Lattiamajoituksen peruutuspaikat 10.12. klo 18

Kirjoittanut
Japsu

Pieni erä lattiamajoituksen peruutuspaikkoja tulee myyntiin keskiviikkona 10. joulukuuta 2014 kello 18:00.

Lue lisää lattiamajoituksesta

Kommentit

Tiina-Liisa "Tiinu" Hämäläinen
Hei.
Mielestäni on kovin valitettavaa, kuinka vähän teillä oli myynnissä näitä lattiamajoituksen paikkoja tänä vuonna. Minä ja ystäväni yritimme molemmilla kerroilla lippujen tullessa myyntiin ostaa niistä neljää kappaletta, mutta jäimme kuitenkin paikkoja vaille. Ottaen huomioon, että te olette järjestämässä tapahtumaa, johon kuitenkin on myynnissä lippuja 2700 kappaletta, on mielestäni kerrassaan järjetöntä, että teillä ei ole myynnissä lattiamajoituksen paikkoja kuin 200 kpl. Jos oletetaan, että saisitte myytyä desu-lipuista kaikki, lattiamajoitukseen pääsisi nukkumaan vain noin 7,4 % kävijöistänne ja loppujen 92,6 % tulisi majoittua hotelleissa tai muissa majoituspaikoissa.
Tästä herää kysymys siitä, kenelle te olette järjestämässä desuconia. Lahtelaisille? Vai kenties niille, jotka voivat vetää kahden yön all-nightereita? Sivuillanne kerrotte desuconin ydinkohdeyleisön olevan (16-)18–30 -vuotiaat aktiiviset anime- ja mangaharrastajat, jotka ovat kiinnostuneet asiallisesta anime- ja mangaohjelmasta. Eikö tällöin olisi järkevämpää pyrkiä tarjoamaan kaikille osallistujille majoituspaikka tapahtumapaikan läheltä, jotta kävijät olisivat virkeinä ja hyväntuulisina valmiita seuraamaan ohjelmianne?
Olette toki ystävällisesti laittaneet sivuillenne kohtaan ”Majoitus” useampiakin vaihtoehtoja, joiden etäisyys Sibelius-talolta vaihtelee välillä 1,6–2,8 km. Tulin sitten laskeneeksi, että ehdottamissanne majoituspaikoissa mahtuu majoittumaan yhteensä noin 1500 ihmistä, jos olettaa omenahotellissa olevan 200 neljän hengen huonetta ja muiden hotellien ja hostellin 800:sta 2 hlö:n huoneista 300:ssa majoittuukin 3 hlöä. Tällöin vain noin tuhat ihmistä onkin sitten nukkumassa kaverin luona, ulkona teltassa (ai niin, talvi) tai Sibelius-talon pöytien alla (ai niin, kiellettyä).
Hotellihuoneiden ja mökkien varaaminenkin on nykyään taistelua, jossa paikat saavat ne, jotka pystyvät tietämään jo puoli vuotta etukäteen, onko heillä varaa saapua tapahtumaan helmikuussa. Kuitenkin suuri osa tapahtumanne kävijöistä ei ole vielä taloudellisesti erityisen vakaassa vaiheessa elämäänsä. Opiskelijoilla ja nuorilla aikuisilla, sekä työtätekevillä, että työttömillä, on kovin rajoittuneet tulot, jolloin vapaa-ajan harrastukset jäävät usein pienemmälle osalle budjetista kuin vuokra tai ruokakulut. 27 € pääsylippu + matkat + majoitus + viikonlopun ruoat haukkaavatkin sitten aika ison loven tuohon pieneen budjettiin. Henkilökohtaisesti pääsen matkustamaan Helsingistä Lahteen suhteellisen halvalla, vain 32 € edestakaisin, mutta esimerkiksi Kuopiosta junalla tulevat maksavat edestakaisin matkastaan halvimmillaan 99,80 €, mikäli heillä ei ole opiskelijakorttia (ja esim. Rovaniemeltä puolet enemmän). Tällöin koko reissulle tulee hintaa hotelleineen reilut 200€. Näin isojen summien keralla käyttämiseen tarvitaan jo aika paljon tietoa sekä sen hetkisestä että tulevasta taloudellisesta tilanteesta. Ja jos majoituksen tuli laittaneeksi lattiamajoituksen piikkiin ja kaikki paikat menivätkin ensimmäisen tunnin sisään, niin sucks to be you, koska hotellit ovat jo täynnä.
Hankaluuksia kohtaavat eniten ryhmät, joissa on enemmän kuin kolme henkilöä, sillä hotelleissakin on vain rajoitettu määrä huoneita ja lisävuoteita. Katsoin tosiaan nuo hotellien sivut läpi ja suurin osa huoneista oli kahden hengen huoneita, joihin voi sitten yhdistää toisen huoneen, jotta tilaa saa riittävästi neljälle. Ainoastaan omenahotelli tarjosi jokaista huonettaan neljän hengen huoneina, mutta heillä ei ollut mitään tietoja huonemääristä, joten ystävällisesti arvioinkin luvun suuremmaksi, kuin minkään muun hotellin huonemäärän. Jolloinka nämä hotellit ja yksi hostelli pystyvät tosiaan arvioni mukaan yhdessä majoittamaan noin 1500 ihmistä. Eli eivät ehkä niinkään montaa. Ja tosiaan ilman nukkumapaikkaa jäi vain 1000 ihmistä. Mutta hei, eihän coniin koskaan tullakaan kaveriporukalla.
Tässä tuli nyt jo aika paljon toistoa, mutta palataanpas vielä siihen minkä takia lähdin tätä viestiä kirjoittamaan. Olette vuosien aikana järjestäneet lattiamajoitusta useammissa eri kohteissa. Viime vuonna majoitusta taisittekin järjestää ihan itse, mutta muissa coneissa on tullut vastaan muun muassa paikallisten partiolaisten järjestämiä majoituksia. Olisiko siis mahdollista, ainakin tulevia coneja ajatellen, että ottaisitte käyttöön useampia tiloja, joissa kenties jopa mahtuisi nukkumaan, dare I say it, enemmän kuin 200 ihmistä? Mikäli hankaluudeksi nousee majoituksen järjestäminen, luulen, että yhteistyöhön kykeneviä tahojakin löytyy, kun niitä nyt on ainakin joskus jo nähty (partiolaiset—aina valmiita auttamaan, vai mitä?). Kesällä teltassa nukkuminen on ihan siedettävä vaihtoehto, mutta talvisin se ei ainakaan normivarusteilla ole miellyttävää, saatikka mahdollista, kun leirintäkeskukset eivät ole auki. Toivoisin siis, että jatkossa järjestäisitte lisää lattiamajoituspaikkoja Desucon Frostbiteen kaikkien yhteisen tunnelman parantamiseksi, hypotermioiden vähentämiseksi ja kävijämääränne ylläpitämiseksi. Nukkuminen on aina paljon kivempaa, jos se ei tapahdu lumihangessa.
Teppo "Isperia" Suominen
Hei,

