Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Desucon Frostbite 2020 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@desucon.fi

 

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 14.9.2019.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 29.12.2019 klo 23:59.

Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 30.12.2019-14.1.2020.

Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 15.1.2020 mennessä.

Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 24.-26.1.2020.

 

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä aasialaislähtöistä animaatiota tai aasialaislähtöistä 2D-pelimateriaalia, joka muistuttaa animea. Voit myös koota videosi käyttämällä aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 29.12.2019 klo 23.59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, aasialaista animea muistuttavan 2D-pelin tai aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin esiintyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 50 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 6 minuuttia (6:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota.

Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

 

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Tuomaristo julkaistaan myöhemmin.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

 • Kilpailun paras video
 • Paras yhteistyövideo
 • Paras synkkämielinen
 • Paras huulisynkka
 • Paras klassikko
 • Paras huumori
 • Paras seikkailu

Erikoispalkinnot

 • Yleisön suosikki
 • AMV-vastaavan valinta
 • AMV.fi: Paras 1980-luku

 

Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video

Pääpalkinto. Kilpailun paras video on näyttävin ja toteutukseltaan toimivin video, jonka katsominen miellyttää eniten. Video voi olla minkä tahansa tyylinen. Erityisesti videossa on kuitenkin kiinnitetty huomiota tekniseen osaamiseen, visuaaliseen puoleen ja toimivuuteen kokonaisuutena.

Paras yhteistyövideo

Parhaalla yhteistyövideolla haemme videota, joka on yhtenevyydeltään selkeästi eheä kokonaisuus. Editoijien työ sulautuu yhteen niin, että videon flow toimii moitteettomasti sekä visuaalisesti että sisällöllisesti. Video saa olla tyyliltä ja aiheeltaan minkälainen tahansa, kunhan palkinnolle asetetut määritteet täyttyvät eli video on vähintään kahden tekijän yhteistyön tulos.

Paras synkkämielinen

Esitä meille video, joka sisältää ankean, lohduttoman tai vaikkapa ahdistavan tunnelman. Tämä voidaan luoda suoraan henkilöhahmosta kertovalla videolla tai vaikkapa hahmojen maailmaa tutkivalla teoksella. Tärkeintä on, että apea tunnelma on läsnä.

Paras huulisynkka

Videossa haetaan virheetöntä huulisynkkaa. Tämä tarkoittaa illuusiota, että hahmot videossasi joko laulavat osan kappaleesta tai keskustelevat ruudulla. Video voi olla draama, romantiikka, komedia, ihan mitä tahansa. Tärkeintä on, että huulisynkkasi on täydellisyyteen hiottua!

Paras klassikko

Klassikkopalkintoon osallistuvan AMV:n tulee käyttää lähdemateriaalina animea, jonka julkaisusta on kulunut vähintään kymmenen (10) vuotta kilpailu päivästä (26.1.2020). Mikäli lähdesarjaa on tehty myös tätä myöhemmin, tulee AMV:ssä lähteenä käytettyjen jaksojen olla julkaistu vähintään kymmenen vuotta sitten.

Koska tuomarit eivät valitettavasti voi tuntea jokaisen animen julkaisuaikaa, pyydämme osallistujia ilmoittamaan lähetyksen lisätiedoissa, mikäli video voi olla ehdolla myös tälle palkinnolle.

Paras seikkailu

Vie meidät seikkailulle hahmon maailmaan. Video voi olla tyyliltään, teemaltaan tai kategorialtaan millainen tahansa. Seikkailun ei tarvitse olla fyysinen, vaan se voi olla editoijan niin halutessa olla myös henkinen. Videossa tärkeintä ei ole seikkailun päämäärä, vaan että itse seikkailuelementti on videossa läsnä. Videossa esitetty seikkailu voi olla suoraan animesta poimittu tarina tai editoijan itse videota varten kehittämä juonikokonaisuus, mutta luovuus on aina valttia!

Paras huumori

Kilpailun paras huumorivideo pitää katsojan hymyn huulilla alusta loppuun ja vielä videon jälkeenkin. Video voi olla hyvänmielenvideo tai puhtaasti huutonaurua aiheuttavaa huumoria. Omaperäisyys on valttia sekä videoeditoinnin että musiikin valinnan kanssa.

 

Erikoispalkinnot

 Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV-vastaavan valinta

Vastaavan palkintoa ei ole rajattu mitenkään. Video voi olla tyyliltään millainen vain. Vastaava kiinnittää videossa huomiota luovuuteen ja kokonaisideaan.

AMV.fi teemat: Paras 1980-luku

Vuonna 2020 AMV.fi Teemoina ovat vuosikymmenet. Teemaan hyväksytään kaikki kyseisenä vuosikymmenenä julkaistut kappaleet. Julkaisupäivä lasketaan ensiesityksestä tai kappaleen single/levyjulkaisusta, riippuen tiedon saatavuudesta. Lopullinen todistusvastuu kappaleen vuosikymmenestä on osallistujalla. Jo aiemmin julkaistuista kappaleista tehdyt uudet cover-versiot lasketaan aina oman uuden julkaisuvuosikymmenensä tuotteeksi.

Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mikä on kappaleesi julkaisuvuosi. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot. Otathan huomioon, että kappaleen julkaisuvuosi saattaa jäädä huomaamatta, mikäli sitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.

Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: zenexi@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.

Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.

AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Desucon Frostbitessa seuraava:

 • AMV.fi edustaja
 • Desucon Frostbite 2020 AMV-vastaava
 • Yleisön edustaja

Lue lisää: amv.fi 

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

 

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

 

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

 Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: frost20

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä

Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon tai  klassikko palkintoon, sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

 

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi

Kilpailu järjestetään Desucon Frostbiten ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

 

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.