Desucon 2012 on päättynyt

Kirjoittanut
Extended_Feline

Desucon 2012 on nyt päättynyt. Suurkiitos kaikille kävijöillemme ja tervetuloa uudelleen jälleen ensi kesänä, 14.-16.6.2013.

Tänä vuonna Desuconin tunnelmissa jatketaan vielä marraskuun 24. päivä Helsingin kulttuuriareena Glorialla. Talvella Desuvuoden käynnistää toista kertaa Lahden Sibeliustalossa järjestettävä Desucon Frostbite helmikuun 16.-17. päivä. Desucruise risteillään myöhemmin keväällä.

Desuconin päättäjäisissä juhlittiin onnistuneen conin lisäksi myös cosplaykilpailuiden voittajia. Euro Cospaly Championshipsin Suomen karsinnan voitti Maria Parviainen. Hall cosplayn yleisöäänestyksessä eniten ääniä keräsi Julius Soini. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat Essi Miettinen ja Jiri Savolainen.

AMV-kisan yleisöäänestyksen voitti Mämmi Kunniaan.

Kommentit

Semettäjä
Kiitos, kiitos aivan mahtavasta conista! Oon super-onnellinen et tulin paikalle:) Onko con ensivuonnaki Lahden Sibeliustalolla?
Jebou
Joo oli aivan mahtava coni! Lisää tälläisia. Ja kiitokset kaikille! :)
Hiiri
Oli kyllä hauska con, mutta täytyy sanoa, että onpa tosi kätevää, että Eurocosplayn voittaja oli yksi Desun järjestäjistä, ja vielä työvoimavastaava... Onhan siinä pienenmoinen etulyöntiasema.
ihmetyttää
jäi kyllä itseäkin ihmetyttämään ec karsintojen voittaja ja eipä mikään ihme... Erittäin reilua toimintaa muita kisaajia kohtaan, erittäin...
Ares
Vihaajat vihaa.

Toki on helppo vetää herneet nokkaan, jos yhtään minkä tahansa kilpailun sattuu voittamaan sellainen ihminen, jonka kykyjä on helppo mollata ulkoisen roolin alle. (Omasta mielestäni voiton saaja oli sen ansainnut.) (Subjektiivinen mielipide.)

Itse en jaksa uskoa, että EC-karsintojen voittamisella ja Desun työvoimavastaavana olemisella on mitään tekemistä toistensa kanssa. "Ei se voi voittaa kun se on Desun työntekijänä, koska se on epäreilua muita kohtaan" on heikohko argumentti, jos mitään muuta näyttöä jonkinlaiselle hyvävelihyväsisar-systeemille ei ole.

Epäreilua tavallaan sekin, jos hyvä cossaaja ei SAA voittaa, vain sen vuoksi että on tietyn conin järjestäjä, ja vielä työvoimavastaava. Se taas miten työvoimavastaavana oleminen antaa etulyöntiasemaa cosplaykisaamiseen on hieman hämärä aasinsilta.

Just sayin'.
oskari14
Tämä on vähän vanhan toistamista, mutta hieno coni oli, ensi kesänä+talvena uudestaan 8D
Itseäni jäi tosin pännimään nuo Aki Hatan promo-CD:t, oli Motteke! Sailor Fukua, oli Hare Hare Yukaita - jotka molemmat menin ja ostin - muttei ollut Taiyou Iwaku Moeyo Chaosta (Uh! Nya!). Mutta eihän se coni siitä tietenkään pilalle mennyt, Desuhan on paras :D ja se Yaoi-ukko
joni
Joo ei saatana mitä rinkirunkkua, että pistetään kisan voitot suoraan vaan omalle vastaavalle.
JusuDe
Ahoyy! Oli erittäin mukavaa, kiitus kaikille! Ens vuonna taas!! n_____n
Teukku
Kivaa oli, mutta se ei riitä! Koska Frostbite varmistuu! Ehdottomasti SUOMEN PARAS CON!
Teukku
Ares:
Mistäänhän en mitään tiedä, mutta pitää kyllä yhtyä muiden kanssa samaan mielipiteeseen. Kyllä sen sanoo ihan maalaisjärkikin, että jos henkilöllä on mitään tekemistä kilpailun järjestämisen kanssa, niin pitäisi tajuta jättäytyä pois. Tämä asia haiskahtaa jo vähintää siinä mielessä, että Desuconin järjestäjät saati sitten kilpailun nyt voittanut henkilö ei ole asiaan puuttunut. Niinhän se menee kaikissa itseään kunnioittavissa kilpailuissa, että voittajista päättävien ei tulisi olla missään tekemisissä kilpailuun osallistuvien kanssa. Todisteitahan tämmöisistä on hyvin vaikea saada ja varmasti asia jää unohduksiin, mutta vastaisuudessa kannattaisi miettiä jääviysasioita. Jollei mistään muusta syystä, niin ainakin itsekunnioituksesta, rehdistä kilpailusta ja maineen säilyttämiseksi. Vaikka kilpailu olisi ollut kuinka rehtiä kulissien takana, niin kyllähän jonkun on täytynyt tajuta miltä tämmöinen saa tilanteen näyttämään...?

