Sasuken ääninäyttelijä Desuconin kunniavieraaksi!

Kirjoittanut
Ana

Suomalaisille animefaneille koittavat onnen päivät, kun ääninäyttelijä Noriaki Sugiyama saapuu Desuconin kunniavieraaksi.

Sugiyama tunnetaan muun muassa roolistaan Suomessa ja maailmalla huippusuositun animesarjan Naruton Sasukena. Vuonna 1976 syntynyt Sugiyama on tehnyt lukuisia äänirooleja sekä animesarjoissa, videopeleissä että länsimaalaisten sarjojen ja elokuvien dubbaajana. Hän on esiintynyt muun muassa Suomessakin nähdyssä Beyblade-sarjassa sekä anime-hiteissä Black Butler, Bleach, Code Geass: Lelouch of the Rebellion, Fate/Stay Night, Gintama ja Hetalia Axis Powers.

Desuconissa Sugiyama kertoo urastaan ääninäyttelijänä ja jakaa nimikirjoituksia faneilleen. Ohjelman yksityiskohdat tarkentuvat vuoden 2012 kuluessa, joten kannattaa seurata tarkasti nettisivujamme, Facebookia ja Twitteriä.

Lisätietoa Sugiyamasta ja tämän rooleista löytyy kesän Desuconin sivustolta.

Kommentit

HanaHime
OOOOoo!! Nyt olen superhyperiloinen että uskalsin tänään aiemmin tilata rannekkeen vaikka mietin, että onko täällä mitään mielenkiintoista! Mutta ikinä en olisi uskonut pääseväni idoliani Noriaki Sugiyamaa näkemään elämäni aika!! :)))
Anonyymi
Vai herra "People die when they are killed" Suomeen.

Desuconin poppoo on selkeästi asian ytimessä.
MsBlackAngel
Sasse tulee suomeen? *fangirl squeal* voin kuolla onnellisena =)
Mimimuu
NYT ON PAKKJO PÄÄSTÄ DESUUN 8DD
anette beilschmidt~
OH GOD NORIAKI SUGIYAMA WHAT IS THIS I DON'T EVEN- *tuhansia fanityttöorgasmeja*
voiei mistä saan rahaa tarpeesi nopeasti lippuihin, en kestä jos tulee loppuun myydyksi :|
Judiz
Taas ääninäyttelijä? Onko desun kontaktit niin kapeita ettei muuta ole tarjolla?

Ottaen huomioon että desuissa on jo nähty 3 ääninäyttelijää kunniavieraina niin voisi kuvitella että mitään uutta ääninäyttelemisestä tuskin enään kuullaan.

Enemmän kiinnostaisi alkuperäinen mangan luomistyö eli mangakoita kehiin.
Cilla
Juditz, Desucon-tapahtumissa on itse asiassa nähty tähän mennessä 4 ääninäyttelijävierasta, eli Furuya, Momoi, Gotou sekä Furukawa.

Minustakin olisi upeaa nähdä Suomessa mangapiirtäjiä ja muita animealan vaikuttajia, mutta näissä asioissa on monta mutkaa, kuten työkiireet. Seiyuut ovat lisäksi huomattavan paljon heitä useammin PR- ja muissa edustustehtävissä niin ulkomailla kuin Japanissakin, se on heille tuttua hommaa. Totta kai Desucon haluaisi tarjota kävijöilleen mahdollisimman monenlaisia ja eri aloja edustavia kunniavieraita, ja siihen pyritään jatkuvasti.

Lisäksi tahtoisin sanoa, että on aika outoa väittää, että neljän ammatinedustajan jälkeen heidän työstään tiedetään ihan kaikki. Aivan kuten jokainen mangaka, ohjaaja tai käsikirjoittaja, myös jokainen ääninäyttelijä on oma persoonansa, jolla on oma ura ja siihen liittyneet muistot kerrottavanaan. En muista kenenkään seiyuuvieraan puheohjelman olleen vastauksiltaan samanlainen, kun olen heitä Sibelius-talon päälavalla haastatellut. Yhtä hyvin samaa voisi väittää mangapiirtäjistä, kävihän Desussa Kaijin piirtäjä pari vuotta sitten ja Hopeanuolen piirtäjä Traconissa viime syksynä.

