Järjestyssäännöt

Kaikkien kävijöiden tulee noudattaa näitä järjestyssääntöjä Desuconissa ollessaan yhteisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa pääsymaksua maksamattomat ja järjestyssääntöjä rikkovat tapahtuma-alueelta. Pääsymaksuja ei palauteta.

Periaatteet

Kohtele muita asiallisesti ja kunnioittavasti. Tämä koskee niin kävijöihin kuin työntekijöihin kohdistuvaa häirintää. Kunnioita muiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta sekä heidän itselleen asettamia rajoja. Ei tarkoittaa aina ei; älä ota valokuvia pyytämättä tai häiritse muita sanallisesti, koskettelemalla tai tuijottamalla.

Desuconissa ei missään tilanteessa sallita väkivaltaa, rasismia, häirintää, syrjivää käytöstä tai kielenkäyttöä. Mikäli törmäät tällaiseen käytökseen, voit olla yhteydessä tapahtuman järjestyksenvalvojiin, infoon tai häirintäyhdyshenkilöihin.

Puutu näkemääsi häirintään ja tarjoa tukeasi kohdanneelle. Myös tapahtuman järjestyksenvalvojat ja häirintäyhdyshenkilöt auttavat tarvittaessa.

Sopimaton käytös ja häirintäyhdyshenkilöt

Kävijöiden tai työvoiman sopimattomasta häiritsemisestä seuraa tapahtumasta poistaminen. Desuconissa toimii häirinnänvastainen tiimi, jonka saat kiinni puhelimella koko tapahtuman ajan numerosta 044 781 5518. Häirintäyhdyshenkilöön voi ottaa yhteyden missä tahansa tilanteessa: tiimi päivystää Sibeliustalolla tapahtuman aikana, ja pyrkii auttamaan kaikissa tilanteissa.

Jos koet häirintää Desuconissa, Desuconin iltabileissä tai Desuconin majoituksessa, voit häirintäyhteyshenkilön lisäksi olla yhteydessä keneen tahansa Desuconin järjestäjään. Olethan yhteydessä mahdollisimman pian häirinnän tapahtuessa, sillä häirintätapaukset on helpointa selvittää mahdollisimman pian niiden tapahtumisen jälkeen.

Yleinen käytös

Kulkuväylien tukkiminen on kielletty yleisen viihtyvyyden ja esteettömyyden vuoksi. Tämä koskee kaikenlaisia kokoontumisia ja kulkueita; portailla ei saa myöskään istua. Turvallisuussyistä vain tapahtuman virallisilla valokuvaajilla on oikeus liikkua 2. kerroksen sillalla. Käytävillä kulkemista häiritsevä kameroille poseeraaminen on kielletty. Kannustamme käyttämään omaa harkintaa tilanteiden suhteen ja muistutamme, ettei ole sopivaa ottaa kuvaa käyttäen ihmisjoukkoa taustana. Metsähalli ja toisen kerroksen päädyssä sijaitseva kuvauspiste ovat tätä tarkoitusta varten huomattavasti parempia paikkoja. Huomioitavaa on kuitenkin, että myös Metsähallin tukkiminen oman kuvauspisteen tai hengailuringin pystyttämisellä on kielletty.

Järjestyksenvalvojat ohjaavat valokuvaustoiminnallaan tai muuten tukoksia aiheuttavat Metsähalliin; toistuvista häiriöistä seuraa tapahtumasta poistaminen. Tukoksia kuvaamalla aiheuttaneille tullaan tapahtumasta poistamisen sijaan tarjoamaan myös mahdollisuutta luovuttaa kameransa infoon tapahtuman ajaksi vakuudeksi siitä, ettei tulevia sääntörikkomuksia tapahdu.

Päihteiden käyttö

Desucon on K18-tapahtuma ja tapahtumapaikka on anniskelualue, jonka vuoksi henkilöllisyystodistus on oltava mukana. Oman alkoholin ja muiden päihteiden tuominen tapahtumaan on kielletty, eikä päihtyneitä henkilöitä päästetä sisään tapahtumaan. Tupakointi on sallittu vain sille varatuilla tupakointipaikoilla. Häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumapaikalta.

Asejäljitelmät

Suomen lainsäädännön velvoitteiden mukaan tuli- ja teräaseiden tai näitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen tapahtumaan - kuten kaikille muillekin julkisille paikoille - on kielletty. Proppiaseiden ja -miekkojen sallitut materiaalit ovat puu, pahvi, muovi ja askarteluvaahto, tämä koskee myös harjoittelumiekkoja (shinait, bokkenit jne). Kiellettyjä esineitä ovat myös teroittamattomattomat metallimiekat ja deaktivoidut tuliaseet. Lisäksi terävät kärjet ja teroitetut propit ovat kiellettyjä. Jos asiasta on kysyttävää oman propin kohdalla, olethan yhteydessä meihin ennen tapahtumaa.

Airsoftaseet on sallittu, kunhan ne ovat selkeästi osa kantajansa asua ja niiden piippu on tukittu mekanismiin jääneiden kuulien varalta, aseessa ei myöskään saa olla kaasua tai akkua kiinni tapahtumassa. Airsoft-aseet tulee kuljettaa kotelossa tai hihnalla kiinnitettynä kantajaansa koko tapahtuman ajan, poislukien kuvauspisteellä asinoidessa. Proppien kanssa tulee liikkua muut huomioon ottaen, eikä suuria proppeja saa viedä ahtaisiin tiloihin kuten myyntipöytäsaliin. Tapahtuman järjestyksenvalvonta ohjaa tarvittaessa viemään propin narikkaan. Muistattehan tapahtumapaikan ulkopuolella kuljettaa airsoft-aseet ja miekkaa muistuttavat esineet niille tarkoitetuissa koteloissa tai muuten piilossa laukussa. Näin vältytään sivullisten turhalta pelottelulta.

Suosittelemme käyttämään omaa harkintaa sen suhteen, mikä proppi muistuttaa erehdyttävästi aitoa versiota. Kaikki asejäljitelmät tulee viedä tarkastettavaksi järjestyksenvalvojille sisäänkäynnillä, jossa ne merkitään tarkastetuiksi ja sallituiksi tapahtumaan. Merkkausta ei saa poistaa tapahtuman aikana.

Voit halutessasi tarkastaa ajantasaisen lainsäädännön tästä.

Yöpyminen

Lattiamajoitustiloissa ja niiden läheisyydessä on yöaikaan vältettävä meteliä nukkujien yörauhan takaamiseksi. Siispä käyttäkää järkeänne ja omaa harkintaanne. Sibeliustalolla ei ole sallittua yöpyä.

Kysymykset

Mikäli mieleesi tulee kysyttävää järjestyssäännöistä tai propeista, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen desucon@desucon.fi.