Kirpputori


Kuva Desucon Frostbiten (2016) kirpputorilta: Mikael Peltomaa

Desuconista 2024 löytyy myös kirpputori, jonne voit tuoda myytäväksi tarpeettomat tavarasi tapahtuman ajaksi! Kirpputorilla voit myydä mangaa, animea, figuureja, pehmoleluja, cosplayasuja tai mitä tahansa muuta japanilaiseen populaarikulttuuriin liittyvää, kunhan ne eivät ole piraattituotteita tai taidekujalle kuuluvia. Myyjämme hoitavat tavaroiden näytilleasettelun ja myynnin, eli tavarantoimittajien tarvitsee vain tuoda tuotteensa kirpputorille ja käydä sitten conin lopuksi hakemassa myyntivoittonsa sekä myymättä jääneet tavarat.

Kirppiksen aukioloajat

  • perjantaina klo 18:00 - 22:00 (vain ajanvarauksella)
  • lauantaina klo 10:00 - 20:00
  • sunnuntaina klo 10:00 - 14:00

Perjantaina Desuconilla on jälleen käytössä normaalin jonotuksen sijasta ajanvaraukset, jotka mahdollistavat sujuvamman jonotuskokemuksen ja vähemmän täyden kirpputorielämyksen. Voit lukea tästä käytännöstä lisää sivun lopusta.

Kirpputorilla käy VAIN käteinen!

Tuotteiden ilmoittaminen Kirppuun on auki 10.6.2024 asti, tai kunnes tavaraa on ilmoitettu tarpeeksi.

Tuotteita saa tuoda myyntiin koko tapahtuman ajan. Myyntivoitot ja myymättä jääneet tuotteet voi hakea joko lauantai-iltana tai sunnuntaina, kuitenkin viimeistään sunnuntaihin klo 16 mennessä. Tämän jälkeen hakemattomat tuotteet ovat vapaata riistaa kaikille conikävijöille. Muista ottaa tavaroita hakiessasi jokin henkilöllisyystodistus mukaan!

Kirpputorilla on itse kotona tulostettaviin viivakoodillisiin hintalappuihin perustuva Kirppu-järjestelmä. Myyjät, eli ihmiset jotka haluavat tuoda tavaroitaan myytäviksi, tarvitsevat Desuprofiilin Kirpun käyttämistä varten. Myytävät tuotteet kirjataan Kirppuun etukäteen, jonka jälkeen myyjä tulostaa kirjausnäkymästä hintalaput, kiinnittää ne itse myytäviin tavaroihin ja tuo tuotteensa Desuconin kirpputorille. Kaikki myytäväksi tulevat tavarat viivakoodiskannataan kassalla ennen kuin ne laitetaan myyntipöydille, ja uudestaan, kun ne lähtevät pois, joko myytyinä tai conin lopuksi. Näin varmistetaan kaikille myyjille ja ostajille mahdollisimman luotettava ja joutuisa kirpputorielämys ja jätetään aikaa muuhun conittamiseen!

Perjantain ajanvaraukset

Perjantain ajanvaraukset lyhyesti:

  • Arvontaan voi osallistua perjantaina 14.6. klo 15:30-16:30 Desuprofiilin Varaukset-sivulla. Varmistahan etukäteen, että profiilisi sähköpostiosoite on ajan tasalla.
  • Voit valita seuraavista kolme sinulle sopivinta saapumisaikaa kirpputorin sisäänkäynnille: 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00 tai 21:30.
  • Voit saada korkeintaan yhden henkilön ajan per profiili per tapahtuma. Ryhmävarauksia ei siis voi tehdä.
  • Jos arpaonni suosii, saat noin klo 17 sähköpostiin ilmoituksen yhdestä valitsemastasi kirppisvuorosta. Vahvista tai peru vuoro Desuprofiilissa klo 17:30 mennessä.
  • Vahvistamattomat ja perutut vuorot laitetaan yleiseen jakoon Varaukset-sivulle klo 17:40. Peruttuja aikoja voi ilmestyä varattavaksi myös myöhemmin.
  • Paikalle voi saapua 5 minuuttia ennen ajanvarauksen alkamista. Ajanvaraus katsotaan perutuksi, mikäli et ole saapunut paikalle viimeistään 10 minuuttia ajanvarauksen alkamisen jälkeen.
  • Mikäli varauksessa ilmenee ongelmia, olethan yhteydessä infoon.

Perjantain aikataulu tiivistettynä:

Arvontaan osallistuminen Desuprofiilissa 15:30-16:30

Arvonta suoritetaan 16:30-17:00

Voitettu aika tulee vahvistaa viimeistään 17:30

Perutut/vahvistamattomat ajat jaetaan 17:40

Kirpputori auki perjantaina 18:00-22:00

Kirppikselle saapuminen

Vuoron saaneille on rajattu erillinen pieni jonotusalue kirpputorin sisäänkäynnin luota. Saavu paikalle oman vuorosi aikaan ja näytä Desuprofiilista varauksesi järjestyksenvalvojalle. Olethan ajoissa, sillä yli 5 min myöhässä tulevien varaukset voidaan katsoa perutuiksi. 

Huomaathan, että kirppiksen täyttöasteesta riippuen saatat vuorollasi joutua odottamaan sisäänpääsyä hieman pidempäänkin. Saapumisaikoja jaetaan määrä, jolla pystytään varmistamaan kirppikselle tasainen kävijävirta ilman, että jono venyy tuntien mittaiseksi ja tukkii kulkuväyliä.  Ajanvarauksilla pyrimme takaamaan sujuvaman conikokemuksen kaikille. 

Vaikka sisään pääsee perjantaina vain tiettyyn aikaan varatulla vuorolla, kirppikseltä ei tarvitse poistua tiettyyn aikaan mennessä. Kannustamme toki tehokkaaseen asiointiin, eikä kirppikselle saa jäädä hengailemaan turhaan, mutta tarjontaa saa kyllä tutkia rauhassa omaan tahtiin.

Peruthan vuorosi hyvissä ajoin, jos et pääse paikalle! Näin teet tilaa muille innokkaille kävijöille.

Tavaroiden tuojat ilmoittautuvat kirppiksen sisäänkäynnillä järjestyksenvalvojalle, ja kulkevat sen jälkeen kirpputorille sisään, tai mikäli ruuhkaa syntyy, on kirppiksen sisäänpääsyn vieressä tavarantuojille oma ajanvarauksista erillinen jono. 

Kirpputorille voi tuoda tavaraa perjantaina jo klo 16 alkaen, kirppis on auki klo 18-22. Lauantaina ja sunnuntaina kirppikselle ei tarvitse ajanvarausta. Kirpputori palvelee lauantaina klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-14.

Jos sinulla on kysyttävää kirpputorille sopivista tuotteista, hintalappuohjeista tai muusta kirppiksen toiminnasta, kirppistiimin tavoittaa osoitteesta kirppis@desucon.fi. Onnea kirppismyyntiin!