Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

Kilpailun kulku ja käytännön ohjeet

Kisaan ilmoittautuminen alkaa 23.10.2014 ja päättyy 23.12.2014 klo 24:00, minkä jälkeen tuomaristo suorittaa esikarsinnan. Kaikille osanottajille ilmoitetaan karsintatuloksista tammikuun 2015 aikana. Tuomariston valitsemat voittajat julkistetaan finaaliesityksessä ja yleisön suosikki päättäjäisissä. Tulokset julkaistaan myöhemmin myös internetissä. Finalistien tarkka määrä riippuu videoiden kestosta.

Kilpailuun ilmoittaudutaan tästä. 

Käytä videon lähettämiseen lomakkeen lataustoimintoa.

Kisassa on kaksi kategoriaa, animemusiikkivideot (AMV) ja pelimusiikkivideot (GMV). Finaaliesityksessä esitetään karsinnan läpäisseet AMV:t sekä GMV-kategoriassa parhaiten menestyneet videot. Tuomaristo palkitsee kaksi parasta AMV:tä sekä parhaan GMV:n. Kaikista finaalivideoista palkitaan lisäksi yleisöäänestyksen voittaja. Palkintojen lisäksi kisassa saatetaan jakaa kunniamainintoja jollain saralla erityisen ansiokkaille mutta palkinnotta jääneille videoille.

Finalisteille varataan istumapaikkoja salin etuosasta. Osallistujat ostavat normaalin sisäänpääsylipun. Mikäli voittaja ei ole itse paikalla tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan.

Kilpailun tuomaristo suorittaa karsinnat ja jakaa palkinnot sekä kunniamaininnat siten, ettei videon tekijää paljasteta ennen valintojen tekemistä.

Osallistumisrajoitukset

Kilpailuun voi osallistua videolla, joka ei ole aikaisemmin saanut palkintoja tai kunniamainintoja suomalaisten conien yhteydessä pidetyissä kisoissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kisaa.

Kilpailuun saa osallistua korkeintaan kolmella videolla siten, että videoista korkeintaan kaksi saa olla osallistujan yksin tekemiä ja kolmannen on oltava yhteistyönä tehty. Myös useampi videoista saa olla yhteistyönä tehtyjä, kunhan yksin tehtyjä videoita on vastaavasti vähemmän.

Sisällölliset vaatimukset

Videon kesto saa olla 1-6 minuuttia. Suositeltu pituus on 2-4 minuuttia.

Videoon kuulumattomat logot ja tekstitykset ovat kiellettyjä - itse lisätyt, musiikkivideoon kuuluvat tekstit ja tekstitykset ovat sen sijaan sallittuja. Videon alkuun saa halutessaan liittää videoon liittyviä kreditointitekstejä tietyin rajoittein:

  • Tekstit saavat sisältää tietoja käytetystä musiikkiraidasta, videolähteistä, videossa esiintyvien hahmojen nimiä sekä itse videon nimi.
  • Tekstissä ei saa esiintyä videon tekijän tai studion omaa nimeä, nimimerkkiä tai logoa.
  • Tekstien on sisällyttävä itse musiikkivideoon, eli niiden on ilmestyttävä pääasiallisen ääniraidan aikana. Musiikkivideosta irralliset, vain kreditointiteksteille omistetut introt ja lopputekstit leikataan finaaliesitystä varten pois.

AMV-kategoriassa musiikkivideon videomateriaalin on koostuttava pääosin japanilaisesta animaatiosta, GMV-kategoriassa vastaavasti japanilaisista peleistä otetusta materiaalista. Muunlaisen materiaalin käyttö täydentämään ja tukemaan pääasiallisia lähteitä on sallittua, kunhan se ei ole pääosassa. Jos videossa on yhtä paljon sekä pelianimaatiota että animea, päätetään videon kategoria tapauskohtaisesti.

Videon ääniraidan on koostuttava pääosin musiikista. Käytetyn kappaleen muokkaaminen ja esimerkiksi puhuttujen repliikkien lisääminen on sallittua, kunhan video täyttää musiikkivideon merkit.

Erittäin graafisen väkivallan ja pornon käyttäminen videoissa on kiellettyä. Alastomuutta ja normaalin rajoissa pysyviä toiminta- tai väkivaltakohtauksia saa käyttää. Ollessasi yksittäisestä videolähteestä epävarma, ota yhteyttä sähköpostitse.

Tekniset vaatimukset

  • Resoluutio: Vähintään 480 vaakaviivaa, korkeintaan 1080. Suositeltu resoluutio on 1280x720 ja suositeltu kuvasuhde 16:9.
  • Formaatti: Useimmat tavallisimmat videoformaatit kelpaavat. Suositeltu formaatti on MP4

Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia lähdetiedostoja ja tallenna lopullinen musiikkivideo mahdollisimman hyvälaatuisena. Yritä pitää videotiedoston koko kuitenkin alle 100 megatavun. Nopeatempoisissa ja paljon efektejä sisältävissä töissä koko saa olla suurempikin.

Mikäli video täyttää sisällölliset vaatimukset, mutta teknisessä puolessa on ongelmia, videon lähettäjään ollaan yhteydessä. Videota saatetaan skaalata ja uudelleenpakata itse esitystä varten.

Kisaan liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi.

Sangatsu Manga