Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

EuroCosplay -karsinnan säännöt

1. Karsinnan säännöt

 

- Karsinnan pukujen tulee olla mediasta, joka on virallisesti lisensoitu. Puvut eivät saa olla kisaajan omia designejä. (Jo nyt usein kysyttyyn kysymykseen vastaus: Sakizoun puvut ovat sallittuja lähteitä) Puvun lähdemaalle ei vuoden 2017 karsinnassa aseteta mitään rajoituksia.

- Karsintaesityksen aikaraja on 1-3 minuuttia ja lavan järjestelyyn saa käyttää 30 sekuntia. Lavalle saa lähtökohtaisesti tuoda korkeintaan kolme irrallista lavastetta.

- Lavalla saa käyttää mustiin pukeutunutta avustajaa, mutta avustaja ei saa olla osallistuvassa osassa esitystä. Huomioithan, että finaalin säännöissä avustajan käyttöä saatetaan rajoittaa.

- Lavaesitys ei saa aiheuttaa vaaraa yleisölle tai henkilökunnalle. Henkilökunnalla on oikeus keskeyttää ja kieltää esitys.

- Lavalle ei saa kaataa jauheita tai nesteitä. Glitterin, pienten höyhenten ja terälehtien käytössä pyydämme käyttämään harkintaa. Lähtökohtaisesti lavan sotkeminen tulee pitää minimissään ja kaikista lavalle mahdollisesti esityksen jälkeen jäävistä asioista tulee kertoa cosplayvastaavalle etukäteen.

-Karsintaan osallistuvien tulee toimittaa valitsemansa musiikki/ääniraita/videotiedosto cosplayvastaavalle annettuun päivämäärään mennessä. Musiikin on suotavaa olla mp3-muodossa. Musiikin alkuperämaalla ei ole rajoituksia eikä musiikin tarvitse olla Teosto-vapaata. Myös animen/pelin/elokuvan ääniraitaa saa käyttää. Kisaajat saavat tarkemmat ohjeet taustamateriaaleista sähköpostilla.

-Esiintyjien valotoiveet kerätään toukokuun aikana erityiseen valotoivelomakkeeseen. Kaikki kohtuulliset valotoiveet pyritään toteuttamaan.

-Kaikkien karsinnan pukujen tulee olla suurimmalta osin tehty itse. Ostettujen osien (peruukki, kengät, korut jne.) tulee muodostaa korkeintaan noin 30 % kokonaisuudesta.

- Puvusta tulee löytyä vähintään yksi (mieluummin useampia) kunnollinen kuvallinen lähde, joka toimitetaan tuomaristolle ennen tapahtumaa.

- Osallistujien tulee olla 18-vuotiaita tai täyttää 18-vuotta ennen Eurocosplayn finaalia lokakuussa 2017.

 - Mikäli kisaaja rikkoo kilpailun sääntöjä, ei hän voi sijoittua kolmen parhaan joukkoon.

 

  1. Hyvä tietää ennen karsintaa 

-Karsintaan osallistuminen ei oikeuta ilmaiseen sisäänpääsyyn Desuconiin. Kisaajat hankkivat itse omat rannekkeensa.

-Karsintaan osallistuva saa ennen kilpailua vähintään kaksi infoviestiä, joissa kerrotaan kilpailupäivän vaiheista sekä etukäteisvalmisteluista.

-Sibelius-talon lava on suuri, joten esitys kannattaa tehdä suuressa mittakaavassa. Esityksen suotava harjoittelualue on noin 15 x 7 m. Hyvän kuvan lavan koosta saa Sibeliustalon tilaesittelyn kautta.

 

  1. Tuomarointiperusteet

- Jokainen kilpailija käy ennen esitysosuutta ennakkotuomaroinnissa.

- Tuomarit kyselevät puvun valmistuksesta, hahmon valinnasta ja kisaajan mietteistä mahdollisen finaalimatkan suhteen.

- Jokainen tuomari jakaa pisteitä seuraavasti: puku maksimissaan 10p, 10p hahmouskollisuus, 10p esitys, 5p yleinen edustavuus.

- Tuomariston päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Kilpailijoiden on mahdollista pyytää palautetta puvustaan kilpailun jälkeen

- Karsinnan tuomarit esitellään näillä nettisivuilla ennen Desuconia.

 

 Karsinnan voittaja saa:

-Ilmaiset lennot Iso-Britanniaan, jossa EuroCosplayn finaali järjestetään lokakuussa 2017

-Suurten pukujen ja proppien lähettäminen tapahtumapaikalle tai ylimääräisen lentorahdin kuljettaminen maksetaan kilpailijan puolesta (kuittia vastaan)

-Lentokenttä-hotelli-matkakulut yhdelle henkilölle (kuittia vastaan)

-Hotellimajoituksen Lontooseen kahdeksi yöksi.

-Viikonloppulipun London ComicCon MCM Expoon itselleen ja matkakumppanilleen

-Oikeuden osallistua EuroCosplayhyn liittyviin juhlallisuuksiin ja luvan käyttää backstagea (Kilpailijan matkumppani saa myös kulku-oikeuden juhlallisuuksiin ja luvan tulla backstagelle).

 

 

Finaalin säännöt

Päivitettyjä sääntöjä odotellessa jokaisen karsintaan osallistuvan on hyvä tutustua edellisen vuoden finaalisääntöihin. Säännöissä saattaa olla luvassa muutoksia avustajan rooliin ja taustavideon käyttämiseen.

Säännöt löydät kokonaisuudessaan täältä.