Myyjät

In english.

Desucon ja myyntisali

Desucon on vuodesta 2009 asti Lahdessa Sibeliustalolla järjestetty suomalainen puheohjelmaan keskittynyt anime- ja mangatapahtuma. Desucon 2024 järjestetään 14.-16.6.2024.

Desuconin myyntisali sijaitsee Sibeliustalon Finlandia-klubi-hallissa, talon toisessa kerroksessa. Myyntisalin ajatuksena on kerätä samaan paikkaan monipuolisesti erityisesti Desuconin kävijöitä kiinnostavia tuotteita myyviä yrityksiä. Moni kävijä käyttääkin mielellään huomattavasti aikaa metsästämässä harvinaisia aarteita myyntisalin valikoimista.

Myyntisali on auki kävijöille tapahtumaviikonlopun lauantaina klo. 10-18 ja sunnuntaina klo. 10-16. Näiden aikojen ulkopuolella tilan ovet lukitaan tai sitä vartioidaan ulkopuolisten pääsyn estämiseksi.

Myyjät ovat tervetulleita kasaamaan omaa myyntipaikkaansa ja laittamaan valikoimaansa esille jo perjantaina. Tavaroiden kuljettaminen myyntisaliin onnistuu helposti myyjien käyttöön varatulta sisäpihan parkkipaikalta, joka sijaitsee heti myyntisaliin vievän tavarahissin vieressä.

Myyntipaikat

Desuconin myyntipaikat koostuvat pääosin 125cm x 70cm -kokoisista pöydistä, joita myyjällä on yhdestä kuuteen kappaletta. 

Tämän lisäksi myyjällä voi olla vaaterekkejä, tai omia hyllyjä/muita rakennelmia. Veloitamme myyjien tuomista vaaterekeistä, omista pöydistä tai hyllyköistä ja muista rakennelmista, jos ne vievät myyntipöytätilaa. Rekit, omat pöydät, hyllyt ja muut rakennelmat katsotaan ja veloitetaan pöytähinnaston mukaisesti niiden viemän tilan perusteella.

Myyntipöytien päälle tai niiden taakse mahtuvista rakennelmista emme veloita, mutta kannattaa varautua siihen, ettei pöytien takana välttämättä ole tilaa kauhean syville rakennelmille tai tavaroiden säilyttämiselle. Kannattaa mainita hakemuksessa tarve tilalle pöydän takana, jotta osaamme arvioida riittääkö tila sille.

Pöytäpaikkoihin kuuluu vakiona kaksi tuolia ja verkkovirtapistoke - tuoleja voidaan järjestää lisää veloituksetta kohtuullisia määriä. Myyntisalissa kuuluu 2 langatonta verkkoa, ja langallinen yhteys voidaan järjestää lisämaksusta.

Artesaanipöydät

Myymme myyntipöytäsaliin tavallisten pöytien lisäksi omia töitään myyville pienille toimijoille artesaanipöytiä. Artesaanipöydät on tarkoitettu omia käsitöitään ja taidettaan myyville pienyrittäjille - heille, ketkä ovat siirtyneet tai juuri siirtymässä harrastamisesta liiketoiminnan puolelle.

Artesaanipöytiä voi saada vain yhden, eikä sen yhteyteen ole mahdollista ostaa lisätilaa rekeille tai telineille, vaan kaikkien erillisten rakennelmien on mahduttava pöydän päälle tai sen taakse. Artesaanit ovat toki erittäin tervetulleita myös normaaleille myyntipaikoille, jos ovat kiinnostuneita suuremmasta myyntitilasta.

Artesaanipöydän voi halutessaan jakaa kaverin kanssa, mutta tässä tapauksessa teidän on ostettava toiselle avustajalippu (lisätietoja alemmalla), jotta pääsette kummatkin tapahtumaan. Mainitkaa asiasta hakemuksessanne, ja esittäytykää molemmat.

