Kiitos Desuconista 2023!

Kirjoittanut
Hoothoot

Desucon on juuri päättynyt ja haluamme järjestäjien puolesta kiittää kaikkia kävijöitä, tekijöitä ja mahtavia kunniavieraitamme erinomaisesta kesänaloituksesta! Toivomme että teillä kaikilla oli conissa yhtä hauskaa kuin meillä järjestäjillä!

Palautelomakkeemme on nyt julkaistu tänne:

PALAUTELOMAKE

Annathan meille palautetta kesän tapahtumasta jotta voimme lähteä parantamaan talven Frostbiteä (järjestetään 26.-28.1.2024).  

Kesän Desuconin conikuvat tippuvat hiljalleen osoitteeseen conikuvat.fi 

Kesän Desuconin puheohjelmatallenteet ja muut videotallenteet löytyvät Desuconin Youtube-kanavalta https://www.youtube.com/user/desucon 

Kiitos kaikille vielä kerran ja nähdään tulevissa Desuconeissa!

Kommentit

Anonyymi
ihan siisti mesta mutta välillä en pitänyt kun joku karvajalka tuli siihen viereen todella vähissä vaatteissa :/

en tiedä onko tuommoinen soveliasta varsinkaan kun olin alaikäisen kaverini kanssa paikan päällä
spinsssi
Kirppisarvonta oli toimiva ratkaisu ja vähensi mielestäni jonoja muina päivinä. Ilmamvaihtoa ei juurikaan ollut, siihen toivoisin parannusta
Anonyymi
Alaikäinen K18 conissa?
Anonyymi
Ei enää iltabileitä paikassa, joka kaikuu aivan helvetisti ja jossa äänentoisto ei vain ole tarpeeksi hyvä. Lisäksi pääsaliohjelmistoa voisi olla enemmän, anime-/videopelikonsertti olisi kova sana. Aika helposti luulisi musiikin opiskelijoiden lähtevän mukaan toteuttamaan tällaista.

Ja olisiko se aivan täysi mahdottomuus paikkavarauksiin saada ajastettu varaus siitä hetkestä kun pääset sitä valitsemaan? Tökkii aika helvetisti rämpyttää F5 ja päästä sitten valitsemaan paikkoja vain saadaksesi virheilmoituksen välittömästi sen jälkeen. Tai sitten vain iskette niihin kylmänviileästi erilliset hinnat.

Ja se jonottaminen pois, kalliit vippiliput myyntiin kiitos, jonottaminen on turhin tapa tuhlata elämää.
henrik.ekroth
Toi ajastettu varaus pitäis saada myös tapahtuma lippuihin.
Jäi liput saamatta kun sivu vetää errorin ku on käynyt maksamassa.
Anonyymi
Tekikö kyseinen "karvajalka" mitään väärää? Vai valitatko kun tuli vastaan joku vähissä kledjuissa jota et pitänyt viehättävänä? Cosplay ja vastavirran vastainen muoti on normaalia conissa, ja ellei hän rikkonut sääntöjä tai tehnyt mitään selvästi epäsoveliasta, en näe miksi tuoda tämän aiheeksi. Paljas pukeutuminen ei ole mitenkään outoa kesällä, oli paikalla alaikäinen tai ei.
Anonyymi
tosiaan jos saat kaikki ympärilläsi ahdistumaan ja huonolle tuulelle teet jotain väärin. puhuin myöhemmin usean kanssa iltabileissä ja he olivat täysin samaa mieltä.
overalls@live.fi
Olisi kiva jos kirpparilla pikkusälä olisi sarjoittain, koska menee kamalasti aikaa kaluta laatikko läpi JOS siellä sattuisi olemaan jotain mitä etsii.
Icchan
Arvonta kirppikselle oli ihan jees, mutta vähän harmi jos kaverin kanssa haluaa ja kaveri vaikka ei saakkaan. kirppari vaatteille olisi hyvä saada vaikka ihan oma huone erikseen jossa vaatteet voisi olla ja siellä vaikka jokin missä vaatteita voisi kokeilla.
Mia
Paikkalippujen ohjeet olivat hieman epäselkeät, voisi selkeämmin erottaa rivin ja istuinnumeron.
Muuten oli mukava kokemus
Anonyymi
Olin bussipysäkistä muutaman metrin s-marketin suuntaa tupakalla ja jv tuli ohjeistamaan tupakointi paikalle. Aivot meni aikalailla "???"
Anonyymi
Miksei häirintää oteta tässä conissa vakavasti?
Anonyymi
Avaa toki, mitä meinaat tällä? Jättää aika ison kysymysmerkin ilmoille et mitä on tapahtunut ja ilmoitettiinko JVlle häirinnästä? Mitä JV on tehnyt/ei tehnyt asian parantamiseksi?
Anonyymi
Desu jeesustelee että yhdenvertainen tapahtuma, mutta vastaavat saavat kiusata minkä kerkiää ja kukaan ei räpytä silmiään. Törkeää.
Teppo "Isperia" Suominen
Hei,

On todella valitettavaa, jos kukaan on tapahtumassa kokenut tai todistanut häirintää. Otamme kaikki tietoon tulleet tapaukset vakavasti ja puutumme niihin mahdollisuuksien mukaan.

