Midori Manga poistettu tapahtumasta

Kirjoittanut
Tsubasa

Nimellä Midori Manga toimiva myyjä poistettiin Desuconista sunnuntaina poliisin avustuksella. Merkittävässä osassa tavaroita ei ollut tekijänoikeusmerkintöjä, mikä on painava ja perusteltu syy epäillä, että kyseessä on piraattituote.

Kyseiseltä myyjältä tuotteita ostaneet kävijät voivat vaatia rahojaan takaisin ottamalla yhteyttä osoitteeseen outi.hyvonen@kemi.fi.

Kommentit

Outi Hyvönen
Törkeää mustamaalausta! Myynnissä olevat tuotteet ovat samoja kuin monella muullakin yrityksellä. "Laajamittaista piraattituotteiden myyntiä" ei pystytty mitenkään todistamaan. Valvojien käyttäytymistä tapahtumassa, epäoikeudenmukaista kohtelua yhtä myyjää kohtaan, julkista herjausta ym. tullaa käsittelemään vielä oikeudessa.
Takashi-kun
Saatoi hyvin mahdolista että poliisilta olitullut tuolainen tieto joten turha syyttää järkäreitä tästä
Outi Hyvönen
Poliisit kutsuttiin paikalle siinä vaiheessa kun olimme jo kyllästyneet koko sirkukseen ja pakkasimme tavaroita, poliisi kommentoi nimen omaan, että he eivät ota kantaa tuotteiden laillisuuteen, tuotteitahan valvoo tulliviranomaiset ja kaikki myymämme tuotteet ovat läpäisseet tullitarkastuksen.
Tarkoitus oli ilmeisesti saada aikaan näyttävä show yhden myyjän kustannuksella. Surkuhupaisaa touhua.
Tsubasa assistenttinsa kanssa kävi pöydillä heittelemässä tavaroita ja naureskelemassa tuotteille asiakkaiden kuullen, uhkaili alaikäisiä myyjiä ym. täysin asiatonta. Olen toiminut myyntialalla pitkään enkä ole koskaan aikaisemmin törmännyt tällaiseen touhuun.
anonyyyymi
Millaisia tuotteita Midori Manga sitten myi? Hyvä vaan että piraati tuotteista päästään eroon coneissa. En tajua miksi ihmiset edes ostavat halpoja ja ruman näköisiä tavaroita.
T-chan
Omistaako Midori Manga oikeudet niihin itsetehtyihin pinsseihin esim. Hetaliasta, Narutosta, Bleachista, Afro Keneistä ja muista? Aika paljon oli myös Deviantartista vöhnittyä arttia niissä, eikä vain animesta/mangasta/artbookeista suoraan otettuja kuvia.
Näissä pinsseissä kun ei ainoassakaan lukenut valmistajan (eli tässä tapauksessa Midori Manga), sarjan tekijän tai muun vastaavan nimeä.
Anonyymi
@ Outi

