Desuconin kirpputori on täällä taas!

Kirjoittanut
MissAlic3

Metsähallista löytyy tänäkin vuonna kirpputori, jonne voit tuoda myytäväksi tarpeettomat tavarasi tapahtuman ajaksi! Kirpputorilla voit myydä mangaa, animea, figuureja, pehmoleluja, cosplayasuja tai mitä tahansa muuta japanilaiseen populaarikulttuuriin liittyvää, kunhan ne eivät ole piraattituotteita tai taidekujalle kuuluvia. Myyjämme hoitavat tavaroiden näytilleasettelun ja myynnin, eli tavarantoimittajien tarvitsee vain tuoda tuotteensa kirpputorille ja käydä sitten conin lopuksi hakemassa myyntivoittonsa sekä myymättä jääneet tavarat.

Kirpputori on myyjille maksuton palvelu. Desucon Frostbite ei kerää provikoita tai pöytämaksuja.

Huom! Tuotteiden ilmoittaminen kirpputorille sulkeutuu 12.2.2014 klo 23:59.

Kirpputori on auki ostajille perjantaina 18:00 - 22:00, lauantaina 10:00 - 20:00 ja sunnuntaina 10:00 - 14:00. Tuotteita saa tuoda myyntiin koko tapahtuman ajan, ja lisäksi perjantaina saapuvat voivat tuoda tavaransa jo ennen conin aukeamista klo 16 alkaen Sibeliustalon etupihalle, Metsähalliin johtavalle lasiovelle. Myyntivoitot ja myymättä jääneet tuotteet voi hakea joko lauantai-iltana tai sunnuntaina, kuitenkin viimeistään sunnuntaihin klo 16 mennessä.  Tämän jälkeen hakemattomat tuotteet ovat vapaata riistaa kaikille conikävijöille. Muista ottaa tavaroita hakiessasi jokin henkilöllisyystodistus mukaan!

Kirpputorilla on tänä vuonna käytössä Traconissakin käytetty, itse kotona tulostettaviin viivakoodillisiin hintalappuihin perustuva Kirppu-järjestelmä. Myyjät, eli ihmiset jotka haluavat tuoda tavaroitaan myytäviksi, tarvitsevat Desuprofiilin Kirpun käyttämistä varten. Myytävät tuotteet kirjataan Kirppuun etukäteen, jonka jälkeen myyjä tulostaa kirjausnäkymästä hintalaput, kiinnittää ne myytäviin tavaroihin ja tuo tuotteensa Desucon Frostbiten kirpputorille. Kaikki myytäväksi tulevat tavarat viivakoodiskannataan kassalla ennen kuin ne laitetaan myyntipöydille, ja uudestaan, kun ne lähtevät pois, joko myytyinä tai conin lopuksi. Näin varmistetaan kaikille myyjille ja ostajille mahdollisimman luotettava ja joutuisa kirpputorielämys ja jätetään aikaa muuhun conittamiseen!

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä kysymyksesi osoitteeseen kirppis@desucon.fi


Tuotteiden valmistelu

  • Myytävät tuotteet tulee rekisteröidä kirpputorin Kirppu-järjestelmään 12.2.2014 klo 23:59 mennessä. Tämän jälkeen ei voi lisätä uusia tuotteita myyntiin tai vaihtaa hintoja. Tämä tapahtuu Tavaralista-sivulta.
  • Tuotteiden hintojen tulee olla 0,50 euron tarkkuudella vaihtorahaongelmien välttämiseksi! Eli esimerkiksi 2 € tai 1,5 € ovat sopivia hintoja, mutta 1,20 € ei ole!
  • Jokaisessa myyntiin tulevassa tuotteessa tai kiinteässä tuotepaketissa tulee olla oma, uniikki, nettisivulta tulostettava hintalappu, joka sisältää viivakoodin, hinnan, myyjänumeron ja tuotetunnuksen. Katso hintalappujen kiinnitykseen liittyvä ohjeistus.
  • Kirppu-järjestelmään voi rekisteröidä vain yksittäishinnoiteltuja tuotteita. Jos sinulla on jotain myytävää, johon tämä järjestely ei mielestäsi sovellu (esim. paljon samanhintaisia figuureita tai keräilykortteja), ota yhteyttä sähköpostilla.
  • Kirpputorilla tuotteita tullaan käpälöimään paljon, joten pidä huolta että ne kestävät sen. Esimerkiksi julisteisiin ja pusseissa oleviin peruukkeihin voi olla hyvä kiinnittää kuva tuotteesta, jotta niitä ei availtaisi jatkuvasti - aiemman kokemuksen perusteella ne ovat kaikkein helpoimmin vahingoittuvat tuotetyypit..
  • Kaikissa cosplayasuissa ja muissa vaatteissa on oltava henkari mukana. Merkitse myös henkariin nimesi esim. maalarinteipillä, jos haluat saada sen takaisin. Muista myös pyytää se tavaroita hakiessasi, myyjät eivät todennäköisesti asiaa kiireen keskellä muista.

