Ilmoittaudu Desuconin pajaohjelmaan

Kirjoittanut
Hoothoot

Desuconissa on myös tänä vuonna tarjolla runsaasti pajaohjelmaa ja muuta interaktiivista ohjelmaa. Osaan pajoista on ennakkoilmoittautuminen ja osaan voi osallistua vain saapumalla paikalle. Lue alta lisää pajaohjelmista ja ilmoittaudu suosikkeihisi! 

KAIKKIIN ENNAKKOILMOITTAUTUMISTA VAATIVIIN PAJOIHIN VOI ILMOITTAUTUA 31.5.2013 SAAKKA ellei toisin mainita. Tämän jälkeen vapaita paikkoja voi selvitellä joko conissa tai maililla ohjelmavastaavalta.

Ilmoittautuminen conissa

Cosplaykritiikki                            pe 18:00-​21:00

Cosplay Bootcamp

Vaaniiko cosplaykisakammo ja tuomarointipelko? Cosplay Bootcampin järjestäjien cosplaytuomarointituokio on helppo ja pärjäämispaineeton tapa tutustua tuomarikäytäntöihin. Tuomarointituokion aikana pääset kokemaan oikean cosplaytuomariston ja saat halutessasi myös palautetta puvustasi. Tuomarointituokioon ilmoittaudutaan pajan alkaessa, jokaiselle osallistujalle on varattu noin 10 minuuttia aikaa.

***

Copic-työpaja la 14:00-​15:30

Maria Vilko

Mikä on Copic ja miten sitä käytetään? Tutustutaan japanilaisten Copic -huopakynien värikkääseen maailmaan. Pajassa käydään läpi olennaiset asiat Copicista piirustusvälineenä, sekä opetellaan käytön perusteet ja salat: sekoitustekniikat. Paja sopii parhaiten piirustustaitoisille henkilöille, mutta työskentelykokemusta Copicin kanssa ei tarvitse olla lainkaan. Pajassa keskitytään siihen kuinka Copicilla väritetään, ei hahmosuunnitteluun tai muuhun piirtämiseen. Pajamaksu 5 euroa. Ilmoittaudu infossa viimeistään tuntia ennen pajan alkamista!

***

Copic-työpaja su 13:00-​15:00

Maria Vilko

Sunnuntain paja on suunniteltu vähän kokeneemmille Copicin käyttäjille, mutta myös aloittelijat ovat tervetulleita mukaan. Käydään lyhyesti läpi samat asiat kuten lauantain aloittelijapajassa muistin virkistämiseksi. Sitten tutustutaan muihin Copic -välineisiin, kuten Airbrushiin ja Blenderiin. Lopuksi vaihdetaan osallistujien kesken omia vinkkejä, sekä mistä muualta Copic -infoa saa. Pajamaksu 5 euroa. Ilmoittaudu infossa viimeistään tuntia ennen pajan alkamista!

 

Ennakkoilmoittautuminen pajan/ohjelman pitäjälle

Seuraavien pajojen ilmoittautuminen tapahtuu suoraan pajan pitäjä(/i)lle.

Shibari-työpaja (K16) pe 19:30-21:00 ja la 12:30-​14:30

Minna Rikalainen ja Satu Valli

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystävisi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä on tämä ohjelma juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös jonkinverran shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita tai varsinkaan suspensiotekniikoita, mutta kokeneemmatkin harrastajat saavat toki osallistua. Huom. Materiaalimaksu 10€/pari. Osallistuminen vain pareina. Ohjelman ikäraja on 16-vuotta. Kuvaaminen on kielletty.

HUOMIO: Työpajan maksu on 10 euroa. Maksa pajamaksu pajan pitäjälle ja varaa mukaan tasaraha. 

 

Shibari-pajat ovat täynnä, kysy mahdollisia vapautuvia paikkoja conissa.

 

***

Shibari-työpaja edistyneille (K16)                    su 11:30-​13:00

Minna Rikalainen ja Satu Valli

Oletko kokeneempi sitoja jolla alkaa jo perushommat olla hanskassa? Haluaisitko oppia lisää, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Ei hätää, kinbakun-jatkokurssi auttaa! Kyseessä siis supersuositun kinbakukurssin eli tuttavallisemmin "shibari-työpajan" kehittyneempi oppitunti. Työpajassa opetamme hiukan haastavampia tekniikoita eikä se siksi sovellu aloittelijoille. Huom. omat köydet mukaan! Ei-materiaalimaksua. Ikäraja K-16

ILMOITTAUDU OHJELMAAN 

***

 

Ennakkoilmoittautuminen conin kautta

Seuraaviin pajoihin ilmoittaudutaan Desuconin kautta. Ilmoittautumislomake löytyy kunkin ohjelmakuvauksen lopusta.

