Kirpputorille pääsee perjantaina vain ajanvarauksella

Kirjoittanut
Desu-kun

Desuconin kirpputorin jono on venynyt etenkin perjantaisin turhauttavan pitkäksi ja ongelmaan on toivottu ratkaisuja. Pyyntö on kuultu ja testaamme nyt kesän tapahtumassa meidokahvilasta tuttua ajanvarausjärjestelmää myös kirpputorilla. Perjantaina kirpputorille pääsee vain ennakkoon Desuprofiilista varatuilla maksuttomilla vuoroilla, jotka jaetaan arpomalla. Alta löydät ohjeet arvontaan osallistumiseen.

Huom! Ajanvaraus koskee vain perjantaita. Lauantaina ja sunnuntaina kirppikselle pääsee perinteisesti milloin vain vuoroaan odottamalla, sillä kyseisten päivien jonot ovat olleet maltillisempia.

Perjantain ajanvaraukset lyhyesti:

  • Arvontaan voi osallistua perjantaina 16.6. klo 15:30-16:30 Desuprofiilin Varaukset-sivulla. Varmistahan etukäteen, että profiilisi sähköpostiosoite on ajan tasalla.
  • Voit valita seuraavista kolme sinulle sopivinta saapumisaikaa kirpputorin sisäänkäynnille: 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00 tai 21:30.
  • Voit saada korkeintaan yhden henkilön ajan per profiili per tapahtuma. Ryhmävarauksia ei siis voi tehdä.
  • Jos arpaonni suosii, saat noin klo 17 sähköpostiin ilmoituksen yhdestä valitsemastasi kirppisvuorosta. Vahvista tai peru vuoro Desuprofiilissa klo 17:30 mennessä.
  • Vahvistamattomat ja perutut vuorot laitetaan yleiseen jakoon Varaukset-sivulle klo 17:40. Peruttuja aikoja voi ilmestyä varattavaksi myös myöhemmin.
  • Ajanvaraus katsotaan perutuksi, mikäli et ole saapunut paikalle viimeistään 5 minuuttia ajanvarauksen alkamisen jälkeen.
  • Mikäli varauksessa ilmenee ongelmia, olethan yhteydessä infoon.

Perjantain aikataulu tiivistettynä:

Arvontaan osallistuminen Desuprofiilissa 15:30-16:30

Arvonta suoritetaan 16:30-17:00

Voitettu aika tulee vahvistaa viimeistään 17:30

Perutut/vahvistamattomat ajat jaetaan 17:40

Kirpputori auki perjantaina 18:00-22:00

Kirppikselle saapuminen

Vuoron saaneille on rajattu erillinen pieni jonotusalue kirpputorin sisäänkäynnin luota. Saavu paikalle oman vuorosi aikaan ja näytä Desuprofiilista varauksesi järjestyksenvalvojalle. Olethan ajoissa, sillä yli 5 min myöhässä tulevien varaukset voidaan katsoa perutuiksi. 

Huomaathan, että kirppiksen täyttöasteesta riippuen saatat vuorollasi joutua odottamaan tovin sisäänpääsyä. Saapumisaikoja jaetaan määrä, jolla pystytään varmistamaan kirppikselle tasainen kävijävirta ilman, että jono venyy tuntien mittaiseksi ja tukkii kulkuväyliä. Viime tapahtumassa kirppisjono ulottui pisimmillään ulos asti ja hankaloitti kulkua lipunvaihtoon, narikkaan, vessoille ja Puuseppään. Ajanvarauksilla pyrimme takaamaan sujuvamman conikokemuksen kaikille. Kuulemme tapahtuman jälkeen myös mielellämme palautetta perjantain uudesta ajanvarausjärjestelystä tulevia Desuconeja varten.

Vaikka sisään pääsee perjantaina vain tiettyyn aikaan varatulla vuorolla, kirppikseltä ei tarvitse poistua tiettyyn aikaan mennessä. Kannustamme toki tehokkaaseen asiointiin, eikä kirppikselle saa jäädä hengailemaan turhaan, mutta tarjontaa saa kyllä tutkia rauhassa omaan tahtiin.

Peruthan vuorosi hyvissä ajoin, jos et pääse paikalle! Näin teet tilaa muille innokkaille kävijöille.

