Karkki vai ohjelmaa?
Hyvää kekriä kaikille!
Jo muinaiset roomsuomalaiset juhlivat Halloweenia, mutta ei nykyisellä tavalla vaan sadonkorjuujuhlien merkeissä. Ja niin teemme me desuconilaisetkin: heitimme haamun kaavut ja ja muovikurpitsat nurkkaan ja korjaamme ohjelmanpitäjien tuottamaa ohjelmakuvaussatoa.
Tänä vuonna ohjelmatarjouksia on tullut niin paljon, että karsintaa on pitänyt tehdä melkein yhtä paljon. Saaduista ideoista on seulottu ne parhaat, aikuista yleisöä kiinnostavimmat ja parhaiten Desuconin teemaan sopivat luento-, paneeli-, keskustelupiiri- ja pajaideat. Tehtävä ei ole ollut helpoimmasta päästä, mutta toivottavasti mahdollisimman moni löytää ohjelmakartasta kiinnostavaa seurattavaa ohjelmaa.
Desucon Frostbiten ensimmäiset ohjelmat julkaistiin jo DesuTalksissa. Jos et ollut paikalla ja olet kiinnostunut julkaisuista, kaikki tällä hetkellä ulkona oleva ohjelma (myös uusimmat julkaisut!) löytyy Desucon Frostbiten Ohjelmat -sivulle. Nämä kymmenen puheohjelmaa eivät kuitenkaan ole kaikki ohjelma, jota Desucon Frostbite voi tarjota. Ohjelmakartta on lähes valmis ja sen julkaisu tapahtuu ennen lipunmyynnin alkua, kuten kesällä lupasimme!
Ja niitä julkaisuja sitten:
Demoni sisälläni, ihminen sisälläni
Monissa manga- tai animeteoksissa on teemana ihmisen kamppailu hirviöitä vastaan. Usein kuitenkin hirviön veroisia löytyy myös ihmiskunnan omista riveistä. Missä kulkee ihmisen ja hirviön raja? Mikä on piste, jonka ohitettua henkilöä voidaan alkaa pitää tai lakata pitämästä ihmisenä? Aihetta puidaan käyttäen esimerkkinä Devilmania, Hyakumonogataria, Puella Magi Madoka Magicaa, Shingeki no Kyojinia sekä muita sarjoja.
Kirsikankukkia uima-altaassa: kriittisen rakastava sukellus Free!:n syövereihin
KyoAnin High Speed! -nimiseen light noveliin perustuva animesarja oli kesän kohokohta kaikille paidattomista pojista ja häpeilemättömästä fanipalvelusta kiinnostuneille. Saako 4 guys 1 club -kuoren alta kuitenkin kaivettua jotain aidosti mielekästä sisältöä? Tämä luento on rakkauskirje/puolustuspuhe sarjalle, joka käännytti yhden hipsterironisesti sivusilmällä seuranneen fanin spekuloimaan sekä alkuperäisen light novelin että animejatko-osan metatasoja aina ulkomaiseen fujoshipodcastiin asti. Luvassa spoileririkasta analyysia molempien rakenteesta, hahmoista, KyoAnin trollausleveleistä ja Nagisan vankilaseikkailuista.
Studio 4 °C (in English)
How long does it take to tell a good story? Is it 2 hours or 26 times 25min? Maybe even 15min is enough? Studio 4'C shows that even less time is needed for a harrowing tale. This panel will introduce you to stories made by the studio and show that anime in short form is very powerful. There will be screenings and discussion about some of their work. Welcome.
Miten animea tehdään
Valtteri "Tounis" Strömsholm
Mikä vaihe on layout tai mitä tekee art director? Mistä se kertoo, että jättipiirretyllä on joka jaksossa kymmenen animation directoria? Mitä photography tekee näin 2010-luvulla? Ketä saan syyttää, kun piirretty ei maistu? Luennolla käydään läpi eri vaiheet ja roolit animen tekemisessä ja syvennetään esimerkein siihen, mitä väliä milläkin niistä on.
Nana to Kaoru ja BDSM
Kun köydet ja piiska kiinnostaa on Nana to Kaoru manga hyvä valinta. Mutta onko Nana to Kaoru hyvä kuvaus BDSM:stä? Luennolla käydään läpi sarjan hyviä ja huonoja puolia BDSM:n harrastajan näkökulmasta. Ohjelman oleellisena osana on kertoa mitä normaalissa BDSM sessiossa voisi tapahtua, käydä läpi turvallisuusasioita ja antaa vinkkejä kuinka tätä voi itse harrastaa turvallisesti. Aihetta käsittelee Helsingin Yliopiston kinky-yhdistyksen veteraani ja ohjelma soveltuu niin vanhoille konkareille, kuin aiheesta kiinnostuneille. Ohjelmassa on mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä eriäviä mielipiteitä ja toivottavasti jokaiselle jää parempi kuva siitä, mitä BDSM ja siitä kertovat mangat pitävät sisällään.
Juhlikaamme kekriä, Pyhäinmiestenpäivää tai Halloweenia Revon (Linked Horizon/Sound Horizon) tahtiin!
Mikä julkaistuista ohjelmista kiinnostaa juuri sinua? Mitä vielä puuttuu? Kerro mielipiteesi ja vaikuta Desucon Frostbiten onnistumiseen!
Ps. Goomy on paras uusi Pokémon!
Kommentit
Esim. ite innostuin käymään Prince of Tennis:iä lukiessani juoksemisesta ja sen jälkeen on tullut täys marathonkin juoksuttua.
Onepunch Man:ia lukiessani innostuin isäännöllisesti punnerruksia ja vatsoja tekemään, 100 punnerrusta & 100 vatsaa joka aamu nykyään teen kuten sarjassakin :P
Veikkaan, että jotkut ovat innostuneet Eyeshield 21:stä katsoessaan jenkki futiksesta, toiset taas viinien maistelusta lukiessaan viineihin liittyvää mangaa jne.
Koska aiheesta on jo nähty (j tiedetään vielä enemmän) urheiluaiheisia esimerkkejä, olisi todella mielenkiintoista nähdä joskus Desussa paneeli, jossa olisi urheilun lisäksi muidenkin aiheiden "edustajia". Kenties joku on lähtenyt soittamaan orkesteriin Nodame Cantabilen katsottuaan? Fyysisen urheilun lisäksi tunnetaan myös lautapeliaiheisia esimerkkejä, joista Hikaru no go ja Akagi ovat varmasti kuuluisimpia. Pitäisi vain etsimällä etsiä erilaisia panelisteja, jotta kaikki eivät puhuisi vain samasta genrestä.