AMV-kilpailun tulokset

Kirjoittanut
Zenexi

Desucon Frostbite 2021 AMV-kilpailun tulokset, pisteytykset ja voittajaperustelut on julkaistu.

AMV-kilpailuun lähetettiin 32 videota, joista finaaliin selvisi 20.

 

Kilpailun paras video: Novani - Champion

Tässä videossa on kaikki kohdallaan. Editoija hallitsee värimaailman, typografian, ääniefektit sekä flown. Videon kulku on sulavaa ja dynaamista ja tunnelma vetää mukaansa. Virheettömät maskaustransitiot pitävät videon elävänä ja mielenkiintoisena. Kappale sopii hyvin lähdemateriaaliin ja editoijan lisäämät ääniefektit korostavat videon toimintaa. Kerrassaan loistava ja visuaalisesti toimiva kokonaisuus. Videon nimi osoittautui enteeksi.

AMV.fi - Paras sininen: Saizux - Eternal

Voittajaperustelut: Tämä video löytyi meidän kaikkien teematuomareiden listoilta ja keskustellessamme tästä videosta, ei kenelläkään meistä ollut mitään pahaa sanottavaa. Vaikka videolla sininen väri tuodaan hyvin esille visuaalisesti, välitti se myös sinisen tunteen vahvana tuomaristolle. Vapautunut tunnelma toi hyvin mieleen turvallisuuden ja luotettavuuden tunteen, joita sininen väri muun muassa edustaa. Video oli myös hyvin rakennettu, se eteni hyvin ja rytmitys oli onnistunut. Solid AMV.

Paras tunteellinen: Led-God - Älä mene

Tämän videon tarina tulee katsojalle tutuksi, vaikka lähdemateriaali olisi tuntematon. Pehmeä ja sulava editointityyli tuo videoon lisää tunnetta ja kauneutta. Videosta huokuva tunnetila tarttuu katsojaan ja kasvaa videon aikana suureksi. Videon huippukohta on taitavasti rakennettu tarinankerronnan ja editoinnin saralla, ja lopussa katsojalle jää vaan haikeus.

Paras animeyhdistelmä: D0SKA - just be there

Sulavasti yhdistetty ja rakennettu video, jätti tuomareille ”hä? oliks tää joku animemix?” fiiliksen. Editoijan lisäämät voiceoverit olivat toimivia ja sulavia, ja toivat maailman eloon kauniisti. Yksinkertainen mutta kaunis kokonaisuus arjen hetkistä.

Paras kauhu: Sukra! - Escalated

Vaikka tämän videon nimestä saattaa jo tietääkin, että tässä käy vielä huonosti niin se ahdistavuuden määrä mikä kuvakerronnalla luotiin, yllättää silti heikkohermoisen. Editoija toi henkiin monen tuomarin lapsuuden traumat onnistuneella juonenkäänteellään. Videoon on onnistuneesti tuotu lisää ahdistuneisuutta pienillä lisäefekteillä ja myös editoijan audiomixaus oli avaintekijä tunnelman luonnissa.

Paras huumori: SabiChii - Synkkyyden Ytimessä

Tässä videossa on editointi easter eggien luvattu maa. Videoon on selkeästi panostettu todella paljon, ja editoija osaa hommansa. Maskaukset, värimaailma ja transitiot on toteutettu taidokkaasti, sulavasti ja uskottavasti. Tarinaan on helppo samaistua editoijana ja video jättää toiveikkaan selviytymisen tunteen. Tuomareitakin nauratti itkiessä.

AMV-vastaavan valinta: EwiZew - Meidän Murusia

Videon kokonaispaketti on loistava eikä siitä löydy mitään korjattavaa. Flow, väritys ja omat lisäykset kulkevat sulavasti koko videon ajan. Kappale ja lähdemateriaali sopivat todella hyvin yhteen. Sanoma elämän raadollisuudesta on saatu kerrottua useamman hahmon kautta. Video herättää myös voimakkaita tunnetiloja.

Kunniamaininnat

Taitavin tarinankerronta: EwiZew - Meidän Murusia

Yksi tuomareiden suosikeista, joka ei mahtunut palkintosijoille pitkän väännön jälkeen. Editoijalla on hallussa lyriikkasynkka ja hyvä ote musiikkiin. Huippukohdat yltävät korkealle, ja rauhoittuvat oikeissa kohdissa takaisin alas. Flow pysyy ehjänä alusta loppuun ja video pysyy mielenkiintoisena ja sopivan vaihtelevana editoijan eri taitojen avulla. Todella taitava kertomus lähdemateriaalin synkästä maailmasta ja sen murusista.

 

Yleisön Suosikki: Crowis - Laulu Viisastenkivestä

Yleisöäänet:

1. Crowis - Laulu Viisastenkivestä      37 ääntä (19.89 %)
2. Anodeemus - Hai Laiffii Conikaudella      27 ääntä (14.52 %)
3. Sukra! - Escalated      16 ääntä (8.6 %)

 

Onnea voittajille!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!