Mistäänhän en mitään tiedä, eikä sen puoleen kiinnostakkaan, mutta JUST SAYIN'.
Heidi "Hoothoot" Päivinen
Hiiri, ihmetyttää, Ares ja Teukku:

Desuconin ECC-karsinnan voitosta päätti kolmen tuomarin raati, joista kukaan ei ole missään tekemisissä Desuconin järjestäjäorganisaation kanssa, vaan kaikki ovat yksityisiä henkilöitä ja päätös voittajasta oli jokaisen oma.

Käyty kisa oli äärimmäisen tiukka, piste-erot olivat muutaman desimaalin luokkaa, mutta tuomaristo päätti valita Maria Parviaisen voittajaksi tunteita herättäneen esityksen, erinomaisten lavaproppien ja yleisen edustavuuden perusteella. Tämä päätös ei ollut helppo, koska kaikki kisaajat olivat niin erinomaisia ja kisa tasokas, joten toivon, että säästätte tuomariston kritiikiltä.

Tapoihini ei kuulu hylätä kisaosallistumista työvoimastatuksen perusteella, joten mikäli Desuconin päävastaava haluaisi osallistua ECC-karsintaan itse tekemällään puvulla, olisi hän tervetullut. Mikäli jollain on valittamista päätöksen kanssa, otan kaiken palautteen henkilökohtaisesti vastaan ja perustelen tilanteen mielelläni.

Ystävällisin terveisin,
Heidi "Hoothoot" Päivinen
Desuconin cosplayvastaava
cosplay@desucon.fi

Mietiskelijä
Mutta miten tuomarit valittiin? Jos voittaja on työvoimavastaava -> eikö tuomarit ole osa työvoimaa? Kyllä minustakin on ihan yleinen kirjoittamaton sääntö, että järjestäjien ei pitäisi olla mukana minkäänlaisissa kisoissa, oli kyseisellä järjestäjällä vaikutusvaltaa voiton kanssa tai ei. Ja kaiken muun Teukku jo sanoikin.

Sanotaanko nyt vaikka niin, että lavalla hilluminen ja lipsynkkaus ei taitoa vaadi. Puku oli toki hieno, propsit taas eivät tehneet vaikutusta varmaan kehenkään. Kyllä veikkaan että conikansan yleinen mielipide taitaa olla (kuulopuheen perusteella) se, että toiseksi sijoittunut kisaaja olisi ansainnut voiton enemmän. Jos voittaja olisi ollut paras, ongelmaa ei olisi.

Sitten taas toisaalta, turhapa asiasta on itkeä näin jälkikäteen. Mutta ottakaa nyt palaute myssyn alle ensi vuotta varten.
Teukku
En lähde kommentoimaan kuka kilpailun olisi kuulunut voittaa vai voittiko oikea -- en ole oikea henkilö sellaisia puhumaan. Ainoa asia mikä minua tässä ihmetyttää on, että asiasta syntyvää kohua ei osattu ennakoida. Sanotaan näin karrikoiden, että jos järjestetään kisa ja palkintojenjaossa järjestäjä tulee ja kruunaa itse itsensä, niin onhan se nyt selvää, että siitä nousee älämölö. Olipa tulos sitten kuinka oikea hyvänsä.

