Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Yuki Kaji

Yuki KajiLahden Sibeliustalossa kesäkuussa järjestettävän Desucon-animetapahtuman kunniavieraaksi saapuu huippusuosittu japanilainen ääninäyttelijä Yuki Kaji.

31-vuotias Kaji on Japanin suosituimpia miespuolisia ääninäyttelijöitä, ja hänellä on vankka fanikunta myös Suomessa. Kajin kesäinen vierailu julkistettiin sunnuntaina päättyneessä Desucon Frostbite -animetapahtumassa, johon osallistui lähes 3 000 animen, mangan ja cosplayn harrastajaa.

Suomalaisten fanien kannalta Kajin tärkein rooli on päähenkilö Eren Jaegerin ääni animesarjassa Attack on Titan (Shingeki no Kyojin), joka kertoo ihmiskunnan rippeiden epätoivoisesta taistelusta ylivoimaisia jättiläisiä vastaan. Japanin televisiossa vuonna 2013 esitetty sarja oli samanaikaisesti suomalaisten katsojien katsottavissa muun muassa suoratoistopalvelu Crunchyrollin kautta. Sarja nousi Suomessa nopeasti yhdeksi viime vuosien suurimmista animeilmiöistä.

Vuonna 2006 Ouran High School Host Club -animesarjassa debytoinut Kaji on valloittanut yleisönsä lukuisilla päärooleillaan. Näistä viimeaikaisimpiin kuuluvat edellä mainitun Attack on Titanin lisäksi muun muassa Nanatsu no Taizai -sarjan Meliodas ja JoJo’s Bizarre Adventuren uusimman kauden Kouichi.

Kaji on palkittu useilla tunnustuksilla työstään ääninäyttelijänä. Vuonna 2009 Kaji voitti arvostetussa Seiyuu Awards -gaalassa parhaan aloittelevan ääninäyttelijän palkinnon (Best Rookie Actor Award). Muutamaa vuotta myöhemmin hän teki historiaa voittamalla parhaan ääninäyttelijän palkinnon (Best Voice Actor Award) kahtena peräkkäisenä vuonna 2013 ja 2014.

HUOM! Kaji ei tule jakamaan Desuconissa nimikirjoituksia. Käytäntö on tähdellä voimassa Japanissa ja sama pätee valitettavasti myös Suomen vierailulla.

Kajin tunnettuja töitä:

  • Eren Jaeger (Attack on Titan)

  • Shu Ouma (Guilty Crown)

  • Alibaba (Magi: Labyrinth of Magic)

  • Meliodas (Seven Deadly Sins)

  • Yukine (Noragami)

  • Issei Hyodo (Highschool DxD)