AI-taide tapahtumassa

Kirjoittanut
Falanukki

Kuvaaja: Jenni Suominen

AI-taide on ollut suuri puheenaihe viimeisinä kuukausina taidekujakontekstissa myös Suomen tapahtumakentän ulkopuolella. Vuoden 2022 loppupuolella esimerkiksi saksalainen anime expo Dokomi, Anime NYC sekä Los Angeles Anime convention ilmoittivat tekoälygeneroidun taiteen olevan pannassa heidän tapahtumissaan. Keskustelua seuranneena myös Desucon on päättänyt tehdä oman linjauksensa AI-taiteen myymisestä tapahtumassa.

Koska haluamme osaltamme kunnioittaa tapahtumamme taiteilijoiden käsityöläisyyttä ja heidän kovaa työpanostaan, olemme päättäneet kieltää tekoälyllä generoidun taiteen myymisen taidekujalla sekä myyntipöytäsalissa. Tämä kielto koskee kuvagenerointia, jossa kuva on kokonaan tai suurimmilta osin luotu käyttäen prompt -työkalua, joka pohjautuu kolmansien osapuolien kuvaresurssien hyödyntämiseen (esim. Stable Diffusion, Midjourney). Linjaus astuu voimaan välittömästi.

Haluamme tällä linjauksella turvata miellyttävän kokemuksen kävijöillemme sekä osoittaa tukemme taiteilijoille, jotka ovat luomassa tapahtumaamme taidekujalla ja artesaanipöydillä.

Taidekujan haku on avoinna 1.2.2023-20.2.2023.

Toivotamme kaikille onnea hakuun!

Kysyttävää? Ole yhteydessä taidekuja@desucon.fi

Kommentit

Jommuli
Minusta fiksu päätös, en pitäisi kohtuullisena, jos AI taide olisi sallittua. AI:lle on omat paikkansa, pidetään Desu omanlaisenaan. Jokainen taiteilija tekee omalla jäljellään upeita teoksia, joita ei voi AI:lla korvata!
Anonyymi
Kiitos paljon tästä linjauksesta! Monen taiteilijan mieltä on viime aikoina huolettanut oman työvoiman ja taidon tarve tulevaisuudessa, näillä keinoilla voimme taata että meidän uurastuksia ei heitetä hukkaan! t. Nuori taiteilija
Anonyymi
#luddites

Lähetä kommentti

Anonyymit kommentit eivät ole sallittuja tähän viestiin. Kirjaudu sisään!