Aktiviteetit

Täältä löydät tietoa tapahtumanaikaisesta osallistavasta ohjelmasta ja erikoisohjelmasta, oheistoiminnasta ja jatkuvista toimintapisteistä!

Keskustelupiirit ja työpajat

Desuconissa on kolme paja- ja keskustelupiiriohjelmille varattua tilaa: Honka, Koivu ja Pihlaja. Keskustelupiireissä ajatus on päästä vaihtamaan ajatuksia omasta uudesta tai vanhasta mielenkiinnon kohteesta samanmielisen joukon kanssa pienemmässä porukassa, ja työpajoissa taas kokemaan ja tekemään itse.

Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen, joka alkaa maanantaina 10.6.

Taidekuja

Taidekuja sijaitsee tapahtumassamme Metsähallin parvilla. Taidekujalla on viikonlopun aikana 40 erilaista näytteilleasettajaa, jotka vaihtuvat päivittäin. Taidekujalla kannattaa siis poiketa kumpanakin tapahtumapäivänä.

Aukioloajat

Lauantai 10:00-18:00

Sunnuntai 10:00-16:00

Taiteilijat julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lounge

Desulounge on tapahtumaperjantaina järjestettävä osa Desuconia, jossa pääsee nauttimaan kevyestä ohjelmasta, musiikista sekä tietysti Desu-drinkeistä! Rentoudu conipäivän päätteeksi ja nauti ohjelmasta holillisten ja holittomien drinkkien äärellä!

Desulounge löytyy ravintola Lastun tiloista desuperjantaina. Ravintola Lastu palvelee kävijöitä jo tapahtuman avauduttua, mutta varsinainen Desulounge-ohjelma alkaa vasta noin kello 18. Ravintolan tiloihin pääsee narikan vierestä portaita pitkin ja liikuntarajoitteiset pääsevät hissillä sekä rampin kautta, joka löytyy portaiden vierestä.

Desuloungen aikataulu:

18:00 - Desulounge on auki!
18:15 - Loungen animevisa: Rantajakso
19:00 - Nostalgiabängerit tulille!
19:45 - JAZZ GENESIS DESUNGELION: We Will (Not) Play Jazz
21:00 - Nordic Cosplay Cabaret Desucon 2024
22:00 - Japanipoppia eilisen arkistosta
00:00 - Desulounge on suljettu

Lue tarkemmat Desuloungen ohjelmakuvaukset täältä.

Kirpputori

Kirpputori on totutusti mukana Desuconissa palvelemassa sekä uuden etsijää että vanhasta luopujaa. 

Kirpputorille pääset ilmoittautumaan myyjäksi alla olevasta osoitteesta:

https://kirppu.desucon.fi/desucon2024/

Pelit

Halajat sitten rytmipelejä, konsolipelejä tältä päivää tai vuosien varrelta tai mahjongia ja go:ta, kaikkea on tarjolla viikonlopun mittaan! Rytmipelit löytyvät Metsähallista parvien alta, Pelisali taas Kongressisiivestä Haapa-huoneesta ja mahjong ja go käytävän perältä Metsänhaltijasta. Tervetuloa mukaan, olit sitten konkari tai kokeilija!

Go & Mahjong
perjantaina klo 18:00 - 00:00
lauantaina klo 09:00 - 00:00
sunnuntaina klo 09:00 - 17:00

Tanssi- ja rytmipelit
perjantaina klo 17.00 - 00.00
lauantaina klo 09.00 - 22.00
sunnuntaina klo 09.00 - 17.00

Videopelisali
perjantaina klo 17.00 - 02.00
lauantaina klo 09.00 - 02.00
sunnuntaina klo 9.00 - 16.00

Myyntisali

Myyntisalissa yhteistyökumppanimme tarjoavat kaikenkarvaista kotiinvietävää. Myyntisalista löydät sekä isompien myyjien osastot että artesaanipöytiä, joilla on tarjolla monenlaista tapahtuman teemaan liittyvää mangapokkareista vaatteisiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Myyntisali on auki lauantaina klo. 10–18 ja sunnuntaina klo 10–16.

Kartta ja myyjien tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Iltabileet

Desuconin Iltabileet ovat perinteinen tapahtuman lauantaina jossain päin Lahtea järjestettävä animemusiikkiin painottuva biletapahtuma. Iltabileissä pääsee fiilistelemään animekeskeistä musiikkiohjelmaa, irottelemaan tanssilattialla, laulamaan karaokea sekä tietysti nauttimaan Desudrinkeistä!

Kahvila

Alkaako conin vilinä väsyttää? Jos onnetar suosii, saatat päästä rentoutumaan hetken herkkujen parissa Desuconin meidokahvilassa! Desuconin kahvila palvelee Sibeliustalon vieressä Pianon Pavlijongin tiloissa, Vesijärven rannassa.

Nykyään meidokahvilaan pääsee vain nettiajanvarauksella, jossa paikat kahvilaan reiluuden nimissä arvotaan.

Karaoke

Desuconin yläkerroksista löydät vanhan tutun, eli karaokehuoneen! Tule laulamaan itse, kaverin kanssa, tai ihan kenen tahansa muun conittajan mukana! Biisilista pohjautuu edellisten vuosien listaukseen, mutta siihen saattaa tulla päivityksiä!

perjantaina klo 17:00 - 22:00
lauantaina klo 11:00 - 22:00
sunnuntaina klo 10:00 - 15:00

Kuvauspiste

Ikuista cosplayasusi osaavien kuvaajien kuvaamana Conikuvat.fi-kuvauspisteellä! Kuvauspiste palvelee seuraavasti:

pe 17–20
la 10–16 + erikoiskuvat* 17–19
su 10–16

*) Kuvauspiste irrottelee joka tapahtumassa lauantai-iltana kello 17–19 kuvaamalla kuvia hieman erikoisemmalla studiovalaistuksella! Koskaan ei voi tietää etukäteen, mitä kuvauspisteen henkilöstö on tällä kertaa keksinyt, joten kantsii tsekkaa nopee!

Kuvauspisteen kuvat julkaistaan Conikuvat.fi-sivustolla.