Ikävä kyllä tosiasia on, että kaikilla tapahtuman kuuteilla ei ole koulutusta tai kapasiteettia häirintätapausten kanssa toimimiseen, ja tästä syystä tarvitsemme myös apua jotta tapaukset saadaan tietoon. Häirinnänvastainen toimintamme ja yhdenvertaisuutoimet perustuvat ensisijaisesti siihen, että saamme tiedon tapahtuneesta. Toivommekin, että kaikki tapaukset ilmoitettaisiin aina häirinnänvastaiselle tiimille riippumatta siitä, onko tekijä tapahtumassa kävijänä, työntekijänä, vastavaana tai täysin ulkopuolinen henkilö.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti, ja punnitsemme myös erityisesti tapahtuman tekijöihin liittyvien ilmoitusten kohdalla erityisellä huolellisuudella, tarvitseeko meidän ryhtyä myös jatkotoimenpiteisiin, jotta tapahtuma olisi mahdollisimman turvallinen ja miellyttävä kaikille. Toki on merkittävästi helpompaa puuttua suurimpaan osaan tilanteista mahdollisimman pian, mutta ilmoituksen voi tehdä milloin tahansa (myös tapahtuman päätyttyä) sähköpostilla osoitteeseen hairinta [at] desucon.fi.

Jos et ole varma, voit olla yhteydessä joka tapauksessa: tätä varten yhteysosoite on olemassa. Tapahtuman linjauksiin ja ohjeistukseen voi tutustua myös verkkosivuilla: https://desucon.fi/desucon2023/yhdenvertaisuus/

Ystävällisin terveisin,
Teppo 'Isperia' Suominen
Yhdenvertaisuusvastaava, Desucon
Anonyymi
Häirintäyhdyshenkilön tulisi olla tapahtumasta erillinen henkilö, ei puolueellinen jannu joka kohauttaa olkiaan ja sanoo että tämän herran käytökselle ei nyt vaan voi mitään.
Anonyymi
Arvonta kirpparille oli hyvä, mutta olisi kiva että vuoroja olisi saanut vaihdettua että olisi päässyt kaverin kanssa samaan aikaan kirpparille.

Tapahtuman lippujen myyntiin täytyy keksiä parannus, sillä liput menivät aivan liian nopeasti ja sivut kaatuilivat kokoajan.

Olisi myös kiva jos saataisiin enemmän tilaa taidekujalaisille.
Anonyymi
Kaikkialla muualla paitsi pääsalissa oli järkyttävän kuuma. Säätiedotus oli varmasti tiedossa, joten ohjelmasakeihin olisi voinut esim. sijoittaa tuulettimia. Taidekuja tarvitsisi isomman tilan. Arvonta kirppikselle oli hyvä uudistus
Anonyymi
Ketkähän ne nyt Photoshoot-kisassa voitti, kun niitä kuvia ei haluttu palkintojenjaossa tai päättäjäisissä näyttää, eikä täälläkään ole?!
Maissiri
Tulokset twiitattu: https://twitter.com/desukun/status/1670097368404971521/photo/4
Kilpailijat: https://desucon.fi/desucon2023/cosplay-photoshoot/
Twiitti ei tosiaan kauheasti kerro, jos et ole nimiä painanut mieleen
Keulivakani
Cosplay kilpailuun paikkalippujen varaus oli epäselvää, mentiin perinteisesti hyvissäajoin odottamaan ohjelman alkua kunnes kerrotaan että ilman paikkalippua ei ole sinne asiaa.... Coniin ainostaan tämän ohjelman vuoksi tultu ja ilman paikkalippuja jääty... Voisiko jatkossa vaikka ohjelman kuvaukseen laittaa että paikkalippu tarvitaan ja varaus linkki... Kyllä kismittää valtavasti, ei olla siis coneissa käyty viimeiseen 10 vuoteen ja tämä oli uusi toimintatapa... Muuten mukava ja viihtyisä. Kiitos
Anonyymi
Huomaa kyllä, että Keulivakanilla on vierähtänyt viime käynnistä 10 vuotta ottaen huomioon, että paikkaliput ovat allekirjoittaneen muistikuvien mukaan ainakin 8 vuotta olleet ihan yleinen käytäntö (ja etävaraus netin kautta on merkittävä parannus siihen, kun lippuja piti tulla fyysisesti jonottamaan infosta jo aamukahdeksan tienoilla jos halusi varmistaa paikan!)

Ainakin ohjelmalehtisessä on ollut lippumerkintä ja itse ainakin kuulin lukuisia kuulutuksia paikkalipun tarpeellisuudesta pitkin tapahtumaa. Toki, jos ei ole ollut perjantaina/lauantaiaamuna liikkeellä eikä ole juuri lukenut ohjelmalehtistä niin voi käydä näin. Toivottavasti pääsette ensi kerralla katsomaan kisoja!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!