En nähnyt tuotteita joten en niiden autenttisuudesta osaa sanoa mitään, mutta tosi surullista kuulla että järkkäri suhtautui asiaan kuin pahainen kakara.
NekoJ
Näin, hienoa jälleen kerran Suomi. Mitä Missä kohtaa tämä kyseinen kauppa oli?? Kun en todellakaan tiedä olenko ostanut sieltä mitään.... Ja kuka sinne järveen oli sen hatun perään pompannut??
Miau
Järjestäjät toimivat ihan oikein. Kyseistä firmaa on uselta taholta toistuvasti varoitettu piraattikaman myynnistä. Desucon oli ensimmäinen tapahtuma, joka VIHDOIN teki asialle jotakin. Rohkeaa toimintaa ja tyylikkäästi hoidettu homma. Kaikki pinnat tapahtuman järjestäjälle!
Ei kukaan täysijärkinen aikuinen ihminen voi olla sitä mieltä, että KAIKKI muut ovat väärässä ja hän oikeassa, ja että hän voi edelleenkin vaan pölliä kaikkien hahmojen kuvia ja tehdä niistä pinssejä, tai painaa itse jotain Death Note -kamaa, maksamatta laillisia copyrighteja niistä.
Midori Manga vetoaa siihen, ettei niitä löydy Suomen Tavaramerkkirekisteristä, vaikkei ko rekisterillä ole asian kanssa mitään tekemistä. Myöskään sillä, että tullaa Suomeen piraattitavaraa ei tee tavarasta laillista tai copyrightien mukaista.
En saata uskoa, että ko myyjä kaiken tämän vuosia jatkuneen shown päätteeksi ei VIELÄKÄÄN ymmärrä olevansa yksinkertaisesti väärässä.
Denartle
Minun puolesta voisi ottaa paljon tiukemman linjan seuraavissakin muissa coneissa. Piraattituotteet tuppaavat yleensä hajoamaankin saman tien, ja näyttämään paljon alkuperäistä teosta huonommalta. Mieluummin maksan figuurista vaikkapa sen 20€ enemmän, jos vastineeksi saa laatua. Ja rahakin sitten menee oikeaan osoitteeseen.
NovaJinx
Peli on raakaa mutta rehellistä. Propsit järjestäjille määrätietoisesta ja peräänantamattomasta toiminnasta.

Midorin kannattaa jättää oikeusistuntoleikit kyllä ihan oman parhaansa kannalta väliin, sen verran se on onnistunut piittaamattomuudellaan jo mainettaan töhrimään. Huvittavaa sinänsä, että omia ilmiselviä möhläyksiä ei millään voida myöntää, vaan ruvetaan heittelemään täysin lapsellisia vastakommentteja.

Kyllä bootleg-tuotteita voi päätyä vahingossa valikoimiin paremmissakin piireissä ja tämä on ihan ymmärrettävää. Midorin kanssa homma kusi siinä vaiheessa kun möhläystä ei voitu myöntää. Tai miksipä sitä myöntämään, jos kerran firma on jo tunnettu piraattitavaroiden myynnistä.

Asia onkin saanut jo mielenkiintoista julkisuutta, mm. singaporelaisen Anime Festival Asia-tapahtuman järjestäjäporukan kaverit nauroi itsensä pahki siitä lukiessaan. Onni onnettomuudessa sikäli, että uskon Desuconin järjestäjäporukan saaneen todella jämptiä mainetta tapauksen ripeän ja suoraselkäisen selvittämisen johdosta. Conille tämä oli siis oikeastaan vain hyvää mainosta.
Outi Hyvönen
Desuconissa ei myyty pinssejä, kyse on lähinnä järjestäjien asiattomasta käytöksestä joka kohdistui yhteen myyjään, toki muidenkin myyjien tuotteita oli käyty heittelemässä, mutta heidän kohdalla riitti että poistivat myynnistä epäilyttävät tuotteet. Näitä asioita ei ratkota tällä tavalla, viranomainen on se jolla on oikeus tuomita.
Kyseistä firmaa ei ole koskaan aikaisemmin varoitettu miltään taholta piraattien myynnistä! Miten nimimerkki Miau voisi asiasta edes tietää???
Denartle
Mitä väliä sillä on, myyvätkö muut piraatteja vai eivät? Jos yksi tekee väärin, niin sekö oikeuttaa tekemään niin muiden mukana? Lähinnä ihmetyttää tuo puolustelu, ja kertaakaan et ole sanonut luulleesi tuotteiten olevan aitoja. Jos tuotteet ovat ihan tietoisesti olleet piraatteja, julkinen nöyryytys on ihan paikallaan ja laitetaan vielä kaupan päälle jalkapuuhun lojumaan lopputapahtuman ajaksi. Eikö fiksumpaa olisi myöntää virheen tapahtuneen, ja kertoa vaikkapa olevansa pahoillaan ja poistavansa "huonot" tuotteet ja aloittaa luomaan luottamusta uudestaan. Inttäminen tuskin antaa kovinkaan hyvää kuvaa asiakkaille.
anonyyyymi
Muuten Outi, jos itse saist päättää, jatkaisit siis yhä piraatti tuotteiden myyntiä? Hei haloo, jotain rajaa. Eiköhän se ole tärkeintä että ihmisten rahat menevät oikeaan osoitteeseen eikä jonnekkin Honkkariin ja sun omaan pussiin. Luulisi että kun on perehtynyt japanisceneen, niin tietää suurin piirtein mikä on aitoa ja mikä ei. En kehtaisi todellakaan myydä halpakopioita ja vielä puolustella tekojani, jos sattuisi käymään tämä virhe. Siinähän häviävät kaikki ja samalla tuet sellasen shaiban tuontia Suomen sisälle. :<
Denartle
"Näitä asioita ei ratkota tällä tavalla, viranomainen on se jolla on oikeus tuomita. "
Minun mielestä jokaisen ihmisen pitää ja kuuluu puuttua asiaan nähdessään piraattituotteen, kunhan vain perustelut on kunnossa, esim. näyttää kuvan alkuperäisestä ja väärennöksestä. Jos joku asiakas huomauttaa näin tuotteen olevan väärä, myyjän pitäisi älytä vetää tuote "tiskin alle".
Miau
Midorin Mangan pöydästä tietääkseni löytyi ainoastaan kaksi laillista tuotetta, kaikki muut olivat piraatteja.
Tiedän noin 7 tahoa, joka yritykselle on aiemmin antanut palautetta piraattikamasta. Toki Midorit ovat vain inttäneet vastaan.
Lisäksi Tampere Kupliin piraattipaneeli sai lähes tragikoomisia käänteitä kun Midorit inttivät luennoitsijoita vastaan niissä määrin, että kaikki paikallaolijat alkoivat jo hermostua, että eikö se nyt vieläkään tajua.
Jussi "niidel" Kari
Outi,

