Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Kirpputori


Kuva Desucon Frostbiten (2016) kirpputorilta: Mikael Peltomaa

Metsähallista löytyy tänäkin vuonna kirpputori, jonne voit tuoda myytäväksi tarpeettomat tavarasi tapahtuman ajaksi! Kirpputorilla voit myydä mangaa, animea, figuureja, pehmoleluja, cosplayasuja tai mitä tahansa muuta japanilaiseen populaarikulttuuriin liittyvää, kunhan ne eivät ole piraattituotteita tai taidekujalle kuuluvia. Myyjämme hoitavat tavaroiden näytilleasettelun ja myynnin, eli tavarantoimittajien tarvitsee vain tuoda tuotteensa kirpputorille ja käydä sitten conin lopuksi hakemassa myyntivoittonsa sekä myymättä jääneet tavarat.

Tuotteiden ilmoittaminen aukeaa 25.5. klo 17
ja sulkeutuu 8.6. klo 23:59.

Linkki järjestelmään: https://desucon.fi/kirppu/

Kirpputori on auki ostajille seuraavasti:

perjantaina 18:00 - 22:00
lauantaina 10:00 - 20:00
sunnuntaina 10:00 - 14:00

Tuotteita saa tuoda myyntiin koko tapahtuman ajan, ja lisäksi perjantaina saapuvat voivat tuoda tavaransa jo ennen conin aukeamista klo 16 alkaen Sibeliustalon etupihalle, Metsähalliin johtavalle lasiovelle. Myyntivoitot ja myymättä jääneet tuotteet voi hakea joko lauantai-iltana tai sunnuntaina, kuitenkin viimeistään sunnuntaihin klo 16 mennessä. Tämän jälkeen hakemattomat tuotteet ovat vapaata riistaa kaikille conikävijöille. Muista ottaa tavaroita hakiessasi jokin henkilöllisyystodistus mukaan!

Kirpputorilla on tänä vuonna käytössä Traconissakin käytetty, itse kotona tulostettaviin viivakoodillisiin hintalappuihin perustuva Kirppu-järjestelmä. Myyjät, eli ihmiset jotka haluavat tuoda tavaroitaan myytäviksi, tarvitsevat Desuprofiilin Kirpun käyttämistä varten. Myytävät tuotteet kirjataan Kirppuun etukäteen, jonka jälkeen myyjä tulostaa kirjausnäkymästä hintalaput, kiinnittää ne itse myytäviin tavaroihin ja tuo tuotteensa Desuconin kirpputorille. Kaikki myytäväksi tulevat tavarat viivakoodiskannataan kassalla ennen kuin ne laitetaan myyntipöydille, ja uudestaan, kun ne lähtevät pois, joko myytyinä tai conin lopuksi. Näin varmistetaan kaikille myyjille ja ostajille mahdollisimman luotettava ja joutuisa kirpputorielämys ja jätetään aikaa muuhun conittamiseen!

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä kysymyksesi osoitteeseen kirppis@desucon.fi


Tuotteiden valmistelu

  • Myytävät tuotteet tulee rekisteröidä kirpputorin Kirppu-järjestelmään 8.6. klo 23:59 mennessä tai kunnes tavararajat paukkuvat, josta ilmoitamme erikseen. Tämän jälkeen ei voi lisätä uusia tuotteita myyntiin tai vaihtaa hintoja. Tämä tapahtuu Tavaralista-sivulta.
  • Tuotteiden hintojen tulee olla 0,50 euron tarkkuudella vaihtorahaongelmien välttämiseksi! Eli esimerkiksi 2 € tai 1,5 € ovat sopivia hintoja, mutta 1,20 € ei ole!
  • Jokaisessa myyntiin tulevassa tuotteessa tai kiinteässä tuotepaketissa tulee olla oma, uniikki, nettisivulta tulostettava hintalappu, joka sisältää viivakoodin, hinnan, myyjänumeron ja tuotetunnuksen. Katso hintalappujen kiinnitykseen liittyvä ohjeistus. Kirpputorin hintalappujen kiinnitykseen löydät ohjeita täältä!
  • Kirpputorilla tuotteita tullaan käpälöimään paljon, joten pidä huolta että ne kestävät sen. Esimerkiksi julisteisiin ja pusseissa oleviin peruukkeihin voi olla hyvä kiinnittää kuva tuotteesta, jotta niitä ei availtaisi jatkuvasti - aiemman kokemuksen perusteella ne ovat kaikkein helpoimmin vahingoittuvat tuotetyypit.
  • Kaikissa cosplayasuissa ja muissa vaatteissa on oltava henkari mukana. Merkitse myös henkariin nimesi esim. maalarinteipillä, jos haluat saada sen takaisin. Muista myös pyytää se tavaroita hakiessasi, myyjät eivät todennäköisesti asiaa kiireen keskellä muista.