Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailun säännöt

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT

Tärkeät päivämäärät

 • Ilmoittautuminen alkaa 01.03.2017
 • Ilmoittautuminen päättyy 07.05.2017
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan 08.-23.05.2017
 • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 26.05.2017 mennessä
 • Voittajat julkaistaan finaaliesityksessä 16.-18.06.2017

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kisa on vielä auki. Tuomaristo ei saa lähettää videoita kisaan.

Kilpailun kulku ja käytännön ohjeet

Voit osallistua kisaan millä tahansa itsetehdyllä anime- tai pelimusiikkivideolla. Animen lähdemaan tulee olla aasialainen, mutta peleillä ei ole maakohtaisia rajoituksia. Kilpailuun voi ilmoittautua 01.03.2017 alkaen ja se suljetaan 07.05.2017 klo 23:59, minkä jälkeen tuomaristo suorittaa esikarsinnan. Kaikille osanottajille ilmoitetaan karsintatuloksista 23.05.2017 mennessä. Tuomariston valitsemat voittajat julkistetaan finaaliesityksessä ja yleisön suosikki päättäjäisissä. Tulokset julkaistaan myöhemmin myös Internetissä. Finalistien tarkka määrä riippuu videoiden kestosta.

Kisassa jaettavat palkinnot

Tuomaristopalkinnot:

 • Kilpailun paras video
 • Paras klassikko
 • Paras huumori
 • Paras tarinankerronta
 • Paras hahmoprofiili

Erikoispalkinnot:

 • Yleisön suosikki
 • Paras sisäinen rytmitys

Paras klassikko: Ideana on käyttää animea, joka on joko yli tai tasan 10 vuotta vanha. Vuonna 2007 julkaistu tai sitä vanhempi anime hyväksytään. Esimerkiksi MAL:sta voi tarkistaa vuosiluvun epäröidessään.

Paras hahmoprofiili: Tämä AMV kätkee sisäänsä hahmojen- ja hahmokemioiden ytimen. Video voi kertoa selkeän tarinan, keskittyä kuvaamaan tiettyjen hahmojen kemiaa tai tiettyä hahmoa. Tärkeintä on avata katsojalle, millaisista hahmoista/hahmosta on kyse.

Paras sisäinen rytmitys: Voit käyttää videossasi efektejä, mutta tärkeintä on leikkiä animen omilla kohtauksilla ja saada ne sopimaan musiikin iskuihin. Ei ole väliä onko käyttämäsi kappale hidas tai nopea. Editoinnin tohinassa ei sopine unohtaa tarinaa tai hahmoja. Palkinnon jakaa AMV-vastaava.

Palkintojen lisäksi kisassa saatetaan jakaa kunniamainintoja jollain saralla erityisen ansiokkaille, mutta palkinnotta jääneille videoille. Sama video ei voi voittaa kahta tuomaripalkintoa, mutta voi voittaa tuomaripalkinnon lisäksi erikoispalkinnon.

Finalisteille varataan istumapaikkoja salin etuosasta. Osallistujat ostavat normaalin sisäänpääsylipun tapahtumaan. Ilmoitathan tulostasi ilmoittautumislomakkeella. Mikäli voittaja ei ole itse paikalla tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan tapahtuman jälkeen.

Kilpailun tuomaristo suorittaa karsinnat ja jakaa palkinnot sekä kunniamaininnat siten, ettei videon tekijää paljasteta tuomareille ennen valintojen tekemistä.

Osallistumisrajoitukset

Kilpailuun voi osallistua korkeintaan neljällä (4) videolla (mukaan lukien yhteistyövideot), jotka eivät ole aikaisemmin olleet suomalaisten AMV-kisojen finaalissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos videosi oli esimerkiksi Desucon Frostbite 2017:ssä tai Yukicon 4.0:ssa finaalissa, et valitettavasti voi enää ilmoittaa sitä Desucon 2017 AMV-kisaan. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kisaa, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kisan jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Sisällölliset vaatimukset

Videon kesto saa olla 1-6 minuuttia.

Videoon kuulumattomat logot ja tekstitykset ovat kiellettyjä - itse lisätyt, musiikkivideoon kuuluvat tekstit ja tekstitykset ovat sen sijaan sallittuja. Videon alkuun saa halutessaan liittää videoon liittyviä kreditointitekstejä tietyin rajoittein:

 • Tekstit saavat sisältää tietoja käytetystä musiikkiraidasta, videolähteistä, videossa esiintyvien hahmojen nimiä sekä itse videon nimen.
 • Tekstissä ei saa esiintyä videon tekijän tai studion omaa nimeä, nimimerkkiä tai logoa.
 • Tekstien on sisällyttävä itse musiikkivideoon, eli niiden on ilmestyttävä pääasiallisen ääniraidan aikana. Musiikkivideosta irralliset, vain kreditointiteksteille omistetut introt ja lopputekstit leikataan finaaliesitystä varten pois.

Käytetystä videomateriaalista vähintään puolet on oltava aasialaista animaatiota tai pelien välivideoita. Muunlaisen materiaalin, kuten esimerkiksi näytellyistä elokuvista, länsimaalaisesta animaatiosta peräisin olevan tai itse videokuvatun videon käyttö animen ja pelien ohella on sallittua. Pelien lähdemateriaali saa olla niin aasialainen kuin länsimaalainen.

Videon ääniraidan on koostuttava pääosin musiikista. Käytetyn kappaleen muokkaaminen ja esimerkiksi puhuttujen repliikkien lisääminen on sallittua, kunhan video täyttää musiikkivideon tunnusmerkit. Näin ollen esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen ei ole sallittua.

Erittäin graafisen väkivallan ja pornon käyttäminen videoissa on kiellettyä. Alastomuutta ja normaalin rajoissa pysyviä toiminta- tai väkivaltakohtauksia saa käyttää. Ollessasi yksittäisestä kohtauksesta epävarma, ota yhteyttä sähköpostitse amv (at) desucon.fi

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki - Videonnimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa nimimerkki esimerkiksi etunimelläsi.

Tekniset vaatimukset

 • Resoluutio: Vähintään 360 vaakaviivaa, korkeintaan 1080. Suositeltu resoluutio on 1280x720 tai 1920x1080 ja suositeltu kuvasuhde 16:9. Tallennathan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.
 • Formaatti: Useimmat tavallisimmat videoformaatit (mm. wmv, mkv, avi) kelpaavat. Suositeltu tiedostomuoto on MP4.
 • Frame rate 23.976 / 24 fps, 29.976 / 30 fps tai 59,976 / 60 fps. Suositeltavaa on tarkistaa lähdemateriaalin frame rate ja pitäytyä siinä.

Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia lähdetiedostoja ja tallenna lopullinen musiikkivideo mahdollisimman hyvälaatuisena. Yritä pitää tiedostokoko järkevänä – jos olet tästä epävarma, ole yhteydessä sähköpostitse.

Mikäli video täyttää sisällölliset vaatimukset, mutta teknisessä puolessa on ongelmia, videon lähettäjään ollaan yhteydessä. Videota saatetaan skaalata ja uudelleenpakata itse esitystä varten.

Kisaan liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen amv (at) desucon.fi