AMV-kilpailun tulokset

Kirjoittanut
RiverVixen

AMV-kilpailun voittajat lavalla. Kuva: Jenni Suominen

Desuconin 2023 AMV-kilpailussa nähtiin sunnuntaina 25 videota. Esikarsinnassa kisavideoita oli yhteensä 48. Tuomareina kisassa toimivat Pastard, Mämmi Kunniaan, Nani ja Starblom. Tuomarointi suoritettiin anonyymisti ja voittajat valittiin pisteiden sekä tuomarikeskustelujen pohjalta. Kilpailun aikana yleisö sai myös äänestää suosikkiaan.

AMV-kilpailun soittolistan löydät täältä!

Palautetta pyytäneille osallistujille lähetetään tuomariston kirjalliset kommentit ja tiedot oman videon saamista pisteistä kesäkuun loppuun mennessä.

Desuconissa palkitut videot

Tuomariston suosikki, 1. sija

Aruru- & Xenji – Iso kyynel ;_;

Tuomariston kommentit: "Tämän videon yksityiskohtien hiomiseen on tehty paljon töitä ja se näkyy riemukkaana lopputuloksena. Ilahduttavan menevä video sisältää taitavia maskauksia, onnistuneita vitsejä ja on tuomariston mielestä kokonaisvaltaisen onnistunut viihdepaketti. Huimaa huulisynkkaa! Suuri vaivannäkö näyttäytyy katsojalle vaivattoman hilpeänä ja toimivana kokonaisuutena. Tätä oli ilo katsoa, viihdyimme."

Tuomariston suosikki, 2. sija

Mirai & Lakritsi – IMAGINARY

Tuomariston kommentit: "Video on ehdottomasti yksi kisan vaikuttavin kokonaisuus. Siinä nähdään huikea määrä monipuolista efektointia ja kahden editoijan saumatonta yhteistyötä. Dynaamiset leikkaukset, visuaalinen flow ja tumma värimaailma tuovat esiin tehokkaasti päähenkilön rajuja tunteita.

Video on onnistuneesti värimääritelty ja lisätyt kameran liikkeet tuovat osuvaa dynamiikkaa teokseen. Tarinan punainen lanka näyttäytyy katsojalle selkeästi ja tapahtumien kelausta on esitetty kekseliäin efektein."

Tuomariston suosikki, 3. sija

Saizux – Heaven

Tuomariston kommentit: "Kaksi sanaa: ihana tunnelma! Useiden lähteiden värimaailmat on sovitettu hyvin yhteen ja videolle valikoidut kohtaukset tukevat hienosti toisiaan. Rytmitys toimii ja videon audiovisuaalinen toteutus maalaa kauniin ja hellän kokonaisuuden. Yksi tuomareista mietti videon päätteeksi “mitä, loppuiko se jo?” ja päätyi katsomaan videon monta kertaa uudestaan, koska videon lämpimään ja autuaaseen tunnelmaan tuntui hyvältä uppoutua kerta toisensa jälkeen."

Paras nostalgia

NoNameQueen – Kisshu's Obsession

Tuomariston kommentit: "Video on monipuolisten editointitekniikoiden taidonnäyte, jonka sisältö vie katsojan 2000-luvun AMV-tunnelmiin. Aihepiiri ja tunnelma ovat autenttista nollarikamaa, ja samaan aikaan video on teknisesti hyvin modernisti toteutettu. Animen alkuperäinen ja uusi versio on yhdistetty häkellyttävän sulavasti. 

Täydellinen biisivalinta, jossa lyriikat korostavat hahmokemioita ja elektropop syleilee omaa aikakauttaan. Erään tuomarin sanoin: ai että, kunnon nollarin klassinen paritusvideopaukku!"

Paras juhla

Jartza – Sunshine Spectrum

Tuomariston kommentit: "Tätä pohdittiin PITKÄÄN. Koska juhlalle annettiin kategorian kuvauksessa hyvin vapaa tulkinta, valikoitui voittajaksikin perinteisen biletyksen sijaan toisenlainen juhlan aihe. Videolla juhlistetaan itsensä ylittämistä, suuria saavutuksia, periksiantamattomuutta, joukkuehenkeä ja onnistumisia. 

Videolla nähdään toimivaa typografiaa sekä dialogia harmoniassa musiikin ja kuvan kanssa. Tarkasti mietittyihin kohtausvalintoihin on tehty valtava pohjatyö, ja videon mukaansatempaava tunnelma saa katsojan myötäelämään hahmojen voitonhuumaa. Tämä oodi urheilujuhlalle pitää otteessaan alusta loppuun."

Yleisön suosikki

waywarnick Tommi ja mä

Voittajavideo sai 90 ääntä eli 17,68% kaikista annetuista. Yhteensä yleisöääniä tuli 509 kappaletta.

Yleisön suosikin toiselle sijalle ylsi Sienitarhan video Yakuza Kiihtyy, joka sai 71 ääntä eli 13,95% äänistä. Jaetulla kolmannella sijalla tasaäänin olivat kisan parhaaksi videoksi tuomariston valitsema "Iso kyynel ;_;" sekä Quaonen video Faire et Refaire, jotka saivat kumpikin 56 ääntä eli 11% kaikista äänistä.

Jos haluat tarkastella tapahtumassa nähtyjen videoiden saamia tuomariston yhteispisteitä, näet finalistien pistetilaston tästä Excelistä.

Desucon Frostbiten AMV-kilpailu

Desucon Frostbite järjestetään 26.-28.1.2024 tuttuun tapaan Lahden Sibeliustalolla. Haku AMV-kilpailuun aukeaa 15.9.2023 klo 18:00 ja päättyy 10.12.2023 keskiyöllä. Lähdemaarajoitukset ja muut säännöt pysyvät pääpiirteissään samana kuin kesän tapahtumassa. Sallitut medialähteet tulevat olemaan jälleen anime ja manga sekä muut itä- ja kaakkois-aasialaiset animaatiot, sarjakuvat, videopelit, fiktiiviset tv-sarjat sekä fiktioelokuvat. Lisätietoja kisasta, kuten teemakategoriat ja tuomaristo, kerrotaan myöhemmin.

AMV-tiimin puolesta kiitos kesän monipuolisesta kilpailusta! Kiitos myös kaikille katsojille ja yleisöäänestykseen osallistujille, nähdään taas Frostissa.

Kesäisin terveisin,
AMV-vastaava Reettis / River Vixen

Kommentit

Anonyymi
Miksiköhän nämä tuomarit eivät pisteytyksissään noudattaneet säännöissä avattuja kategoriaohjeistuksia, kun ainakaan pisteiden perusteella ei mene ihan yks yhteen videoiden kanssa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!