Jos tuot perjantaina tuotteita myyntiin kirpputorille sen aukioloaikana, voit samalla kiertää kirppiksen läpi ilman ajanvarausta. Tavaroiden tuojat ilmoittautuvat kirppiksen sisäänkäynnillä järjestyksenvalvojalle, ja kulkevat sen jälkeen kirpputorille sisään, tai mikäli ruuhkaa syntyy, on kirppiksen sisäänpääsyn vieressä tavarantuojille oma ajanvarauksista erillinen jono. Tuotteiden ilmoittaminen kirpputorille on päättynyt, lisätietoja myynnistä löydät kirpputorin sivulta.

Kirpputorille voi tuoda tavaraa perjantaina jo klo 16 alkaen, kirppis on auki klo 18-22. Lauantaina ja sunnuntaina kirppikselle ei tarvitse ajanvarausta. Kirpputori palvelee lauantaina klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-14.

Nähdään pian Desuconissa!

Kommentit

Anonyymi
Huono uudistus! Arvonta on ihan paskaa… Kaikki ohjelmat nykykään desussa tuurista kyse niin ei hoikuta maksaa lipusta jos ei pääse mihinkään mihin on puolivuotta odottanut… Taso sen vaan kuin laskee conissa 😂😂😂 Pitää nököjään ilmouttautua tuomaan tavaraa kirpputorille ja tuo yhden kuppasen tavaran ja pääseen jonon ohi niin vois sitten häikäilemättömästi käyttää perjantaina systeemiä hyväkseen jatkossa 😂😂😂
Anonyymi
Minkähän takia tavaran tuojat on korkeammassa asemassa kuin tavan käyttäjät??? Pääsevät kiertämään vapaasti kun osa jää rannalle ruikuttamaan??? Ensin vietiin mahdollisuus meidokahvilaan kun ajat menee järjestäjäporukan kavereille ja cossikisatkin on nopeimman netin varassa. Tässä maksaa 33e siitä et järjestäjillä on hauskaa. Kusetusta koko arpominen.
Anonyymi
"Minkähän takia tavaran tuojat on korkeammassa asemassa kuin tavan käyttäjät??? Pääsevät kiertämään vapaasti kun osa jää rannalle ruikuttamaan???"
Mietipä millainen homma on valvoa että tavaran tuojat eivät tavaroiden tuonnin yhteydessä kierrä kirppiksellä ja millaisen kuvan tavaran tuojat saavat conista jos heidät pakotetaan tavaroiden tuonnin jälkeen uudelleen jonottamaan. On paljon käytännöllisempää antaa heidän kiertää samalla.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen kokeilu tämä arvonta.
Anonyymi
Hei haloo. Ilman niitä tavaran tuojia ei olisi koko kirpputoria, joten se että pääsee käymään muidenkin tajonnan läpi samalla kun tuo omansa on ihan sopiva pieni palkkio siitä, että näkee sen omien tavaroiden laputtamisen ja roudaamisen vaivan.
Anonyymi
No eikö siitä tavaran tuomisesta saa jo rahaa niin pitääkö vielä saada lisää etuoikeuksia muihin verrattuna 🧐 Varmasti tavara liikkuu tuolla tapahtumassa paremmin kuin oman paikkakunnan kirputorilla eikä edes tarvitse maksaa…
Anonyymi
Ihmeellistä ulinaa taas aivan kaikesta. Tehkää itse parempi coni jos ei nykyinen kiinnosta.
"Tässä maksaa 33e siitä et järjestäjillä on hauskaa." ja saakin maksaa, itse ainakin haluan nähdä uudestaan kun Jussi Kari laskeutuu katosta. En ihan heti keksi parempaa käyttöä rahoilleni.
Anonyymi
"Tehkää itse parempi coni"

Periaate että asioita ei saa kritisoida ilman että on itse osallisena jonkin aihealueen ääressä on universumin huonoin argumentti, jos sitä voi ylipäätään argumentiksi edes luetella.

Muista sitten jos syöt joskus jotain pahan makuista, että et saa kommentoida asiaa koska et ole huippukokki.