meillä on asiasta näköjään hieman erilaiset näkemykset. Sponsorivastaavamme Petteri Uusitalo (Tsubasa) oli aloittanut pöytien tarkastukset ja liityin hänen seuraansa vähän ennen kuin tulimme tarkastamaan teidän pöytäänne.

Erään toisen liikkeen alaikäiset myyjät saattoivat säikähtää toimintaamme, kun liikkeen johtaja ei ollut tarkastusvaiheessa vielä paikalla. Avustajat saattoivat kokea tilanteen ahdistavaksi, minkä takia pyysimmekin heiltä anteeksi. Teidän liikkeessänne kaikki olivat kuitenkin selvästi täysi-ikäisiä.

On totta, että muutamalla muullakin liikkeellä oli piraattituotteita myynnissä. Kaikki muut kuitenkin poistivat tavarat myynnistä sopimuksen edellyttämällä tavalla, kun huomautimme asiasta. Minkäänlaista ongelmaa ei muiden kanssa asiasta tullut.

Hyväksymänne Desuconin myyntisopimuksen 4 §:n mukaan myyjää voidaan pyytää poistumaan tapahtumasta, jos järjestäjillä on perusteltu ja painava syy epäillä, että merkittävä osa myyjän myyntiartikkeleista on piraatteja.

Lähestulkoon kaikista tuotteistanne puuttuivat tekijänoikeus- ja lisenssimerkinnät, mikä on erittäin hyvä syy epäillä, että kyseessä on piraattituote. Näitä tuotteita oli valikoimastanne reippaasti yli 90%, joten pyysimme teitä poistumaan. Ette kuitenkaan suostuneet tähän, joten jouduimme kutsumaan poliisit paikalle.

Jos kuitenkin haluatte viedä asian tuomioistuimeen, teillä on siihen täysi oikeus. Sitä vartenhan tuomioistuimet ovat olemassa.

