Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Ohjelmanpitäjäksi?

DesucOnline 2.0 etsii ohjelmanpitäjiä! 

Desucon haluaa tänäkin kesänä tarjota viikonlopun täydeltä mielenkiintoista ja monipuolista manga- ja animeaiheista ohjelmaa. Etsimme jälleen ohjelmanpitäjiä innokkaista, asialleen vihkiytyneistä harrastajista. DesucOnline 2.0 järjestetään pääsääntöisesti etäyhteyksien välityksellä, joka vaikuttaa myös ohjelman pitämiseen - ja mahdollistaa paljon uutta! 

Mitä?

Oli intohimosi sitten mechojen merkitys maailmantaloudelle, perunan rooli mangassa ja animessa tai Sarzanmain kuvaus kehon ja sielun yhteydestä, olet enemmän kuin tervetullut kertomaan siitä toisille samanhenkisille intohimosi kohteesta luennon, paneelin tai keskustelupiirin muodossa. Koska Desucon on pääasiallisesti 18-35 -vuotiaille harrastajille suunnattu animeen ja mangaan keskittynyt tapahtuma, on tietenkin suotavaa että aiheesi käsittelee tai vähintäänkin sivuaa näitä ilmiöitä tai on muutoin niihin rinnastettavissa vaikkapa oheisilmiöiden kautta. 

Desuconissa ohjelma ei ole tapahtuman kylkiäinen vaan päätähti, joten emme kierrätä jo kertaalleen sellaisenaan pidettyjä puheohjelmia. Jos ideasi on siis aiemmissa coneissa nähty ja kuultu, mieti voisiko samaa aihetta kenties käsitellä uudesta näkökulmasta. Myös ohjelmavastaavaa konsultoimalla voi tarvittaessa yhdessä löytää itselle parhaiten sopivan lähestymistavan tai hioa ideaa lopulliseksi ohjelmanumeroksi. 

Missä?

DesucOnline-tapahtuman koko ohjelmakattaus (puheohjelma, oheisohjelma, kilpailut, iltabileet, ym.) striimataan muun muassa Youtuben ja Twitchin kautta aina kävijöiden kotisohville asti. Aiemmissa Desuconin online-tapahtumissa on päästy nauttimaan laadukkaasta, livestriimatusta puheohjelmasta, japanilaisten animealan ammattilaisten haastatteluista, AMV-kilpailuista, livenä lähetetyistä iltabileistä, tanssiesityksistä, meidokahvilan pienistä hetkistä ja paljon muusta!

Desustudio

Desuconin online-tapahtumien puheohjelma on pääsääntöisesti striimattu Youtubeen livenä salaiselta Desustudiolta. Ohjelmanpitäjä esiintyy studiolla ja ohjelmaosuuden jälkeen studiojuontaja esittää katsojien Youtuben chatissa tai DesuCordissa esittämiä kysymyksiä ohjelmanpitäjälle.

Luento-ohjelmaa on myös mahdollista tarjota, vaikkei studiolle olisikaan mahdollisuus päästä! Etäyhteyksillä toteutettua ohjelmaa varten ohjelmanpitäjältä tulee löytyä tarvittava ääni- ja videokameralaitteisto, jotta ohjelma voidaan esittää. 

DesuCord

Tämän talven Frostbite-tapahtumassa käytössä ollut DesuCord (Desuconin virallinen tapahtumanaikainen Discord-alusta) osoitti, että myös ohjelmaa voisi olla mahdollista järjestää uudenlaisella tavalla. Tämän takia haluammekin tarjota mahdollisuutta pitää ohjelmaa (luentoja, keskustelupiirejä, pajoja, tietovisoja, pelejä ym.) perinteisen studio-ohjelman lisäksi matalammalla kynnyksellä DesuCordin kautta. Jos olet kihissyt halusta keskustella kaikista niistä ranobeista, joita olet korona-aikana ehtinyt kahmia, haluat jakaa oivalluksesi koulupukujen estetiikasta luennon muodossa tai haluat toteuttaa esimerkiksi piirtotyöpajan etäyhteyksien välityksellä - ota yhteyttä! 

DesuCord mahdollistaa luentojen, pelien ja vaikkapa työpajojen striimauksen katsojille sekä rauhallisten keskustelupiirien järjestämisen eri ääni- tai tekstikanavilla. 

Ohjelmaa ennakkoon nauhoitettuna?

Studioesiintyminen kammottaa tai kokoontumisrajoitukset estävät isomman porukan kokoontumisen kuvauksia varten? Hätä ei ole tämännäköinen! DesucOnlinessa on myös mahdollista toteuttaa ohjelmaa ennakkoon nauhoitettuna. Ennakkoon nauhoitettua ohjelmaa varten ohjelmanpitäjältä tulee löytyä tarvittava ääni- ja videointilaitteisto, jotta ohjelman laatu voidaan varmistaa. Desucon ei leikkaa tai editoi ennakkoon nauhoitettua ohjelmaa, joten olethan valmis tekemään tarvittavat muutokset itse. Valmis ohjelma tulee lähettää sovittujen aikarajojen puitteissa.

Keskustele mahdollisuudesta ohjelmavastaavan kanssa!

Miten?

Jos kiinnostuit edes alustavasti, älä epäröi ottaa yhteyttä ja tarjota rohkeasti ohjelmaideoitasi!

Jos ohjelman pitäminen innostaa, ota yhteyttä osoitteeseen ohjelma@desucon.fi ja kerro lisää ideoistasi! Kaikkiin sähköposteihin vastataan. Jos vastausta ei kuulu muutaman päivän sisään kannattaa lähettää viesti uudestaan, mielellään jostain toisesta sähköpostiosoitteesta (tai vaikkapa Twitterin kautta tilille @desukun) - on mahdollista, että se on eksynyt roskapostiikansioon tai muuten vain kadonnut matkalla.

Kun tarjoat ohjelmaa, muistathan mainita seuraavat asiat:

  • Ohjelman sisältö 
  • Ohjelman pituus (Tavalliset kestot ovat 60/90min kysymyksineen, mutta erikoistapauksissa poikkeuksetkin sallitaan)
  • Mahdolliset aika- ja toteutustoiveet (kellonajat, ohjelmantoteutusmuoto)
  • Päällekkäisyydet joita haluat välttää

Voit tutustua jo etukäteen seuraaviin ohjeteksteihin:

Muuta ohjelmaa DesucOnlineen?

Eikö ohjelmaideasi lukeutunut sopivasti minkään kategorian alle? Oliko mielessäsi kenties CMV-spektaakkeli, tanssiesitys tai päräyttävää animejazzia treenikämpältä striimattuna?

Mikäli idea-aihio kaihertaa mieltäsi ja ohjelman tekeminen kiinnostaa, ehdotukset ovat edelleen tervetulleita samaan osoitteeseen eli ohjelma@desucon.fi