Desuconin yhdenvertaisuudesta ja avoin haku tapahtuman häirintäyhdyshenkilöksi

Kirjoittanut
Hoothoot

Desucon on aina osallistunut aktiivisesti yhdenvertaisuustyöhön ja tapahtumamme kävijöiden ja työntekijöiden turvallisuus ja viihtyminen ovat meille tärkeitä. Desuconissa jokainen on yhdenvertainen ja ansaitsee tulla myös kohdelluksi yhdenvertaisesti. Olemme aiemmin kannattaneet tasa-arvoista avioliittolakia kansalaisaloitteessa ja jo vuosien ajan olemme mahdollistaneet tapahtumaamme hyvän saavutettavuuden ja mahdollisuuden käyttää häirintäyhdystenkilöiden palveluita. 

Desuconin yhdenvertaisuusperiaatteet tuodaan esiin tapahtumamme nettisivulla, mutta ne on luettavissa myös tässä:

Periaatteet

Kohtele muita asiallisesti ja kunnioittavasti; kunnioita muiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta sekä heidän itselleen asettamia rajoja. Ei tarkoittaa aina ei; älä ota valokuvia pyytämättä, älä häiritse muita sanallisesti, älä kosketa muita ihmisiä ilman lupaa äläkä tuijota muita. 

Desuconissa ei missään tilanteessa sallita väkivaltaa, rasismia, häirintää, syrjivää käytöstä tai kielenkäyttöä. Mikäli törmäät tällaiseen käytökseen tai joku kohtelee sinua väärin, voit olla yhteydessä tapahtuman järjestyksenvalvojiin, infoon tai häirintäyhdyshenkilöihin. Asia selvitetään aina.

Puutu näkemääsi häirintään ja tarjoa tukeasi kohdanneelle. Häirintään saa ja pitää puuttua. Puuttuminen voi olla tilanteeseen menemistä tai asiasta kertomista tapahtuman aikana (tai ennen tai jälkeen tapahtuman). yös tapahtuman järjestyksenvalvojat ja häirintäyhdyshenkilöt auttavat tarvittaessa.

Mikäli henkilö rikkoo näitä periaatteita ja rikkoo siten tapahtuman järjestyssääntöjä, on Desuconilla oikeus poistaa sääntöjä rikkonut henkilö tapahtumasta.

Häirintäyhdyshenkilöt

Desuconilla on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka tarjoavat tukea häirintää, ahdistelua, kiusaamista ja muuta epäasiallista kohtelua kohdanneille kävijöille ja vapaaehtoisille. Yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia, ja häirintäyhdyshenkilöillä on vaitiolovelvoite. Yhteydenottaja voi myös halutessaan pyytää, että asiaa ei viedä eteenpäin.

Desucon hakeekin nyt 2-3 uutta häirintäyhdyshenkilöä tukemaan tapahtuman yhdenvertaisuustoimintaa, saavutettavuutta ja tapahtumanaikaisten härintätilanteiden selvittämistä. Häirintäyhdyshenkilöt koulutetaan rooliinsa eli tehtävästä ei välttämättä tarvitse olla aiempaa kokemusta - vain kiinnostuneisuus ja halu auttaa ihmisiä ja olla tukena vaikeissa tilanteissa riittävät tehtävän aloittamiseen.

Häirintäyhdyshenkilöt ovat oikeutettuja normaaleihin työvoimaetuihin eli ilmaiseen sisäänpääsyyn tapahtumaan, tapahtumanaikaiseen ruokaan, t-paitaan ja tapahtumamajoitukseen.

Jos olet kiinnostunut Desuconin häirintäyhdyshenkilön roolista, olethan yhteydessä hairinta@desucon.fi ja kerrot itsestäsi lisää! Haku täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä, ilmoitamme kaikille hakeneille viimeistään maaliskuun aikana tehtävään valitsemisesta. Koulutus henkilöille järjestetään maaliskuun viimeisenä viikonloppuna, eli ensimmäiset valinnat tehdään jo 12.3. sunnuntaina.

Lähetä kommentti

Anonyymit kommentit eivät ole sallittuja tähän viestiin. Kirjaudu sisään!