Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Työpajat

Desuconissa järjestetään paljon mielenkiintoisia työpajoja, joissa pääset kokemaan ja tekemään itse.

Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen. Ennakkoilmoittautuminen kaikkiin pajoihin on tapahtuu tällä kertaa tapahtuman aikana infossa. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi! Mikäli pajan ennakkoilmoittautuminen on täynnä, voi ohjelman alkaessa käydä kuitenkin kokeilemassa onneaan ovelta. Mikäli ennakkoilmoittautuneet eivät saavu paikalle, pääsee pajoihin yleensä ovelta mukaan jonojärjestyksessä.

Vain alla listattuihin pajoihin on ennakkoilmoittautuminen, loput löydät ohjelmakartasta. Tervetuloa osallistumaan.

Ennakkoilmoittautuminen infossa

Onigiripaja

Sirpa "Nelfes" Kovanen, Nahvi

Perjantaina 24.1. 20:30 - 23:00

Honka

Onigiri on suosittu riisistä tehty välipala, joka vilahtaa tuon tuosta myös animessa. Nyt voit oppia tekemään onigireja itse! Pajassa valmistetaan yhdessä erilaisia täytteitä ja furikake-maustesekoitusta, minkä jälkeen osallistujat saavat tehdä itselleen mieluisia onigireja. Lopuksi onigirit tietysti syödään teen ja jutustelun lomassa. Materiaalimaksu on 5 euroa, ota mukaan tasaraha. Mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen infossa. Emme suosittele osallistumista työpajaan, jos olet allerginen kalalle tai seesaminsiemenille.

Tsumami-kukkatyöpaja

Suvi "Malvien" Lamminen

Lauantaina 25.1. 13:00 - 14:30

Koivu

Tule askartelemaan itsellesi oma kukkahiuspinni tai rintaneula! Tsumami zaiku on perinteinen japanilainen käsityötekniikka, jossa neliskanttisista kangaspaloista taitellaan kolmiulotteisia terälehtiä, joista sitten kootaan kokonaisia kukkia. Nykypäivänä tsumami kanzasheja eli tsumami-hiuskoristeita voi nähdä osana maikojen eli geishaoppilaiden asukokonaisuutta. Materiaalimaksun 4 euroa voit maksaa joko käteisellä (mieluusti tasaraha) tai MobilePaylla. Pajaan mahtuu 10 osallistujaa, ennakkoilmoittautuminen.

Mario Kart x Initial D

Karo "nukkelapsi" Pietilä

Lauantaina 25.1. 20:30 - 23:00

Koivu

Driftaa tiesi voittoon Initial D:stä tuttujen biittien tahtiin tässä leikkimielisessä Mario Kart 8- turnauksessa. Eurobeat raikaa koko turnauksen ajan, sillä jokaiselle radalle on valittu oma biisinsä. Mukaan otetaan ensimmäiset 16 ennakkoilmoittautunutta. Pelialustana toimii Wii U, ja ohjaimena Wiimotet ja nunchukit, mutta oman ohjaimen käyttö sallitaan. Ei hahmo- tai ajokkirajoituksia. Yleisö on myös erittäin tervetullut kannustamaan kisaajia ja kuuntelemaan hyvää musiikkia! Kaasu pohjaan ja nopein kartti voittakoon!

Sunnuntai-aamun meikkipaja

Vilma "Veloniada" Kosola

Sunnuntaina 26.1. 10:30 - 12:00

Honka

Kiinnostaako japanilainen tyyli meikata tai kaipaatko seuraa aamun kauneusrutiiniin? Tämä paja tutustuttaa osallistujat japanilaisiin meikkitrendeihin, ja itse pajaosuudessa voit meikata itsesi tai ystäväsi esimerkeistä inspiroituneena. Paja tarjoaa käytettäväksi irtoripsiä, ripsiliimaa ja glittereitä 5e/käyttäjä pajamaksua vastaan. Tuothan itse omat perusmeikkisi!