Kommentit

Anonyymi
Onko kirppiksellä jonkinlaisia myyjärajoituksia, vai otatteko tosissanne Traconin tapaan tavaroita rajoituksetta? Oletteko mitenkään varautuneet siihen jos kirppikselle ilmoittautuu myyjiä ja/tai tavaroita täysin yli kapasiteetin? Teettekö tekin sitten ahtaan apinahäkin kirppiksen ympärille? Traconin eka kirppis tällä järjestelmällä oli täysi kaaos.

Entä jos myyjät eivät myymättömiä tavaroita noutaessaan löydä kaikkia tavaroitaan vaikka haluaisivat ottaa ne takaisin?
AlterRiality
Hei!

Asetamme myyjä- tai vähintään tavararajoituksen. Suhteeton tavaravuori ei ollut tähtäimessämme, tilatkin pitää huomioida!
Anonyymi
Kuinka suurista myyjä- ja/tai tavararajoituksista mahtaa olla kyse? Olisi hyvä tietää paljonko tavaroita voi tuoda, jotta voi tarvittaessa priorisoida mitä tuotteita ottaa sivuun/syöttää järjestelmään/pakkaa valmiiksi jne. Sama myyjärajoituksen kanssa. Jos lisään tuotteen nyt, varmistanko paikkani kirpputorilla?
AlterRiality
Hei!

Rajaamme tällä kertaa ensisijaisesti tuotteita ja tällä hetkellä rajoituksena on 100 tuotetta/ myyjä. Myyjien määrää emme aio rajoittaa, vaan suljemme ilmoittautumisen kun tuotteita on tullut tarpeeksi (max 2500 tuotetta). Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi!
Kata
Hei! Miten jos järjestelmään tuli vahingossa sama tuote kahdesti? Kuinka toisen merkinnän saa poistettua?
AlterRiality
Hei!

Ota yhteyttä osoitteeseen kirppis@desucon.fi ja ratkaistaan asia!
Anonyymi
Vapaa riista kuulostaa pelottavalta. En esim traconissa helposti saanut hakea tavaroitani pois kun siellä oli niin kova tungos.
AlterRiality
Hei,

"vapaa riista"-aika osuu vasta klo 16 jälkeen sunnuntaille. Sitä ennen on mahdollista käydä hakemassa tavarat hyvissä ajoin jo lauantai-illasta alkaen ja välttää ahdistavat tungokset (ja Frostbite Traconia pienempänä tapahtumana ei kärsi muutenkaan niin suuresta ruuhkasta eikä kirppistä eroteta häkillä joka lisää ahtauden tunnetta)
broci
Hei, pystyykö joku koodinero koodaamaan siihen kirpputorilistaan peruutusnapin? On todella turhauttavaa, kun ei saa listasta pois jo yllämainittuja tuplakappaleita ja/tai kirjotusvirheisiä lappuja.
Kata
Moi, toiselta conikävijältä vinkki että huomasin että yksittäisten lappujen tekstiä ja hintaa voi kyllä muuttaa myöhemmin, Tavaralista-sivulla kun otat lapun esille ja klikkaat vaan muutettavaa kenttää. o/

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!