Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Työpajat

Gunpla-paja. Kuva: Mira Strengell

Desuconissa järjestetään paljon mielenkiintoisia työpajoja, joissa pääset kokemaan ja tekemään itse.

Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen. Työpajojen ennakkoilmoittautumisesta ilmoitamme tarkemmin myöhemmin. Esimerkiksi Shibari-työpajat ovat aiempina vuosina olleet niin suosittuja, että ilmoittautuminen on mennyt täyteen jo muutaman tunnin aikana, joten kannattaa olla mahdollisimman nopea, mikäli haluaa mukaan. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi!

Työpajat

Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen ennakkoilmoittautuminen netissä

 

Onigiripaja

Sirpa Kovanen & Nadja Ratia

16.6.2017 20:00 – 16.6.2017 23:00

 Onigiri on suosittu riisistä tehty välipala, joka vilahtaa tuon tuosta myös animessa. Nyt voit oppia tekemään onigireja itse! Pajassa valmistetaan yhdessä erilaisia täytteitä ja furikake-maustesekoitusta, minkä jälkeen osallistujat saavat tehdä itselleen mieluisia onigireja. Lopuksi onigirit tietysti syödään teen ja jutustelun lomassa. Suurin osa täytteistä sisältää kalaa, joten pajaa ei suositella kala-allergikoille. Pajaa ei suositella myöskään niille, jotka ovat allergisia seesaminsiemenille. Materiaalimaksu on 5 euroa, ja mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Valmisteluihin tarvittavan ajan takia työpaja alkaa klo 20.15.

Ennakkoilmoittautumislomake osoitteessa: https://desucon.fi/desucon2017/s/onigiripaja/

 

Työpajaan ennakkoilmoittautuminen conissa  (infotiskillä)

 

Huopaiset Linehahmot -paja (Koivu)

Kaisa Kauppila

17.6.2017 18:00 – 17.6.2017 20:00

Pajassa tehdään LINE-maskotteja huovasta leikkaamalla, ompelemalla ja liimaamalla. LINE on Japanissa suosittu pikaviestisovellus, jonka hahmoista on tehty myös kaksi animesarjaa. Suosituimmat hahmot ovat energinen pupu nimeltä Cony ja nalle nimeltä Brown, jonka ilme ei koskaan värähdä. Valmis maskotti on halkaisijaltaan noin 7-10cm ja sopii hyvin esimerkiksi laukun koristeeksi tai avaimenperäksi. Conyn ja Brownin lisäksi voi halutessaan tehdä muitakin LINE-hahmoja. Pajan materiaalimaksu on 3 €.

 

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista

 

Origamipaja – Kurki

Anna-Maija Pajanen

17.6.2017 11:00 – 17.6.2017 13:00 (Koivu)

Kurjella on japanilaisessa mytologiassa monta merkitystä ja sen ajatellaan muun muassa täyttävän toiveita ja tuovan rauhaa. Tule tekemään oma kurki-origamisi tai vaikka useampia. Tähän non-stop työpajaan voit liittyä vapaasti aina kun pajassa on tilaa. Pajaan on pieni materiaalimaksu.

 

Kaaoscosplay

Heli Ruotsalainen, Jasmine "Sukkapuikko" Aartolahti, Inka "Teepurkki" Harilainen, Jalle
17.6.2017 13:00 – 17.6.2017 18:00
Koivu
Tervetuloa tekemään työpajaan monenmoisista eri materiaaleista mitä mieleen sattuukaan! Löytyy tavallisista kankaista ja muovipurkeista lähtien materiaaleja, joista lähteä työstämään itselleen uutta asua. Saa tulla myös korjaamaan vanhoja cossejansa, väsäämään proppeja, pehmoleluja, asustetta jne. Kaavoitusapua annetaan sitä tarvitseville. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu 3 €.

 
 
Illallinen lautapelien kanssa :D
Tervetuloa perinteiseen lauantai-illan lautapeliohjelmaan! Lautapeli-buffetista saat valita itse haluamasi annoksen erilaisia pelejä. Kattavasta valikoimastamme löytyy mm. Twister, Cluedo, Alias, Huojuva torni, Salaisuuksien saari, Pokemon-Kimble, Bohnanza, Cards Against Humanity ja paljon muuta! Uutuutena meidän listalta löytyy Monopoly: Pokemon Kanto Edition! Voit nauttia lautapeleistä yksin, kutsua kaverin mukaan tai tulla vaikka porukalla pelaamaan. Omien lautapelien tuonti on sallittu omalla vastuulla!
 
 
Worblatyöpaja
Kiinnostaako Worblan, tuon lämpömuovattavan supermateriaalin, käyttö cosplayssa? Tule tutustumaan materiaaliin ja oppimaan käytön perusteet. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen, joka tapahtuu Worblakaupan myyntipöydällä - osallistujia mahtuu mukaan 12. Pajaan 5 euron materiaalimaksu, joka maksetaan ilmoittautuessa.

 

 

Keskustelupiirit

Keskustelupiiriin on ennakkoilmoittautuminen internetissä

 

Eka!11! kerta

Kaikella on ensimmäinen kerta - niin myös rakkaalla anime- ja mangaharrastuksella. Tämän puhepiirin sisältö on täynnä kokemuksia ensimmäisistä silmät avaavista kohtaamisista kiistämättä parhaan viihteen parissa. Mikä oli ensimmäinen katsomasi tai lukemasi sarja? Kuinka päädyit idän viihteen pariin? Mitä suositella kaverille, jonka haluaisit houkuttaa sekä koukuttaa katsomaan animea? Näitä ja monia muita kinkkisiä kysymyksiä pääsee pohtimaan laadukkaassa seurassa. Tervetulleita ovat niin juuri aloittaneet kuin se wanha konkarikin tuhannen MAL-päivän saldolla. Otathan huomioon, että ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen internetissä ja innokkaista yritetään kasata mahdollisimman monimuotoinen ryhmä nopeuskilpailun sijaan! Täten uudet näkökulmat ovat taattua namua. Keskustelupiiriin on ennakkoilmoittautuminen internetissä, lisätietoa ohjelmanpitäjältä.

