AMV-kilpailun voittajat

Kirjoittanut
RiverVixen

Tuomaristo ja AMV-kilpailussa sijoittuneet. Kuva: Jenni Suominen

Desucon Frostbitessa nähtiin jälleen vaikuttavia anime- ja pelimusiikkivideoita. Esikarsinnan 56 videosta finaalissa nähtiin 26. Tuomareina toimivat WhiteDex, Lakritsi, Elfeni ja Rewe.

Tutustu alta voittajiin! AMV-kilpailun soittolistan löydät YouTubesta.

1. sija: nukes - blu

Tuomariston kommentit: Hurmaava, ihastuttava, sympaattinen! Videossa nähdään mieletöntä sisäistä synkkaa usean eri lähteen välillä ja uniikki, yksinkertainen maskausidea tekee teoksesta hyvin mieleenpainuvan. Video on upea ja ajoittain haikeakin, mutta silti hyvän mielen matka ansioituneen elokuvastudion taianomaiseen katalogiin. Eri aikakausien teokset on tuotu saumattomasti yhteen. Tätä lumoavaa kokonaisuutta katsoi ilolla!

2. sija & Yleisön suosikki: mimikyuno - god-ish

Tuomariston kommentit: Tämä on video, josta löytää vielä useankin katselukerran jälkeen jotain uutta. Todella runsas ja värikäs, alkuperäislähteelle uskollinen kokonaisuus vie katsojan tunneskaalan ääripäästä toiseen. Videossa on äärimmäisen huolellisia leikkauksia ja tarkasti tehty rytmitys. Tarina seuraa kappaleen lyriikoita hämmästyttävän tarkasti. Kiinnostavat typografiset efektit sopivat videoon ja niiden avulla on toteutettu vaikuttava, ytimekäs lopetus.

Yleisön suosikki: Voittaja mimikyuno - god-ish sai 103 ääntä, mikä on 20,72% kaikista annetuista äänistä. Yhteensä yleisöääniä tuli 497 kappaletta. Toisella sijalla yleisöäänissä oli Kira - Aavikkosankarien seikkailut 51 äänellä (10,26%) ja kolmannella sijalla bibatzu - révolution 43 äänellä (8,65%).

3. sija: bibatzu - révolution

Tuomariston kommentit: Tunnelmaa isolla T:llä! Videossa nähdään rohkeaita, räikeitä visuaaleja, joita AMV:issa näkee näin äärimmilleen vietynä harvemmin. Rajusti kontrastoidut värit tukevat videon tunnemyrskyjä. Rytmitys on täsmällistä ja eri kuvakoilla leikittely kekseliästä. Tekijä käyttää visuaalista tarinankerrontaa ja efektejä taitavasti ja intohimo lähdemateriaalia kohtaan välittyy teoksesta. Video toimii loistavasti itsenäisenä teoksena, jossa tarina ja hahmojen tunteet kulkevat käsi kädessä.

Paras lämmin: Spiritti - Látom

Tuomariston kommentit: Video nosti tämän teemapalkinnon uudelle tasolle: nimeksi pitäisi lämpimän sijaan vaihtaa paras KUUMA. Biisi- ja lähdevalinta olivat täysi napakymppi ja teemaan sopiva lämminsävyinen värimäärittely viimeisteli kokonaisuuden. Alkuperäisen kappaleen musavideota on referoitu hauskasti ja äänisuunnittelu on ällistyttävän taidokasta! Teknisesti video on äärimmäisen onnistunut ja ensimmäistä kertaa AMV-kisaan osallistunut editoija sai tuomariston syttymään. Kuumaa kamaa!

Paras huurteinen: Jartza - delusional illusions

Tuomariston kommentit: Videon tunnelma on hyytävän jännittävä ja mystinen. Viileä värimaailma tukee kiehtovaa kokonaisuutta ja video vangitsee onnistuneesti lähdesarjan ajoittain hyvinkin kylmäävän sisällön. Typografia ja efektointi istuvat hienosti videoon, jossa palkintokategorian teema näkyy sekä kirjaimellisesti että temaattisesti. Dynaaminen ja kiinnostava juoni kantaa hyvin loppuun asti.

Kunniamaininta: Vaikuttava tarinankerronta
Late - No Time To Die

Tuomariston kommentit: Video kertoo koskettavasti usean hahmon omia tarinoita. Tunnetilat välittyvät katsojalle onnistuneesti ja kertomukset rakkaudesta, perheestä, epätoivosta, surusta ja vastoinkäymisistä on helppo ymmärtää pääpirteissään, vaikka animea ei olisi itse katsonut. Video pitää otteessaan ja tuomaristo oli erityisen vaikuttunut lukiessaan liitteestä, että tekijä on mukana AMV-kilpailussa ensimmäistä kertaa!

Kunniamaininta: Maaginen yhdistelmä
mimikyuno - 4:00 AM

Tuomariston kommentit: Editoija on löytänyt oivaltavasti yhtäläisyyksiä kahdesta sarjasta ja tehnyt niistä saumattoman, vaikuttavan videokokonaisuuden. Vanha ja uusi lähde on sovitettu yhteen kekseliäästi retroilla efekteillä ja kuvasuhdetta muuttamalla. Kappaleen lyriikat istuvat täydellisesti tarinaan, jossa ikoniset naishahmot kahdelta eri vuosikymmeneltä taistelevat rakkaidensa puolesta.

 

Jos inspiraatio heräsi videoita katsellessa, kisaamaan pääsee taas pian: Desuconin 2024 AMV-kilpailun haku aukeaa 10.2. eli jo ensi viikolla! Ilmoittautuminen on auki 5.5. saakka.

Palautetta pyytäneille osallistujille lähetetään tuomariston kirjalliset kommentit ja tiedot oman videon saamista pisteistä helmikuun loppuun mennessä.
- River Vixen, AMV-vastaava

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!