Hinnasto

  • Ensimmäiset kolme pöytää:    200€/kpl
  • Neljäs, viides ja kuudes pöytä:    250€/kpl
  • Artesaanipöytä:    120€

Myyjien valitseminen

Kaikkien harmiksi tila myyntisalissa on rajattua, joten kaikki halukkaat myyjät eivät välttämättä mahdu mukaan.

Jos/kun halukkaiden myyjien määrä ylittää tilojen mahdollisuudet, joudumme tekemään valintoja ja karsintaa. Tätä ei tehdä hakujärjestyksessä, vaan pyrimme pääsääntöisesti varmistamaan myyntisalin valikoiman olevan monipuolista ja kävijöidemme mieleen. Teemme tämän arvioimalla hakijoiden tuotetarjontaa ja kaupallista potentiaalia kävijöidemme näkökulmasta. Tukeudumme arvontaan tilanteissa, joissa useampi hakija on yhtä vahvoilla tulla valituksi, mutta pöytäpaikat eivät riitä kaikille.

Jos valituksi tullut myyjä joutuu perumaan osallistumisensa ennen tapahtumaa, pyrimme valitsemaan tämän tilalle korvaajan yllä mainitulla menetelmällä.

Myyjien ja artesaanien rannekkeet ja pääsyliput

Myyntipaikkoihin sisältyvien myyjärannekkeiden määrä on neuvoteltavissa myyjän tarpeiden mukaan - sillä erotuksella, että artesaanipöytä sisältää oletuksena vain yhden myyjärannekkeen, mutta artesaani voi halutessaan ostaa yhden normaalihintaisen pääsylipun avustajalleen myyntipöytömaksun yhteydessä. Myyjärannekkeet toimivat myös normaaleina pääsylippuina tapahtumaan, joten kaikki myyjät ovat halutessaan ja ehtiessään erittäin tervetulleita tutustumaan tapahtuman ohjelmatarjontaan. 

Mainosmahdollisuudet

Desucon tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa näkyvyyttä joko ohjelmalehdestämme tai Info-TV:stämme.

Tapahtuman ohjelmalehti jaetaan kaikille kävijöille, joten sen avulla voi saavuttaa jokaisen kävijämme käsinkosketeltavassa muodossa. Desuconin Info-TV pyörii koko tapahtuman ajan ympäri Sibeliustaloa löytyvillä näytöillä, ja kertoo ajankohtaisia asioita kävijöillemme.

Mainoksien hinnasto

  • Aukeama (2/1 sivua) 302mm x 2016mm:    700€
  • Koko sivu (1/1) 154mm x 216mm:    350€
  • Puolikas sivu (1/2) 154mm x 111mm:    200€
  • Info-TV mainos:    140€

Myyntituotteisiin liittyviä rajoitteita ja huomioita

Sekä suomen lainsäädäntö että meidän järjestyssääntömme asettavat kieltoja ja rajoitteita tuli- ja teräaseiden, sekä näiden replikoiden tuomiseen tapahtumaamme. Jos olette aikoneet myydä järjestyssäännöissä määriteltyjä sallittuja asejäljitelmiä, tulee jokaista ostajaa ohjeistaa viemään ne ovelle järjestyksenvalvojan tarkastettavaksi, jotta järjestyksenvalvojamme voivat merkata ne turvallisiksi samalla tavalla kuin kävijöiden tuomat vastaavat jäljitelmät ja propit.

Kaikissa myytävissä elintarvikkeissa tulee olla suomenkieliset tuoteselosteet, eikä tapahtumassa saa myydä parasta ennen -päiväyksensä ohittaneita elintarvikkeita. Myös alkoholia sisältävien tuotteiden myyminen on kiellettyä myyntipöytäsalissa.

Kaikkien väärennettyjen tuotteiden myynti Desuconissa on kiellettyä.

Piittaamattomuus näistä ohjeista tulee johtamaan huomautukseen, ja jatkuvat tai räikeät rikkomukset voivat lopulta johtaa myyjän poistamiseen tapahtumasta.

Hakeminen

Desuconin 2024 myyntipaikkojen haku on päättynyt.

Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä ottamalla yhteyttä sähköpostiosoitteeseen sponsorit@desucon.fi