kiitos palautteestasi. Lattiamajoitus on Desuconille lisäpalvelu, jota pyrimme tarjoamaan kävijöille juuri mainitsemasi tapahtumakokemuksen parantamiseksi - nukkuminen tekee kaikista meistä siedettävämpiä itsellemme ja kanssaihmisillemme, varsinkin kun kyseessä on kolmipäiväinen tapahtuma. Lattiamajoitus ei kuitenkaan kuulu tapahtumamme ytimeen, vaan pääsijalla tapahtuman järjestämisessä on juuri itse tapahtuma.

Kuten sanottua, emme pysty tarjoamaan lattiamajoitusta kaikille kävijöille, ja nykyisen majoituskohteemme maksimikapasiteetti on tosiaan tuo 200 henkeä. Ainakaan tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa yhteistyösopimuksia uusien tai entisten yhteistyötahojen kanssa lattiamajoituksen suhteen, mutta tuleviin tapahtumiin saatamme jälleen harkita jonkinlaisia yhteistyökuvioita. Suurin osa Lahden muista kouluista on kuitenkin kunnallisia, joka vaikuttaa jossain määrin byrokratiaan ja järjestelyihin verrattuna nykyiseen kohteeseen.

Pyrimme aina parantamaan tapahtumaa, ja majoitus on yksi jatkuvista kehityksen kohteista, kuten esimerkiksi tämänvuotinen aamupalatarjoilukin osoittaa. Otamme palautteesi huomioon, kun kehitämme majoituskuvioita seuraavan kerran.

Ystävällisin terveisin,
Teppo 'Isperia' Suominen
Pääjärjestäjä, Desucon
Anonyymi
Juuh elikkäs..
Anonyymi
ayy lmao
oskari14
Sähköposti-ilmoitukset tällaisille blogipäivityksille vois olla kyllä kova sana, kun kerran sähköpostiosoitteet on teillä näiden tilien mukana tiedossa. On siis kyllä hyvä että näitä peruutuspaikkoja tuli näinkin nopeasti myyntiin, mutta tuollainen toiminnallisuus vois vielä olla iso plussa niille, jotka eivät välttämättä kyttäile päivittäin näitä sivuja.
Anonyymi
Kun lattiamajoituskesta on avaduttu, niin haluan yhdestä muusta juttusta avautua myös.

Milloin Desun (ja muut Suomen conitkin vaikka) järjestyksenvalvojat ja vänkärit saavat oikeuden heittää jonkun häirikön/ärsyttävän henkilön pois paikalta tai edes antaa tälle coni kielon? Eikö teidänkin mielestä se olisi tarpeen, kun nämä työntekijät voivat tietää ketkä häirtsevät tai pilaavat conin? Haluatteko, että teidän tapahtumassa vierailee juoppoja, sairaita tyyppejä ja muita häiriököitä. Voisitte kuunnella teidän vapaaehtois työntekijöitä, kuin he saatavat tietää keitä portin kielon ansaitsemia on tulossa.
Teppo "Isperia" Suominen
Desuconissa, kuten muissakin Suomen tapahtumissa, on järjestyssäännöt, joita rikkova voidaan harkintaa käyttäen poistaa tapahtumapaikalta tilapäisesti tai kokonaan, jolloin häneltä poistetaan myös ranneke. Mikäli havaitset conissa häiritsevää käyttäytymistä tai muita järjestyssääntörikkomuksia, kannattaa tällaisesta ilmoittaa järjestyksenvalvojalle tai muulle conin työntekijälle.

Yleensä häiriöt ovat pieniä ja selviävät puhumalla, mutta mikäli henkilö syyllistyy toistuviin tai vakaviin rikkomuksiin, hänet voidaan poistaa tapahtumasta. Tästä, kuten muustakin conin turvallisuuteen ja järjestykseen liittyvästä, on vastuussa turva. Mikäli joku henkilö aiheuttaa tapahtumasta toiseen aina samantyyppisiä häiriöitä, voidaan myös harkita pysyvää "porttikieltoa", mutta tällaiseen tarvitaan vakavat perusteet. Suomessa tapahtumanjärjestäjät tekevät kuitenkin paljon yhteistyötä, joten mahdolliset ongelmatapaukset ovat kyllä yleensä jo järjestäjien tiedossa.

Teppo 'Isperia' Suominen
Pääjärjestäjä, Desucon

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!