Desucon 2020 on peruttu - suunnitelmissa DesucOnline ja katse kohti syksyä

Kirjoittanut
corbin

Kun toissa viikolla tiedotimme Desuconin järjestelyjen jatkuvan koronasta huolimatta, ajattelimme, että epidemia olisi tapahtumaan mennessä selätetty tai vähintään tilassa, jossa yleisötilaisuuksia olisi varmasti turvallista järjestää.

Kuluneen viikon aikana tilannekuva ja arviot koronan leviämisen vaikutuksista ja sen kestosta ovat tarkentuneet. Tilanne kuitenkin elää jatkuvasti, ja vielä viikko sitten uskoimme vakaasti, että tapahtuma saadaan huoletta järjestettyä. Tällä hetkellä on todella vaikea arvioida edes ensi kuulle, miten tilanne Suomessa tai maailmalla tulee kehittymään. Olemme seuranneet saapuvia tietoja ja pohtineet sekä järjestäjien että KcS ry:n hallituksen kesken, miten Desuconin tulisi reagoida tilanteeseen. Lisäksi olemme keskustelleet Sibeliustalon kanssa kesän Desuconista ja tulleet siihen tulokseen, että tässä tilanteessa ainoa vastuullinen vaihtoehto on perua kesän Desucon yleisötapahtumana.

Vaikka Desucon onkin vielä nyt viranomaisten suosittaman yleisötapahtumien perumisajan ulkopuolella, olisi mielestämmme edesvastuutonta edetä tapahtuman järjestelyjen kanssa tilanteessa, jossa on suuri riski, että asettaisimme kävijöidemme, vapaaehtoistemme, sidosryhmiemme ja kunniavieraidemme terveyden vaaraan. Jos kyseessä olisi muuhun kuin ihmisten terveyteen liittyvä riskitilanne, jatkaisimme hyvin luultavasti Desuconin järjestelyjä, mutta mielestämme terveydellä ei voi leikkiä.

Niinpä raskain mielin joudumme perumaan tämän kesän Desuconin yleisötapahtumana. Mutta vaikka emme kokoontuisikaan kesäkuussa Sibeliustalolle, olemme jo aloittaneet suunnitelmat DesucOnline-tapahtumasta samalle viikonlopulle. Haluamme valitettavasta tilanteesta huolimatta pyrkiä tarjoamaan kävijöillemme mahdollisuuden osallistua Desuconiin omilta kotisohvilta, tarjota ohjelmanpitäjillemme mahdollisuuden päästä esiintymään, sekä tietysti edistää meille kaikille rakasta harrastusta. Lähdemme nyt suunnittelemaan tapahtuman verkkoversiota ja tiedotamme uudesta formaatista heti, kun suunnitelmat realisoituvat, eli mitä luultavimmin huhtikuun puolella. DesucOnlinen lisäksi järjestelyt syksyn DesuTalksin, ja ensi vuoden tapahtumien osalta jatkuvat normaalisti ja Frostbiteen mennessä myös Sibeliustalon remontti on jo takanapäin.

Kyllä tämä tästä vielä oikenee. Kuva: Maria Ilona Huovinen

Tiedämme, miten tärkeä kesän aloitus Desucon on monelle, sillä se on sitä myös meille. Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat vuosien varrella saapuneet Sibeliustalolle Desuconia varten. Teidän ansiostanne - ja teitä varten - olemme saaneet järjestää Desutapahtumia yli kymmenen vuoden ajan, ja matka jatkuu tämänkin hidasteen jälkeen.

Nyt suunnataan katse kohti tulevaa kesää ja syksyä, ja nähdään toivottavasti jo ennen Frostbitea!

Kommentit

Same Teitoku
Kaikille kävijöille pakolliseksi kasvomaskit ja metsähalliin käsidesiautomaatti.
Tilat voitaisiin myös otsonoida öisin ja vänkärit desifioimaan pinnat.
inv41idu53rn4m3
:( olo nyt kyllä
Ugaluga
ikävää :(
Janmeeba
Surullisia uutisia, mutta eipä tälle nyt voi mitään. Ihan hyvä vaan olla varovainen ja välttää tuon viruksen leviämistä.

Online anime convention varmaan ihan mielenkiintoinen konsepti, sitä odotellessa! :D Mahtaakohan iltabileiden tilalle tulla tällä kertaa myös viralliset DesuConline-reivit netissä. :0
ninni.vanhanen
Hemmetin korona! Sen takia vuoden kohokohta ja Suomen paras con jää tänä vuonna näkemättä ja kokematta. Toivottavasti syyskuussa tilanne on jo ohi, ettei Traconiakin peruta. Frostbitea odottelen jo nyt!
Masa
Harminlista voin sanoa oikeesti. Toivon mukaan sit Traconiin päsee ja Frostii myöskin.
;) :-( :-(
ninni.vanhanen
Tracon on peruttu😭
ninni.vanhanen
Onko tietoa Frostbiten kohtalosta?

Lähetä kommentti

Anonyymit kommentit eivät ole sallittuja tähän viestiin. Kirjaudu sisään!