Parhaassa tapauksessa Desuconissa tähän mennessä käyneet vieraat levittävät Japanin animepiireissä hyvää sanaa Desuconista ja Suomesta, mikä voi tuoda meille entistä enemmän suuria nimiä. Seiyuut, jos ketkä, tuntevat animealalta paljon ihmisiä, he kun työskentelevät jatkuvasti mm. mangapiirtäjien, ohjaajien ja käsikirjoittajien kanssa, joten toivotaan että Desuconin hyvä maine Japanissa leviää jokaisen vieraan myötä! ;3

~C
Jakoavain
Hei Judiz!

Kiitos mielenkiinnostasi kunniavierastoimintaamme kohtaan. Kolme ääninäyttelijää putkeen on varsin kova putki, joten ymmärrän halusi saada toisenlaisia vieraita. Syynä ääninäyttelijätarjontaan ei suinkaan ole kapeiden kontaktien syy. Desucon on erinomaisten yhteistyökumppanien avulla kartuttanut kattavan verkoston kontakteja, joka on noteerattu muualla euroopassa.

Osasyynä ääninäyttelijöiden suureen määrään on aikataulut: luovemmassa asemassa olevilla ohjaajilla ja sarjakuvataiteilijoilla voi olla niin tiukat aikataulut ettei Suomenvisiitti mahdu aikatauluun.

Toisena osasyynä on myös haluttomuus. Meillä on ollut tapana koostaa lista ykköskandidaateista, jotka ehdottomasti tahtoisimme. Toiveet eivät aina mene yksiin. Muutama ehdokas ollaan jouduttu jättämään Japaninmaalle heidän omasta toiveestaan. Kaikkea emme voi saada.

Kolmas painava syy on markkinanäkökulmat. Joitakin kovan luokan vieraita ei saada sen takia, että maamme on isossa mittakaavassa pieni markkina-alue verrattuna vaikkapa Ranskaan.

Toivottavasti vastaukseni vastasi kysymyksiisi. Itsekin suurena mangana ystävänä toivon tulevaisuudessa piirtäjiä, ja niin moni muukin meistä vastaavista. Ei siis kannata heittää toivoa hukkaan, sillä kenties jo ensi vuonna saatetaan nähdä erilaisia vieraita.
Fangirl
Kävikö Noriaki-sama siis jo vai?? Ja millon se tulee uudestaan??
Jakoavain
Hei Fangirl,

Uutisessa kerrotaan tulevasta vierailusta. Noriyaki Sugiyama vierailee ensimmäistä kertaa suomessa kesäkuussa.
Pocky
Sen verran kauan olen fanittanut Noriakia ja Sasukea, että tätä tapahtumaa ei voi missata. En olis ikinä uskonu että voisin nähdä hänet livenä. Kiitoksia Desu, teitte tästä tytsystä erittäin onnellisen! ;w;
Roubin
Noniin nyt saatiin taas semmonen kaveri mukaan että huh huh.

Way to go Desu!
SummerBerry
Hieno saavutus jälleen Desulta, thumps up!
Vaikka pidänkin ääninäyttelijöistä paljon, niin olen kyllä hieman samaa mieltä kunniavieraista Judizin kanssa. Mitenkäs olisi säveltäjät, kuten Tanaka-san viime conissa? Tai mangakat, mutta heitä taitaa olla vaikeampi saada Suomeen juuri noista Jaksun esittämistä syistä johtuen...
Mimimuu
liput on tilattu (::: ei jaksais odottaa.

mut voi bongata la & su hetalian englantina, brittijumpinissa (:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!