavaan tilanteeseen/posetukseen. Kysymyksiä saa esittää, joten voit myös miettiä mielessäsi jotain tiettyä machoa asentoa, mitä haluaisit osata piirtää, niin voimme yhdessä käydä läpi ideasi suunnittelusta valmiiseen kuvaan. Meillä on myös innokkaita malleja mukana pajassa, joita saa pyytää poseeraamaan haluamallasi tavalla.

 

4koma doujinshi sarjakuvapaja

Mira-Pauliina Puhakka

11.6.2016 15:30 – 17:30

Honka

Nappaa luonnoslehtiö kainaloon, kynät kouraan ja ota suunta kohti sarjakuvien maailmaa! Pajassa piirretään lyhyitä sattumuksia suosikkisarjasi hahmoille tai voit keksiä ihan oman juttusi alusta alkaen. Aikaisempaa kokemusta sarjakuvien piirtämisestä ei tarvita, kunhan kynä pysyy kädessä niin olet jo hyvässä vauhdissa. Pajan alussa pidetään lyhyt esitelmä 4koman ja doujinshien taustoista sekä sarjakuvan piirtämisen perusteista, mutta pajaan voi tulla mukaan myöhemminkin! Paikan päältä löytyy myös piirustusvälineitä.

 

Worbla-työpaja

Jenni "jesmo" Suominen

11.6.2016 17:30 – 19:30

Honka

Kiinnostaako Worbla-muovin käyttö cosplayssa? Tule tutustumaan materiaaliin ja opettelemaan parhaat tekniikat. Ohjelmaan ei ole ennakkoilmoittautumista, kymmenen ensimmäistä mahtuu mukaan

 

Liikkeellä ilmaisten

Serru

11.6.2016 18:00 – 20:00

Koivu

Hahmon ulkoinen olemus ja asenne on hallinnassa, mutta jotain puuttuu? Ei hätää, tämä paja tarjoaa vinkkejä ja niksejä siihen, kuinka pystyt ilmaisemaan hahmoasi entistä monipuolisemmin. Tarjolla on monenlaista tunneilmaisuun ja hahmon liikkuvuuteen liittyvää harjoitusta, jotka ovat olleet käytössä monta vuotta teatterin näyttelijöillä. Isoimmat propit ja hankalat asusteet kannattaa jättää pois, jotta mikään ei mene rikki. Tervetuloa pitämään hauskaa ja oppimaan!

 

Yövirkkujen lautapelit

Tanja "Allu--" Onishko, Jenna "Xenji" Lukkari, Kiia "Kantoku" Kuosa & Vera "Renji" Puhakka

11.6.2016 20:00 – 01:30

Koivu

Eikö väsytä vielä? Tekeekö mielesi pelata lautapelejä? Tule siis tappamaan titaneeja Attack on Titan -teemaisessa Monopolissa, haasta kaverisi Pokemon-Kimbleen tai solmi itsesi solmuun Twisterissä. Meiltä löytyy myös paljon muita lauta- ja korttipelejä. Tervetuloa mukaan yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa koko porukalla!

 

Kauhutarinapiiri

Heta "Daido" Suutari & Satu "hallavan" Jarva

11.6.2016 21:30 - 23:30

Honka

Uhkaako tapahtuma jäädä liian lyhyeksi silmissä kaihertavan unihiekan takia? Nyt on oiva mahdollisuus menettää yöunensa demonipiirien äärellä, kun Honka alkaa humista kauhun sävelin! Luvassa on karmivan tunnelmallinen ja laaja kattaus tarinoita, joilla on takuuvarmasti veret seisauttavia vaikutuksia. Olet enemmän kuin tervetullut mukaan, tulit sitten jakamaan omia kertomuksiasi tai vain kuuntelemaan kummitusjuttuja aikasi kuluksi. Ohjelma saattaa aiheuttaa osallistujille puistatuksia, kylmää hikeä ja vainoharhaisuutta.

 

Lenzi Shop
Sangatsu Manga