Ennakkoilmoittautumislinkki löytyy tästä.

 

Keskustelupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista

 

Cossi-Pirkka

Tule kuulemaan ja jakamaan vinkkejä ja niksejä cossien tekoon liittyen. Jaetaan yhdessä parhaat keinot ja jos on jokin ongelma mitä et keksi voit tulla porukalla ihmettelemään, jos joku toinen osaa vastata paremmin. Kannattaa miettiä etukäteen, jos on jotain tiettyjä aiheita joista haluat puhua tai mihin tarvitset apua. Mukaan voi liittyä missä kohtaa vain ohjelmaa!
 
 
Maailmanparantaminen animessa
Tervetuloa keskustelemaan animessa esiintyvistä maailmanparannuskeinoista! Millaisia keinoja on käytetty, miten ne ovat toimineet, toimisivatko ne oikeasti ja onko niissä heikkoja kohtia? Loppuuko vääryys siihen kun pääpahis on hengiltä? Voiko sotaisan maailman yhdistää yhdellä rallikilpailulla? Toimisiko suosikkidystopiasi oikeusjärjestelmä käytännössä? Tuo tullessasi vain tietämyksesi ja mielipiteesi mahdollisimman monesta sarjasta, joissa parannetaan maailmaan!
 
 
Vertaistukea kehnojen sarjojen seuraajille
Oletko joskus saanut katsottua animen loppuun ja miettinyt että mitähän sitä tuli taas oikein katsottua? Entä oletko jättänyt mangan puolitiehen, koska et yksinkertaisesti kyennyt lukemaan sitä pidemmälle? Siinä tapauksessa tämä keskustelupiiri on oikea paikka sinulle! Tule jakamaan omat kokemuksesi kehnoista sarjoista ja pohtimaan, mikä näistä sarjoista tekee niin huonoja ja miten niistä voisi saada hiukan parempia. Keskustelupiirin tarkoituksena purkaa harrastajien mahdollisia aggressioita pienimuotoisen parjauksen ja kehittävän kritiikin avulla. Keskustelemaan otetaan ensimmäiset 20, joten olethan paikalla ajoissa jos tahdot mukaan!
 
Nioh on Team Ninja -nimisen pelistudion helmikuussa julkaistu peli, joka sijoittuu synkkään fantasiaversioon 1600-luvun Japaniin. Peli sekoittaa oikeaa historiaa ja fantasiaa keskenään luodakseen viihdyttävän kokemuksen, hyödyntäen historiallisia japanilaisia hahmoja sekä kansantarujen yookaita. Tule keskustelemaan kokemuksistasi Niohin parissa kanssamme, pureutukaamme yhdessä Niohin tarinaan, pelimekaniikkoihin ja aatteisiin joita peli on sisällämme herättänyt!
 
 
Syrjäytyneiden burgereiden Suomi
Kun tuttavasi kertoo taas treenanneensa kroppaansa pari tuntia, niin mietitkö koskaan mitä hän ajattelisi, jos sanoisit katsoneesi taas muutaman jakson piirrettyjä putkeen? Tässä keskustelupiirissä katsotaan maailmaa animea katsomattomien ihmisten silmin sekä pohditaan, miten heidän suhtautumisensa on muuttunut muutaman vuoden sisällä suomalaisiin animeharrastajiin ja miksi. Ohjelmaa varten on kerätty molempien osapuolten näkemyksiä sosiaalisen median kautta. Tervetuloa mukaan keskustelemaan missä vaiheessa piiriä tahansa!
 
 
One Piece - Unelmien arkki
Will of the D, Void Century, Raftel... Miten nämä liittyvät toisiinsa? Entä miten muinaiset massatuhoaseet liittyvät tähän kaikkeen? Tule mukaan keskustelemaan Odan sivujuonista sekä kaikista pienistäkin asioista, jotka yhtäkkiä voivatkin olla juonen kannalta hyvinkin tärkeitä.
 
 
OVA-anime -keskustelupiiri
Juuso "Javeliin" Hämäläinen, Matias "Tursake" Kyriacou
18.6.2017 11:00 – 18.6.2017 13:00
Koivu
Toivotamme sinut tervetulleeksi mukaan OVA -keskustelupiiriin! Tämä on mahdollisuus päästä puhumaan OVA-animen teoksista ja tekijöistä, ja yleisesti OVA-animen ilmiöstä.
 
Type-Moon -keskustelupiiri
Markus "Graus" Pesonen
Perinteinen Type-Moon -keskustelupiiri Desuconissa. Ei ennakkoilmoittautumista.
 
Itabag-keskustelupiiri
Tervetuloa uppoutumaan kanssamme itabagien maailmaan, kertomaan omia kokemuksiasi tai vaikkapa vain esittelemään omaa itabagiasi! Keskustelupiiri on hyvin rento ja vapaamuotoinen, sekä sopiva niin aloittelijoille kuin paatuneillekin harrastajille. Jos esimerkiksi haluat neuvoja tai mielipiteitä toveri itabag-harrastajilta, on tämä täydellinen tilaisuus sille! Pidämme myös keskustelupiiriä pohjustavan luennon klo 11:00 Kuusi-salissa.