Ohjelmakartta kasvaa
Edellisestä ohjelmajulkaisusta on vain muutama päivä aikaa, mutta se ei estä meitä julkaisemasta seuraavia ohjelmia. Tällä kerralla vuorossa olevia ohjelmia yhdistää niiden ohjelmanpitäjät, jotka ovat osallistuneet Desuconien ohjelman tekemiseen jo conin ensimmäisistä vuosista alkaen ja täyttävät edelleen ohjelmasaleja. Pitemmittä puheitta, kesän Desuconin neljä seuraavaa ohjelmaa:
Kovan onnen lapset - World Masterpiece Theater
Cilla (@cilucola), Myy (@khibi_myy) ja Nita (@nits_afureko) Lohi
Eläinystäviä, kasvukipuja ja länsimaista eksotiikkaa. Länsikirjallisuuden klassikoihin perustuvia World Masterpiece Theater -sarjoja katsoivat Japanissa aikanaan kaikki. Luennolla kerrotaan, mistä WMT-sarjat koostuvat, mistä niiden viehätys mahtaa juontua ja kuinka niiden viattomat päähenkilöt kärsivät enemmän kuin Jeesus.
Sivujen tekijät - hyvää mangakaa etsimässä
Petteri "ptjtsubasa" Uusitalo (@ptjtsubasa), Maaret "AranaRain" Stepanoff (@AranaRain) ja Matias "madu" Tukiainen (@madunjau)
Miten voi tulla Japanin suosituimmaksi mangakaksi, vaikka ei osaa piirtää? Millaisia puutteita mangakalle voi antaa anteeksi, jos sarja kuitenkin miellyttää itseä? Lähtevätkö aiemmat fanit kävelemään, jos tekijän uusi sarja onkin jotain ihan muuta kuin aiempi? Panelistit miettivät omien suosikkiensa kautta, mitä taitoja hyvältä mangantekijältä vaaditaan.
Sakuga - animaation mestarit
Matias "Tursake" Kyriacou (@Tursake) ja Valtteri "Tounis" Strömsholm (@Touniss)
Sakugan eli hyvän animaation fanittaminen on lähivuosien aikana pikaisesti levinnyt animeharrastuksen alalajike, jossa pyritään arvostamaan yksittäisiä animaattoreita ja heidän teollisuuteen jättämäänsä jälkeä. Suomeen ilmiö on kuitenkin saapunut vasta hiljattain ja fanien määrä on vielä laskettavissa yhden käden sormilla. Luennolla käsitellään japanilaisen animaation kehittymistä itse animaation näkökulmasta, sekä esitellään animen historian kannalta tärkeitä animaattoreita, nykyanimea hallitsevia sakuganeroja, sekä silmälläpidettäviä tulevaisuuden lupauksia.
Animea gaijineille
Mikko "Lmmz" Lammi (@MikkoLmmz)
Animea ja mangaa tuotetaan lähes poikkeuksetta ensisijaisesti japanilaiselle yleisölle. Välillä kuitenkin tietyistä teoksista harrastajien tuomio on, että kyseinen nimike on suoraan suunnattu länsimaiselle yleisölle - ja on siten automaattisesti alempiarvoista materiaalia. Luennon aikana pureudutaan myytteihin kohderyhmistä ja esitellään muutamia harvinaisempia tapauksia, joiden asiakaskunta on oikeasti merten toisella puolen.
Mikä näistä neljästä julkaistusta ohjelmasta kiinnostaa? Mitä et missään nimessä jättäisi katsomatta?
Ohjelmakartan ohjelmakuvausten deadline on jo ylihuomenna, joten kohta kartta on valmis julkaistavaksi. Ohjelmajulkaisuja puolestaan tulee vielä yksi erä, joten pysykää kuulolla, jos Desuconin ohjelmatarjonta kiinnostaa!
Kommentit
Oli miten oli, mielenkiinnolla katsomaan! Mielenkiintoisia juttuja joihin tulisi kiinnittää enemmänkin huomiota!
http://www.animenewsnetwork.com/interview/2013-09-03/interview-shinichiro-wantanabe
Eihän sitä edes esitetty jenkeissä kuin vasta 3 vuotta myöhemmin kuin Japanissa.