Tai jos et pidä jostain biisistä, niin älä tuo sitäkään ilmi, koska itselläsi ei ole levytyssopparia

Sama logiikka, eikö?
Anonyymi
No mitenkäs sitä sitten jaettaisiin paikkoja jos ei arpomalla? Kuitenkin melkein se 3k ihmistä conissa niin ei kaikille voi olla mieliksi, ja turha ruikuttaa uudistuksista ennen kuin on edes testattu😮‍💨 Järjestäjät käsittääkseni vapaaehtois voimin tämän mahdollistaa niin sietääkin tehä oman mielen mukaan, jos ei miellytä niin on niitä coneja muitakin.
Anonyymi
Arpominen ei kävisi ja "nopeimmat syö hitaat" ei myöskään, niin mitenkäs niitä paikkoja jaettaisiin 🙄
Anonyymi
Arpominen on mielestäni riistäytynyt käsistä! Kaikki ohjelmat arvotaan ja jos arpaonni ei suosi niin jää sitten pahimassa tapauksessa luu käteen conista mistä olet maksanut. Huomiodaan tämä myös että hotellit ym matkakulut ym lipujen saaminen on kova haaste ja sitten saat lipun ja et pääse mihinkään haluamaasi arvottuun ohjelmaan niin alkaa itse pohtia jaksaako nähdä vaivaa enää käydä conissa vaikka yli 10 vuotta jo käynnyt 😂

Joko köyhät kyykkyyn ajattelu eli kalliita maksullisia VIP lippuja kirputorille, meidokahvilaan cossikilpailuun ym. Niin pääsee varmasti johonkin mihin haluaa ettei tarvitse stressata pääsekö ollenkaan…

Toinen vaihtoehto mihin kaikki voi vaikuttaa on että kun lunastaa rannekkeen siinä voisi rannekkeen antaja antaa vuoronumeron lipun johonkin näistä suosituista paikoista. Niitä rannekeita kun joutuu kumminkin jonottaa niin siinähän samassa jonottaisi kirpputorille pääsy paikkaa niin ei sitä ikävää jonoa tulisi sinne sisälle 🧐

Ja jos se kirpputori ei ole se minne eniten haluaa voisi vaikka valita ajan maidkahvilasta tai cosplay kisasta ym. Toki jonotus aika hieman venyisi mutta silloin myös jokainen saisi edes yhden varman paikan jonnekin conissa 😊

Perjantaina varmasti kirpputori vetää paljon ihmisiä koska myyntisali ei ole auki ja ohjelma muutenkin aika huonoa ollut viime aikoina. Tai ei ainakaan ole minua puhutellut.
Anonyymi
"Toki jonotus aika hieman venyisi mutta silloin myös jokainen saisi edes yhden varman paikan jonnekin conissa 😊"

Ei, ei saisi, koska aivan sama tilanne. Jos jokainen (tai yksinkertaisesti riittävän moni) haluaa paikan meidokahvilasta tai vaikka cossikisasta, niin sinne ei vain yksinkertaisesti mahdu riittävän montaa ihmistä fyysisesti sisälle.
Anonyymi
Jos kaikki ei mahdu edes yhteen asiaan conissa miksi sitten on sellaiset tilat mitkä ei sitä asiakkaille mahdollista on aika surullista jos maksat 33 euroa sisään pääsystä ja siitä että et pääse mihinkään vai?

Kannattaa aina kritisoida siksi että mikään ei parane jos joku ei sanaista arkkua avaa… Ja vapaaehtoisten ei kannata tätä ottaa itseensä. Kyse on ihan palautteesta tapahtumaa kohden ei vapaaehtosia kohtaan. Miksi tuntuu että conien taso laskee ja tietenkin pohtia mikä olisi kaikille reilua. Olisi kivaa että conin järjestäjät kuuntelisivat palautetta ja vaikka tekisivät sivuilleen kyselyä vaikka mahdollisesta vaihtoehdoista facebookkiin hyvissäajoin eikä täräytä uuditusta kun olet jo liput ostanut tapahtumaan. Vaikka näköjään sinun mielestä kellekkään ei saa varmistaa mitään conissa ja kaikki pitää mennä arvonnalla ei tarkoita sitä, että joku muu haluaisi jonkun muun tavan.