Jussi Kari
Lakimies, OTM
Kehittyvien conien Suomi ry:n puheenjohtaja
Desuconin pääjärjestäjä
NovaJinx
Eiköhän tämä liene /thread. Asiasta on jauhettu puolin ja toisin, ja kaikki kuulemisen arvoiset mielipiteet esitetty. Jos asiaa on käsiteltävä oikeusteitse, niin säästetään sitten loput draamasta sinne. Je?
Outi Hyvönen
Olen kommentoinut sitä, että kohtelu oli epäoikeudenmukaista, sillä tästä reissusta tuli melkoiset tappiot yhdelle myyjälle kun laskee pöytämaksut, matkat ja yöpymiset. Kaikki tuotteet eivät varmasti ole aitoja, sillä maallikon on aika vaikea erottaa mikä on aito ja mikä ei kun kaikki , myös aidot, valmistetaan kuitenkin Kiinassa ja tavaraa tilatessa valmistaja kertoo niiden olevan aitoja. Olen myös kommentoinut tuota termiä "laajamittaista piraattien myyntiä" sillä toiminta kokonaisuudessaan ei ole laajamittaista ja tavaraa tilataan mm. Japanista, Belgiasta, Englannista, Ranskasta ja Ruotsista. Desuconin puolesta annetaan ymmärtää, että myymme vain piraatteja mikä on harhaanjohtavaa ja loukkaavaa. Totta kai jokainen pyrkii toimimaan parhaansa mukaan ja myymään hyviä tuotteita, olen pitänyt sitä itsestään selvänä ja sillä en ole kommentoinut tuotteiden puolesta muuta.
Lumikettu
Ottamatta vahvaa kantaa Midori Mangan tahi muiden myyjien syyllisyyteen. Halusin kuitenkin tuoda esille ajatuksen: Piraatti tuotteiden myynnissä on kiinni niin iso raha ja hyvä kate, että myyntiä on kannattavaa jatkaa huomatuksista, huonosta maineesta tai sakoista huolimatta. Yksittäisen foorumin tai muutaman henkilön levittämä puskaradio kattaa ehkä muutaman prosentin potentiaalisista asiakkaista, joten keskikovat kolhutkaan eivät vielä tunnu myynnissä. Lisäksi tuotteiden valvonta ei eri tapahtumissa noudata mitään yhtenevää linjaa. Coni järjestäjien olisi hyvä ottaa tämä aihe käsittelyyn jollain yhteisellä foorumilla ja miettiä yhteiset pelisäännöt ja asialliset toiminta tavat. Säännöllinen ja lainmukainen seuranta kauttalinjan hankaloittaa tarkoituksenmukaista väärintoimintaa ja näyttää myyjillekin oikeaa merkkiä.
anonyymi
"Kaikki tuotteet eivät varmasti ole aitoja, sillä maallikon on aika vaikea erottaa mikä on aito ja mikä ei"

Vau.
Dude
Ettei vain olisi menossa ajojahti savustaa kilpailija kertaansa pois markkinoilta, sillä yhden liikkeen käyttäytyminen näissä tapahtumissa muita myyjiä kohtaan on ollut todella aggressiivista? Näistäkin kommenteista näkee kuka taas hyökkää :)
anomuumi
Harvoja kiinnostaa mihin pinssiin käytetty raha lopulta päätyy. Itselleni on ainakin tärkeintä, että pinssi on hieno ja halpa.
Jussi "niidel" Kari
Outi,

myyjille - myös Midori Mangalle - oli etukäteen kerrottu siitä, että pöydät tarkastetaan piraattituotteiden varalta. Petteri Uusitalo lähetti myyjille myös oppaan siitä, mistä piraattituotteen tunnistaa - joista päällimmäinen tuntomerkki on tekijänoikeusmerkintöjen puuttuminen.

Mutta korjataan uutista tarkemmaksi, kyllä teillä laillisiakin tuotteita oli.

Kummasti muuten Duden IP-osoite on sama kuin sinulla. Uutisen kommentointi menee nyt lukkoon.

Kuten sanoin, jos tahdotte nostaa oikeusjutun, teillä on siihen oikeus.
Kommentointi ei ole sallittua.