***

Susi joukossamme pe 23:00-​02:00

Vilma ”Marlyer” Virtanen

Jänislauma, jonka joukkoon on soluttautunut susi, ja joka yö, kun jänikset ovat käyneet nukkumaan, susi raatelee yhden kuoliaaksi. Jänikset päättävät teloittaa vuorotellen jokaisen, jota epäillään sudeksi, yhden joka päivä. Desuconin yössä jänislaumoihin on soluttautunut susia. Pystytkö selvittämään, kuka on susi, vai joudutko itse suden turkkiin? Saadaanko sudet kiinni vai poimivatko ne jänikset yksi kerrallaan, riippuu täysin pelaajien päätöksistä. Peliin on ennakkoilmoittautuminen! Peli perustuu Rabbit Doubt- nimiseen mangaan, joka on juuri julkaistu suomeksi.

ILMOITTAUDU PELIIN

                                   ***

Tarinankerrontatyöpaja          la 23:00-​01:00

Sanna Mörsky

Eikö nukuta? Tule kuuntelemaan japanilaisia kansantarinoita samuraista, kummituksista ja myyttisistä olennoista. Omiakin tarinoita voi kertoa halutessaan. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen ja mukaan mahtuu noin 30 henkilöä.

ILMOITTAUDU OHJELMAAN

*******

Ei ennakkoilmoittautumista

Seuraaviin pajaohjelmiin ei ole ennakkoilmoittautumista eikä materiaalimaksuja, vaan niihin saa osallistua kuka vain. Huomioi kuitenkin tilan koko ja ohjelman alkamisaika - toisiin pajoihin saa osallistua lennossa, toisiin kannattaa saapua paikalle heti ohjelman alkaessa.

Aloitetaan nettisarjakuva!     pe 18:00-​19:30

Muura Parkkinen ja Osma Tarvasneva

Oletko aina halunnut aloittaa nettisarjakuvan? Onko sinulla vain hahmot, mutta tarina puuttuu? Tuntuuko siltä, että pitää treenata vesiputouksen alla on tarpeen ennen kuin olet "tarpeeksi hyvä" aloittamaan sarjakuvasi? Miten sarjakuvia edes piirretään? Tule pajaamme, pohditaan yhdessä miten hahmosi toimivat, miten tarinaa voi alkaa kirjoittamaan, ja milloin sitä voi alkaa julkaisemaan! Tuo luonnoskirjoja ja muuta materiaalia sarjakuvastasi mukaan.

***

SpeedMeeting                            pe 21:00-​23:00

Henna Hirvonen ja Heta Hirvonen

Kesäloma on alkanut, mutta ystävätilanne näyttää heikolta? Kaipaatko uusia tuttavuuksia? Oletko yksinäinen conikävijä vailla seuraa? Jos vastasit yhteen (tai kaikkiin) kyllä, SpeedMeeting on kuin tehty sinua varten. Tule tutustumaan kohtalotovereihisi ja pitämään hauskaa. Mukaan voit tulla koska tahansa ja lähteä sitten kun huvittaa ja puheenaiheetkin tarjoamme tarvittaessa! Mitä siis vielä odotat?

*** 

Cosplayklinikka la 11:00-​14:00

Rakel Hokkanen ja Päivi Niinikangas

Yllättikö cosplay-kriisi? Proppi hajosi jo matkalla, peruukki lytistyi laukussa tai sauma petti? Vai unohtuiko vain kiireessä langanpätkät leikkaamatta? Ei hätää, Cosplay-klinikan hoitajat ovat valmiina apuun. Klinikalta voit tuen ja turvan lisäksi myös halutessasi saada rakentavaa palautetta ja vinkkejä tulevia pukuja varten.

***

Fakemon -työpaja                     la 17:00-​19:00

Ninni 'Ninzo' Kaarnaoja

Eivätkö 649 Pokemonia riitä? Onko sinulla idea otuksesta jonka tulisi kuulua Pokemon-universumiin? Tule suunnittelemaan ja piirtämään yhdessä Fakemoneja työpajaan jossa unelmista tulee totta! Työpajassa tarjoillaan pienen luennon muodossa Fakemonien alkuperää ja muutamia työkaluja omien ölliköiden suunnitteluun, konseptointiin ja luomiseen. Paikanpäältä löytyy paperia ja piirustusvälineitä mutta omat, tutut ja turvalliset välineet saa myös tuoda mukaan. Paja sisältää myös yllätyksen!