Mielestäni tapahtuman päätehtävänä on takaa kaikille hyvä coni ja jos ei voi edes tarjota hyvää ohjelmaa lipun hinnalla niin voi itsessään tapahtumaa kyseenalaistaa… sitten vaan kovemmat hinnat lippuihin ja vähemmän kävijöitä jos uutta paikkaa ei löydy… Olisi edes minimi vaatimus että pääsisi yhteen asiaan taattaisiin conissa minne haluaa. En ole ostanut lippua siksi että pääsen kalliiseen hengailupaikkaan valitettavasti ja nytkin kun on huono talaoustilanne yrityksillä myyntisaleissa ei ole enää mitään hyviä coni alennuksia niin voin yhtä hyvin hakea ostettavat ihan liikkestä tai tilata…
Anonyymi
"Jos kaikki ei mahdu edes yhteen asiaan conissa miksi sitten on sellaiset tilat mitkä ei sitä asiakkaille mahdollista on aika surullista jos maksat 33 euroa sisään pääsystä ja siitä että et pääse mihinkään vai?"

Tuossa lukee että "fyysisesti" ei mahdu. Onnea siihen jos haluat saada esim meidokahvilasta 30 kertaa isomman mitä se on nyt ihan vaan jos "on halukkaita enemmän" tai miten ajattelit että kasvatetaan Sibeliustalon ison salin istumapaikkojen määrää esim 20% jos on halukkaita ?.
Anonyymi
Suomessa conien järjestäjät OVAT vapaaehtoisia, ja tapahtumat ovat fanien ja harrastajien tekemiä muille faneille ja harrastajille, ei mitään yritysten myymiä palveluita joiden tuotoilla järjestäjät lähtee lomailemaan Bahamalle - tai edes elättää itseään.

Ihan ihmeellistä tämmöinen ajattelu, että ilkeät conijärjestäjät vaan tekee huonoja päätöksiä ihan huvikseen kiusatakseen kävijäparkoja eikä edes osaa tarjota kunnon ohjelmaa, vaikka Desuconissakin on taas tuntikaupalla upeaa puheohjelmaa, joista varmasti joka ikinen ei ole niin täynnä, ettet mahtuisi katsomaan.
Anonyymi
Mustakin on ihan ihmeellistä, kommentit kertoo ehkä nyt siitä miten vähän conien järjestämisestä tiedetään järjestäjäporukan ulkopuolella. Ihan kuin järjestäjät olisivat robotteja, ilman omaa elämää ja jollain algoritmilla tekee ohjelma-aikataulut ja kaikki.
Anonyymi
Oho, hyvä kokeilu tällä kertaa! Toivottavasti se purkaa edes vähän sitä tungosta käytävällä perjantaina.

Kommentoijat ei varmaan hoksannut, että kyseessä on yhden päivän KOKEILU eikä todellakaan koko viikonlopun kirpputorille pääsyn rajaamisesta. Lukemista ja lukemansa ymmärtämistä voi harjoitella :D

"Mielestäni tapahtuman päätehtävänä on takaa kaikille hyvä coni ja jos ei voi edes tarjota hyvää ohjelmaa lipun hinnalla niin voi itsessään tapahtumaa kyseenalaistaa… sitten vaan kovemmat hinnat lippuihin ja vähemmän kävijöitä jos uutta paikkaa ei löydy… Olisi edes minimi vaatimus että pääsisi yhteen asiaan taattaisiin conissa minne haluaa."

Sibeliustalo ei maagisesti veny isommaksi, jotta kaikki pääsisi mihin haluaa ilman jonottamista. Vuorokaudessa on rajallinen tuntimäärä, joten niin kauan kun Desucon ei ole omassa aikatyhjiössä, on kävijän vastuulla itse päättää mitä tekee pääsylipullaan ja rajatulla ajallaan - jonottaako kirpparille, hengaako kavereiden kanssa, osallistuuko ohjelmaan, käykö syömässä.. Sama kuin valittaisit Linnanmäellä siitä, että tiettyyn laitteeseen on pitkät jonot - vaihtoehtoisesti voit mennä toiseen, tai kolmanteen. Desuconissa on laadukasta puheohjelmaa, tanssipelejä, karaokea, myyntipöytäsali, eli tuohon 33e hintaan saa kyllä oikeasti hyvän tapahtumakokemuksen.
Anonyymi
Ei ei ollut lukemisen ymmärtämisestä vaan siitä, että jonotus mahdollisuus vietiin perjantailta ja jos haluat tehdä hyviä löytäjä niin et saa enää siihen vaikuttaa jonottamisella. Ja aikaisempien kokomusten mukaan löydöt valitettavasti jäänyt suppeaksi muina päivinä, koska parhaimmat löydöt viety jo perjantaina.

