Nostoja Desucon Frostbiten 2024 palautteesta

Kirjoittanut
Chianne

Kuva: Kävijöitä Desucon Frostbitessa 2024. Kuvaaja: Juce

Kevätaurinko tuo mieleen jo kesän sekä kesän Desuconin, mutta palataan vielä hetkeksi Frostbiteen ja siitä tulleeseen palautteeseen! Kävijäpalautteeseen tuli 333 vastausta ja lisäksi olemme keränneet erikseen palautetta työvoimalta ja ohjelmapitäjiltä. Kiitos kaikille, jotka jättivät palautetta!

Tällä kertaa palautteessa esiin nousivat seuraavat aihealueet:

  • Animehuone ja hiljainen huone
  • Kokka
  • Lastun ruokailualue

Animehuone ja hiljainen huone

Kongressisiivessä sijaitsevasta animehuoneesta luovuttiin kokonaan ja se muutettiin Pihlaja-nimiseksi ohjelmatilaksi. Animehuone koettiin järjestäjien keskuudessa vanhentuneeksi konseptiksi. Desuconin pääpaino on ohjelmassa, joten halusimme myös ohjelmalle lisää tilaa. Muutoksen ansiosta tapahtumassa oli enemmän osallistavampaa ohjelmaa kuin aikaisemmin.

Lisäksi kokeilimme muuttaa yhden kongressisiiven tiloista lauantaina hiljaiseksi huoneeksi. Olemme aikaisimmissa tapahtumissa huomanneet, että osa animehuoneen käyttäjistä käyttivät sitä hiljaisen tilan korvikkeena. Hiljainen huone sai paljon positiivista palautetta ja sen aukioloaikoja toivottiin laajennettavaksi.

Koimme molemmat kokeilut onnistuneiksi! Hyödynnämme kesälläkin kongressisiiven tiloja ohjelmaan ja hiljaisena tilana.

Kokka

Osallistavamman ohjelman lisäksi saimme tarjontaamme enemmän myös puheohjelmaa! Laajensimme tapahtuma-aluetta lauantain ajaksi vuokraamalla tiloja Sibeliustalon vieressä sijaitsevasta Kokka-ravintolasta. Ohjelmaa sinne pääsi seuraamaan noin 150 kävijää.

Tila koettiin palautteen mukaan viihtyisäksi ja helpoksi löytää, vaikka se sijaitsi toisessa rakennuksessa. Äänentoistossa huomattiin häiriöitä, mutta muuten tila toimi kuten toivoimme. Kesällä Kokka otetaan taas käyttöön puheohjelmaa varten.

Lastun ruokailualue

Metsähallissa ihmetystä aiheutti Lastulle rajattu ruokailualue, joka oli tarkoitettu vain Lastussa ruokaileville ja jolle ei saanut mennä syömään omia eväitä tai viettämään aikaa. Huomasimme tapahtuman aikana tiedotuksemme ravintolalle kuuluvasta alueesta ja sen säännöistä olevan puutteellista.

Istumapaikkojen vähyyttä on valiteltu Metsähallissa sekä Lastussa. Jotta kaikki ruokailijat mahtuisivat syömään eikä syntyisi pitkiä jonoja, päätimme laajentaa Lastulle kuuluvaa aluetta Metsähalliin. Lastussa, kuten muissakaan ravintoloissa, ei saa syödä omia eväitä. Tämä sama sääntö koski myös Lastulle kuuluvaa aluetta Metsähallissa.

Järjestely sujuvoitti ruokailua, joten mahdollisesti jatkossakin osa Metsähallin istumapaikoista varataan Lastussa ruokaileville. Tarkastelemme jatkon kannalta rajatun alueen kokoa ja parannamme tiedotusta ravintolalle kuuluvasta alueesta ja sen säännöistä.

 

Seuraavaksi suuntaamme katseemme kohti kesän Desuconia, joka järjestetään Lahden Sibeliustalossa 14.–16.6.2024. Kesällä aiomme avata palautelomakkeen jo conin alussa, jotta voitte antaa ehdotuksia ja me voimme kehittää tapahtumaa sen ollessa käynnissä.

 

Kommentit

Anonyymi
Animehuoneen poisto on huonoin idea mitä olette ikinä saaneet.
Anonyymi
Samaa mieltä edellisen kanssa. Ei pahalla mut taidan jättää tulematta, koska animehuonetta ei ole, ja lipun hinta silti korkea. Onko muka niin vaikeaa pyörittää animea pienessä huoneessa tyypeille jotka maksaa tosta kolmekymppiä?
Monesti olen ostanut tonne rannekkeen pelkästään päästäkseni kattomaan animea kesäyönä hyvässä seurassa.
Mitä on animetapahtuma ilman animea? Ohjelmat ei kiinnosta, koska ne on vaan jotain outoa analyysiä ja pohdintaa. Myöskään animea sivuava verrokkitoiminta kuten mahjong, shibari, roolipelit ym ym. ei kiinnosta korvikkeena koska ne eivät ole animea.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!