Cosplaykilpailujen tuomaristo

Kirjoittanut
riko

European Cosplay Gathering-karsinnan tuomaristo

 


Kuvannut Antony GOMES

Hei! Olen Maija ja harrastanut pukujen tekemistä yli vuosikymmenen. Kisalavalle nousin ensimmäisen kerran 2011 ja tunsin löytäneeni oman tapani harrastaa cosplayta. Olen edustanut Suomea aikaisemmin EuroCosplay-finaalissa ja tietenkin European Cosplay Gatheringissa viime vuonna. Sijoituin omassa sarjassani ensimmäiselle sijalle. Odotan kilpailijoita omistautumista ja määrätietoisuutta, mutta toivon myös näkeväni iloa ja intohimoa. Kisaajille haluaisin sanoa, että arvostakaa tekemäänne työtä ja nauttikaa olostanne lavalla!


Kuvannut Alexandriel Photography

Moikka! Nimeni on Aselea, ja olen viettänyt cosplayn parissa hieman yli 11 vuotta. Kisaamista kokeilin ensimmäisen kerran kesällä 2008, ja se on vuosien aikana noussut tärkeäksi osaksi harrastamistani. Viime kesän ECG-finaalin lisäksi olen edustanut Suomea NCC-kilpailussa vuonna 2015.

Pukujen tekemisessä parasta on yksityiskohtien työstäminen, ja pienimpiä osia myöten siisti työnjälki tekeekin kisapuvussa vaikutuksen. Esityksiä ihaillessa mieleeni jäävät selkeä juoni sekä kekseliäisyys.

Kisaajille toivotan kovasti tsemppiä valmistautumiseen! Muistakaa pitää ansaitusti hauskaa!


Kuvannut Shashin Kaihi Photography

 

Tervehdys! Olen Elzy, cosplay-piireissä vuodesta 2008 liikkunut harrastaja. Kisahistoriaani kuuluu pääasiassa parikilpailuja, ja tätä kaavaa seuraten edustinkin viime vuonna Suomea ECG-finaalin ryhmäsarjassa Aselean kanssa. Tätä ennen olen muun muassa edustanut Suomea NCC-finaalissa vuonna 2015.

Cosplayssa pidän erityisesti siitä hetkestä, jolloin peilikuvassa näkyvä kokonaisuus tuo ensimmäistä kertaa oikeasti mieleen hahmon. Työskentelen mielelläni monipuolisten pukujen parissa, sillä tiettyyn käsityön osa-alueeseen erikoistumisen sijaan olen puuhaillut hieman kaikenlaista. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti designit, jotka näyttävät omaan silmääni tavalla tai toisella erikoisilta tai jopa kummallisilta.

Odotan innolla, millaista pukuloistoa ja esityskirjoa pääsemme tämän vuoden ECG-karsinnoissa todistamaan. Kisaajille toivotan hyvää fiilistä ja virtaa loppurutistukseen!

 


Kuvannut Ree Fagerström

Hei kaikki! Nimeni on Linda ”Rindalin” Seppälä ja aloitin cosplay-harrastuksen vuonna 2009. Pidän tässä harrastuksessa eniten erilaisten ja epätavallisten materiaalien käytöstä, uusien tekniikoiden kokeilusta ja luovasta työprosessista. Cosplay-puvuissa minulle erityisen tärkeää ovat kangasvalinnat, värit, mittasuhteet sekä siisti työjälki.

Tässä neljän vuoden aikana olen toiminut cosplaykisojen tuomarina monessa eri tapahtumassa ja useaan eri otteeseen. Työskentelin vuoden 2016 kesällä Suomen coneja kiertäneen Valitsen sinut! –musikaalin pääpuvustajana ja teenkin nykyään puvustushommia erilaisille ammattilais- tai harrastelija ryhmille.

Olen useasti se tuomari joka katsoo saumat ja käänteet, hipelöi asussa käytetyt materiaalit läpikotaisin ja kyselee paljon asioita! 

 


Kuvannut Kizzy

Olen pienen ikuisuuden cosplayta harrastanut Iris Rönkkö enkä malta odottaa, että pääsen tuomaroimaan ihania ECG-karsintakisaajia! Olen touhunnut vuosikausia erinäisten cosplayn arvokisojen parissa ja ECG-karsintojakin on tullut tuomaroitua useamman kerran. Joka kerta kisaajien innostus ja omistautuminen jaksaa lämmittää sydäntäni ja varmasti tälläkin kertaa tuomarointihuoneeseen saapuu niin uskomattomia cosplayaajia, ettei ulkona raivoava pakkanen tunnu missään. Tuomarina tykkään penkoa suurien helmojen rakenteita ja tiirata pikkutarkkaa käsityötä. Kirjailuista worblaväkerryksiin, kaikki ne ovat laulun arvoisia! Puhumattakaan esityksistä… Tirautan aina pienet itkut show’n aikana, koska on vaan niin hienoa. Kiitos jo etukäteen kaikille kisaajille ja tsemppiä loppurutistukseen! Muistakaa syödä, juoda ja nukkua, jotta voitte NAUTTIA!

 

 

Yksilökilpailun tuomaristo

 


Kuvannut Polly Cosplay Photography

Hei! Nimi on Teme "Starblom" Sandblom ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2009. Kisalavoja on tullut kierreltyä aika paljon ja tuorein kisa oli tuo viime kesän NCC Ruotsissa, ihan huikea kokemus! Kisasta tulee ihan varmasti todella hieno ja tasokas, joten odotan innolla kaikkien kisaajien näkemistä! Onnea kaikille kisaan!

 


Kuvannut Alexandriel Photography

Hei olen jesmo, cosplayintoilija pääkaupunkiseudulta! Takanani on useampia kisoja ja pari edustusreissua, vuonna 2017 edustin Suomea Eurocosplay finaalissa Lontoon MCM Comicconissa ja 2016 parini kanssa World Cosplay Summitissa Japanissa. Myös tuomarointipöydän toinen puoli on tuttu, ja olen ollut tuomaroimassa monenlaisia kisoja. Koulutukseltani olen taideteollisen muotoilun kandi&maisteri(Ainakin jo melkein. Gradut, vai mitä?) ja opintoihini on sisältynyt myös muotisuunnittelun opintoja. Monenlaiset tekniikat ja materiaalit tekstiileistä muoveihin ovat siis tuttuja. Cosplaypuvuissa arvostan istuvuutta ja viimeistelyä, ja muistakaa olla ylpeitä siitä missä tunnette onnistuneenne! Jännityksellä odotan millaisia pukuja kisaan ilmestyy ^^

 


Kuvannut Teemu Tuunanen

Hei kaikille! Olen Kiserinn tai tuttavallisemmin Kise. Pukuilun lisäksi kulutan suurimman osan vapaa-ajastani joko silittämällä koiriani tai pelaamalla liikaa rytmipelejä.
Aloitin cosplayn vuonna 2013 - juurikin Frostbiten kisalavoilta hall cosplayn muodossa, ja olen sen jälkeen pyörähtänyt muutamissa kisoissa jos jonkinlaisissa puvuissa aina palkintosijoille asti. Pidän itseni haastamisesta ja viiteen cosplayvuoteen on mahtunut muun muassa nelimetrisiä liikkuvia siipiä, ylimääräisia raajoja sekä painovoimaa uhmaavia helmoja. Rakastan erityisesti korsettien tekoa ja kankaan maalaaminen on yksi lempipuuhistani!

Toimivat, siistit ja hyvin istuvat kokonaisuudet ovat miellyttävä näky ja odotankin kisoja jo innolla sekä toivotan onnea kaikille kisaajille!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!