Lisäksi perjantaina kun käy kirpputorin läpi ei sitä välttämättä enää tarvitse uudestaan käydä läpi ja saa keskittyä muiden päivien ohjelmiin, jotka ovat lähtökohtaisesti ollut parempia kuin perjantain ohjelmat.

Ja valitettavasti useampana vuotena en ole maidokahvilaan päässyt en ole saanut lippua cosplayskisaan ja puheohjelmat johon olen halunnut ovat olleet täynnä ja työpajat… mutta selvästi muiden mielestä ei saa missään nimessä kritisoida vaan pitää tyytyä kohtaloon 😂
Anonyymi
Mites sitten se että osa ei edes pääse tapahtumaan vielä perjantaina paikalle siihen mennessä kun te himojonottajat olette jo telttojenne kanssa odottamassa ovella. Ei ole kovin tasavertaista se että kauempaa tulevat eivät siis koskaan voi edes mahdollisesti päästä ensimmäisten joukossa kirppikselle. Nyt tämä tarjoaa jokaiselle tasan samanlaisen mahdollisuuden päästä sisään, joka on pelkästään erittäin hyvä.
Anonyymi
_ _ _ _____ _ _ _ _____ _ _ _ _____ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
| | | | | |_ _| | | | | |_ _| | | | | |_ _| | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| |__| | |____ _| |_| |__| | |____ _| |_| |__| | |____ _| |_ | |__| | |__| | |__| | |__| | |__| |
\____/|______|_____|\____/|______|_____|\____/|______|_____| \____/ \____/ \____/ \____/ \____/
Anonyymi
Palautetta - rakentavaa ja positiivista - voi antaa! Se on eri asia miten sen kirjoittaa ja ilmaisee. "en saanut lippua/päässyt tuonne, onpa epäreilua ja huonosti järjestetty" ei ole mielestäni rakentavaa palautetta.

Ehdota ratkaisuja! Mieti, miten kävijänä itse voisit vaikuttaa asioihin, tai vaihtoehtoisesti, lähde mukaan vapaaehtoiseksi! Järjestäjät kuitenkin tekevät tätä ilmaiseksi (edelleen) ja vapaaehtoisesti omaksi ja muiden iloksi, niin nyt kyseessä ei ole kuitenkaan mikään suuri bisnes joka tämän palautteen saa.

Kuten arvasitkin, kaikkea ei oikeasti voi saada, pettymyksiä tulee. Tuskin mietit enää 10 vuoden päästä miten epäreilua oli ettet saanut yhtenä päivänä jonottaa kirpputorille :D
Teppo "Isperia" Suominen
Noniin. Poistimme mahdollisuuden anonyymiin kommentointiin ja joitain kommentteja, koska meno alkoi olla sen verran asiatonta. Vaikka aihe herättää tunteita, jos yritettäisiin kaikki pitää perustason käytöstavat mielessä jatkossa.

Teppo 'Isperia' Suominen
Desucon
foxmanic
Kontroversaali mielipide mutta: itse tykkäsin tästä perjantain rajoitetusta kirpparista. Pääsy lippu löytyi kun avajaisten aikaan vilkaistiin että milloin se arvonta olikaan ja sitten siellä juuri oli auennut peruttujen/lunastamattomien lippujen varaus ja sieltä sitten kaverin kanssa varattiin saman tien ja avajaisten jälkeen puoli tuntia ja kirppari jonoon ja siitä jokunen tovi ja sisään. Ei ollu vaikeeta enkä pahastuisi vaikka systeemi otettaisiin käyttöön ihan koko aikaisesti. Paljon mukavampi mennä kun tietää vuoronsa olevan n. X aikaan kuin että jonottaa jopa yli tunnin kuumassa ja toivoo jonon kulkevan nopeasti. Voisi toimia ihan hyvin että pitäisi varata aika kirpparille ihan koko conin ajan, siten jonoja ei syntyisi samalla tavalla eikä koko coni menisi jonottaessa.

Lähetä kommentti

Anonyymit kommentit eivät ole sallittuja tähän viestiin. Kirjaudu sisään!