***

JoJo-poseerauspaja la 19:00-​20:30

Elina "YO" Ihalainen ja Niina "claire" Muhonen

Oletko aina halunnut vääntää kehosi niin kuin Johnny Joestar tekee? Koetko kesken conin valtavaa tarvetta posettaa kuten Killer Queen, mutta et muista kuinka? Vai ovatko JoJon mielettömät asennot sinulle aivan uusi asia? Nyt sinullakin on tilaisuus harjoitella ylidramaattinen ja hemaiseva JoJo-poseeraus! Opastuksemme avulla voit opetella ja hioa täydellisyyteen asti kenen tahansa JoJo-hahmon/standin nimikkoposeerauksen tai kehittää täysin oman!

***

Desu Dance – Tanssi kuuluu kaikille! la 18:30-​20:00

Stella "Pipa" Terentjeff

Zumban filosofian mukainen conin tanssihetki yhdistelee yksinkertaisia tanssiliikkeitä menevään jpop musiikkiin. Emme opettele pitkää koreografiaa vaan jokainen biisi sisältää muutamia helppoja liikkeitä. Tanssitaitoa tai –kokemusta ei siis tarvitse olla. Se, että haluat tanssia ja pitää hauskaa, riittää. Myös improvisaatio ja sooloilu on enemmän kuin suotavaa! Tervetuloa tanssimaan!

***

SpeedMeeting la 20:30-​22:30

Henna Hirvonen ja Heta Hirvonen

Kesäloma on alkanut, mutta ystävätilanne näyttää heikolta? Kaipaatko uusia tuttavuuksia? Oletko yksinäinen conikävijä vailla seuraa? Jos vastasit yhteen (tai kaikkiin) kyllä, SpeedMeeting on kuin tehty sinua varten. Tule tutustumaan kohtalotovereihisi ja pitämään hauskaa. Mukaan voit tulla koska tahansa ja lähteä sitten kun huvittaa ja puheenaiheetkin tarjoamme tarvittaessa! Mitä siis vielä odotat?

***

Keksipaja la 22:00-00:00

Eve Ruottinen ja Meg

Tule koristeemaan keksejä Desuconin makeimpaan pajaan. Työpajaan osallistuminen on mahdollista niin pitkään kuin keksejä riittää. Pajan maksu on 2 euroa, joka maksetaan pajan pitäjälle. Varaa mukaan tasaraha.

***

 

Kesäyön teehetki su 02:00-​06:00

Sanna Lähdesniemi, Jami Unkuri ja Niko Kokko

Pohjolan (melkein) yötön yö, hyöryävä teekupponen ja keskusteluseuraa pikkutunneille asti. Mikä olisikaan parempi tapa viettää rauhallista Desuconin yötä? Työpajassa maistelemme yhdessä erilaisia, vuoden jokaiseen hetkeen sopivia teelaatuja. Me tarjoamme kupit, teen sekä kuuman veden, sinun tarvitsee tuoda vain itsesi paikalle. Myös oma muki sallitaan!

***

Origami             su 11:30-​13:00

Minna "Nargara" Fagerdahl ja Alli Perkiö

Sanalla origami tarkoitetaan japanilaista paperintaittelua ja sen tuloksena syntynyttä paperiesinettä. Tämän pajan aikana pääset kokeilemaan monen erilaisen paperiesineen taittelua, oletpa sitten aloittelija taikka kokenut konkari. Nappaa conimuistoksi vaikka itsetaiteltu perinteinen origamikurki!

***

Sugoi Amigurumi-paja             su 13:00-​15:00

wompatti, SuklaaPopcorni ja Kirppana

Kiinnostaisiko sinua osata virkata söpöjä amigurumeja? Tässä työpajassa opetamme amigurumeihin hyödylliset tekniikat ja tarjoamme yksinkertaisia kaavoja aivan uusiin tuotoksiin. Suunnattu aloittelijoille, mutta jos virkkaushammasta kolottaa, ovat kokeneemmatkin tervetulleita. HUOMIO! Materiaalimaksu 7€ ja materiaalin saa pajan jälkeen viedä mukanaan!

 

Kommentit

Qsti
Jos haluaa kuvata omaksi ja ystävien iloksi conitoimintaa, niin onko tarvetta ilmoittautua mukaan erikseen pajaan, vaikkei osallistuisi siihen itse?
Assi theslund
Onko Susi joukossamme tai ylinpäänsä pakko osaalistua omalla nimellä vai voiko nimen keksiä?
NyanReinasama
Kun lauantaina kerran olen Sebastian, voisin mennä tuohon yön teehetkeen:'D ja keksi pajakin kuulostaa hyvältä~ Voisi raahata tyttöystävän Shibari työpajalle >3
Jagaimo
Eihät tuo shibaripaja jo täyttyny? Ei anna ilmoittautua. :O

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!