Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

Desucon 2021 AMV-kilpailun esikarsinta on käyty ja finalisteille sekä karsituille on lähetetty tiedot tuloksista! Onnea kilpailuun!

AMV-kilpailu järjestetään verkkolähetyksenä AMV.fi sivuilla sunnuntaina 20.6.2021 klo: 15:00!

Kilpailun katsomiseen tarvitset Kompassi-tunnukset (Desutunnukset käyvät myös!)

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 21.02.2021

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 30.05.2021 klo 23:59.

Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 31.5.-12.06.2021.

Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 13.06.2021 mennessä.

Kilpailu järjestetään verkkolähetyksenä 18.-20.06.2021.

 

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä aasialaislähtöistä animaatiota tai aasialaislähtöistä 2D-pelimateriaalia, joka muistuttaa animea. Voit myös koota videosi käyttämällä aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 30.05.2021 klo 23.59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Poikkeuksena remake palkintoon osallistuvan alkuperäinen teos. Lisätietoa palkinnot-osiossa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, aasialaista animea muistuttavan 2D-pelin tai aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin esiintyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Sulavuuden takaamiseksi suosittelemme maksimissaan 30 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 6 minuuttia (6:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota, joista kolmannen tulee olla remake.

Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

 

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

 

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

  • Kilpailun paras video
  • Paras flow
  • Paras remake
  • Paras hyväntuulinen
  • Paras selviytymistarina

Erikoispalkinnot

  • Editoijien suosikki
  • Yleisön suosikki
  • AMV-vastaavan valinta
  • AMV.fi teemaväri: Vihreä

 

Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video

Pääpalkinto. Kilpailun paras video on näyttävin ja toteutukseltaan toimivin video, jonka katsominen miellyttää eniten. Video voi olla minkä tahansa tyylinen. Erityisesti videossa on kuitenkin kiinnitetty huomiota tekniseen osaamiseen, visuaaliseen puoleen ja toimivuuteen kokonaisuutena.

Paras flow

Palkinnolla haetaan sujuvaa editointia, jossa vaihdokset eivät töksähtele. Sido materiaalisi yhteen sulavasti siirtymillä ja tehokeinoilla. Flow’ta voi luoda monilla eri tavoilla: voit esimerkiksi hyödyntää animen omaa visuaalisuutta, luoda omia flow-siirtymiä maskaamalla tai editoida puhtaan flow-videon ilman mitään tehosteita. Videon tyylillä ja aiheella ei ole väliä, tärkeintä on sulava ja siisti editointijälki. 

Paras remake

Kutkuttaako vanhan teoksen uudelleen editointi? Paras remake palkinnon voi voittaa hyllyynsä editoimalla aiemmin julkaistun AMV:n kokonaan uudelleen. Videoon saa tehdä taiteellisia muutoksia, kunhan video on yhä tunnistettavasti uusi versio alkuperäisestä. Lähetä kilpailuun sekä remake että alkuperäinen AMV osallistuessasi kilpailuun. Tämä lasketaan yhdeksi kilpailutyöksi. Kerro lähetysviestissä tai liitteissä alkuperäisen AMVn julkaisupäivä ja mahdolliset lisätiedot. Alkuperäinen AMV ei ole saanut voittaa palkintoja tai kunniamainintoja Suomen AMV-kilpailuissa, mutta finaalissa olleet videot sallitaan. 

Paras hyväntuulinen

Tämä video pitää katsojan hymyn huulilla alusta loppuun ja vielä videon jälkeenkin. Video voi olla hyvän mielen video tai puhtaasti huutonaurua aiheuttavaa huumoria. Tähän palkintoruutuun mahtuu myös iloiset dance- tai candy-tyyliset AMV:t. Omaperäisyys on valttia sekä videoeditoinnin että musiikin valinnan kanssa.

Paras selviytymistarina

Kerro tarina selviytymisestä, oli se sitten luonnon armoilla tai arjen masennuksessa, kamppailua tautia vastaan tai vaan kasvamisesta. Video voi olla iloinen tai surullinen tai kaikkea siltä väliltä. Tärkeintä on kertomasi tarina ja sen toteutus. Liitteitä suositellaan, etenkin jos tarina on omasi. 

Erikoispalkinnot

Editoijien suosikki

Finalistien kesken suoritettava äänestys parhaasta videosta. Äänestys suoritetaan kilpailun aikana. Finalisteille lähetetään tarkemmat ohjeet lähempänä kilpailua. Äänestämiseen tarvitset Kompassi-tunnuksen.

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV-vastaavan valinta

Vastaavan palkintoa ei ole rajattu mitenkään. Video voi olla tyyliltään millainen vain. Vastaava kiinnittää videossa huomiota luovuuteen ja kokonaisideaan.

AMV.fi teemaväri: Vihreä

Teemoina ovat tänä vuonna värit. Desuconin teemavärinä on vihreä. Haemme tässä kategoriassa editoijilta luovuutta tuoda teemaväri sekä tuomariston että yleisön mieleen videota katsoessa. Värin korostaminen värityksessä ei ole välttämätöntä, vaan sen voi tehdä myös muillakin tavoilla vaikkapa videon tunnelman myötä. Esimerkiksi väri vihreä kuvataan terveyden, toivon, luonnon, kasvun ja tuoreuden värinä. Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun teemapalkintoon.

Mikäli haluat osallistua AMV.fi -teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma asioista, olethan yhteydessä: merezone@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi -aktiivien yhteistyönä. Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta. Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on seuraava: AMV.fi -edustaja, Editoijien edustaja ja Yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Lue lisää: amv.fi

 

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Palkinnot postitetaan voittajille.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

 

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

 Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: desu21

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä

Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista ja osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon tai remake palkintoon. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

 

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi

Kilpailu järjestetään Desuconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

 

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.