Enkä nyt halua lähteä ketään sormella osoittelemaan, koska tällaisten kisojen järjestäminen on takuulla haasteellista ja propsit siitä! Eikä varmasti ole mukavaa, että seuraavana päivänä tulee joku random heepo kritisoimaan omaa tekemistään. Pahoitteluni tästä. Haluan myös itsekkin onnitella kaikkia kisaan osallistuneita varmasti upeista puvuista sekä kiittää niin kanssaconittajia ja järjestäjiä onnistuneesta conista!
Jinmuru
Marian cossi oli ehottomasti mun lemppari! En tiennyt sarjaa enkä hahmoa, mutta koko esitys oli niin erilainen, että se jäi positiivisesti mieleen. Alko oikeen itkettään, ku Maria oli niin söpö itkiessään sielä lavalla :') Vaihoin pari sanaa hänen kanssaan kun tuli käytävällä vastaan, ja oli kyllä aivan ihana tyyppi! ♥ (Muista harkita Kerli-cossia, jos joskus aivot lyö tyhjää! Vaikka se nyt ei mangaan tai animeen liitykään, niin oisit luultavastikin maailman täydellisin Kerli-cossaaja. ♥)

Hieno coni oli, kiitos kaikille! :)
Heidi "Hoothoot" Päivinen
Kiitos jälleen kysymyksistä, Mietiskelijä ja Teukku.

Desuconin cosplaypuoli toimii periaatteessa erillisenä osuutena ja kaikki työvoima, joka cosplaykisaa on tekemässä, on minun henkilökohtaisesti valitsemaani eikä tule yleisen työvoimahaun kautta. Desuconissa tuomareina olleet ovat suomalaisia cosplayaktiiveja, joiden henkilöprofiilit löytyvät täältä: http://desucon.fi/desucon/tuomariprofiilit . Aki Rauhala voitti viime vuoden ECC-karsinnan, Maiju Härkönen on tämän vuoden WCS-edustaja ja entinen ECC-finalisti ja Aurora Raiskinen on ammattiompelija, jonka tuotoksia on nähty mm. kirjailija Sofi Oksasen päällä. Kaikki tämän vuoden tuomarit ovat tuomaroineet aiemmissa kilpailuissa ja ovat äärimmäisen ammattitaitoisia. Olen ylpeä, että he suostuivat valitsemaan voittajat juuri minun järjestämässäni kilpailussa ja luotan täydellisesti heidän arvostelukykyynsä. Suomessa ei juuri parempia tuomareita ole.

Kuten sanottua, tuomarit valmistautuvat AINA voittajasta tulevaan kritiikkiin (myös tällä kerralla, kun asiasta keskusteltiin tuomareiden kanssa), mutta cosplayvastaavana olen velvollinen toimimaan puskurina ja selittämään tilannetta. Arvostelevat kommentit otetaan vastaan ja niiden pohjalta pyritään parantamaan kisaa ja Desuconia tulevina vuosina.

Kehitysideat otetaan edelleenkin vastaan ylemmässä postauksessa mainittuun osoitteeseen. Pyrkimyksenä on edelleenkin parantaa Desuconin cosplaypuolta.

Ystävällisin terveisin,
Heidi "Hoothoot" Päivinen
Desuconin cosplayvastaava
Morfis
Visual Questin voittaja Journey<3<3<3

Olit mahtava, Mun Sankari.
Mietin itsekin
Myös meidän porukassa ihmeteltiin voittajaa. Peruukki oli väärän värinen ja lavashow tosi mitätöntä joihinkin verrattuna. Joo, olihan hänellä häkki esityksessään- sekö keräsi pisteitä?
Tällasta
Noista tuomareiden perusteluista tulee enemmänkin mieleen EuroShow kisa toisin kuin EuroCosplay...
Vuoris
Oi kiitos kaikille aivan mahtavasta ja ihanasta Desusta! Olen tyytyväinen ohjelmaan ja kaikkeen, vaikkakin tosiaankin tuntui siltä, että se kolme päivää olisi ollut kuitenkin hieman liian lyhyt aika..mutta noh, näillä eväillä nyt mentiin, ja ihan hyvä conihan tuo oli. Ja ah, pocky-paketin ja tyhjän ramune-pullon kilinä..niistä tietää, että on nyt lähteny kunnolla tämän vuoden conituskausi käyntiin..! Ja se yaoi-mies <3 Toivottavasti häntä tulee näkemään vielä monessa Desussa, sillä myyntipöytäsali ilman yaoi-miehen mahtavia myyntipuheita ei ole sama. Yaoi-mies, we all love you~
Mutta edelleenkin, kiitos kaikille mahtavasta conista, mahtavasta ohjelmasta ja mahtavasta seurasta! Viimeistään Pakkasenpuremassa tavataan jälleen~!
Nyt Vuoris kiittää ja kuittaa, loikkien kohti nukkumapaikkaansa~

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!