AMV-kilpailun tulokset

Kirjoittanut
Zenexi

Desucon 2021 AMV-kilpailun tulokset, pisteytykset ja voittajaperustelut on julkaistu.

AMV-kilpailuun lähetettiin 37 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Kilpailun soittolista löytyy täältä.

Palkinnot

Kilpailun paras video: AnimeTwins, Kagacie & MarikoAMV – Nevereverland

Selvästi kilpailun parhaimmistoa tekniseltä osaamiseltaan. Videoon on selvästi nähty paljon vaivaa ja rakennettu ehjä ja toimiva kokonaisuus. Videon tarinankerronta on hyvää ja selkeää kuitenkin uhraamatta editoinnin tahtia ja sulavuutta. Jokainen sekunti on viilattu loppuun asti, eikä editoinnissa näy virheitä. Editoija rikkoo perinteisen musiikkivideon rajoja ja ottaa lähdemateriaalin itsevarmasti haltuunsa.

Paras selviytymistarina: AnimeTwins – If I Die Young

Tämän videon selviytymistarina erottui edukseen eri näkökulmasta. Videon alussa katsojalle kerrotaan tarinan tavoite, ja jää katsojan jännitettäväksi pystytäänkö siitä selviytymään. Tarina oli moniulotteinen, ja haarautui videon aikana pysyen kuitenkin selkeänä ja ymmärrettävänä. Videon eri lähdemateriaalit on yhdistetty vaivattomasti, eikä katsoja jää edes kyseenalaistamaan vaihdoksia. Kaunis ja koskettava kokonaisuus upealla editoinnilla. Video ikääntyi hyvin.

Paras hyväntuulinen: AnimeTwins – You can’t stop the beat

Ainoa lähes yksimielinen voittaja tältä tuomaritiimiltä, pienen keskustelun jälkeen viimeinenkin tuomari hyppäsi tämän videon kyytiin. Videossa on hyödynnetty eri lähdemateriaaleja loistavasti, siirtymät yhdestä animesta toiseen ovat sulavia ja kevyitä siistin maskauksen ansiosta. Editoija hyödyntää taitavasti lyriikka-, huuli- sekä sisäistä synkkaa videon aikana, pitäen videon mielenkiintoisena ja monipuolisena. Hyväntuulinen lumivyöry, jota ei voi pysäyttää.

Paras remake: Enyanee – Somebody to You
(Alkuperäinen: Enyanee – Somebody to You)

Editoijat haastettiin tekemään vanha video uudelleen, ja päätös parhaalle remakelle oli vaikea! Voittajavideosta todettiin editoijan ottaneen alkuperäisen videonsa ja yksinkertaisesti tehneen kaiken paremmin. Videon siirtymät on hiottu timanttiseksi ja videon värimaailmaa on pehmennetty. Kirsikkana kakun päällä oli videon lopussa vaihdettu fonttivalinta.

Paras flow: SabiChii – No Sleep

Rauhallisesti käyntiin lähtevä video, joka kasvaa ja yltää huippuunsa videon aikana. Videon flow on toteutettu kauniin pehmeästi ja se on eheää ja toimivaa koko videon keston ajan. Videossa on käytetty erinomaisesti hyväkseen lähdemateriaalissa valmiina olevia kameranliikkeitä sekä luotu liikettä hienosti itse kohtiin joissa sitä ei ole valmiina, tehden videosta yhtenäisen ja miellyttävän katsoa. Editoijan luomat efektit sitoo siirtymät toisiinsa ja näyttävät luonnollisilta. Laaja lähdemateriaali on käytetty hyvin hyödyksi. Tätä videota katsoessa ei nukuttanut.

AMV.fi - Paras Vihreä: Aruru- - Seasons May Change

Tuomarikeskustelu oli pitkä ja vaikea. Kaksi videota taisteli tittelistä hyvin tiukasti mutta lopulta päädyimme valitsemaan tämän videon. Vihreä teema tuli selkeästi esille jo heti ensimmäisistä sekunneista asti. Luonnonilmiöt, elementit ja elinkaari välitetään hienolla tavalla yleisölle. Videosta välittyy kepeys sekä raikas tuulahdus, joka vie katsojan kokemusmatkalle eri vuodenaikoihin.

AMV-vastaavan valinta: Fugu – We Could Be The Renegades

Video on alusta loppuun asti tehty huolella ja editointijälki on siistiä. Zoomit, efektit, yhtenäinen väritys, siirtymät ja maskaukset luovat hyvän toimintavideon mikä on myös visuaalisesti kaunis. Tekstit ja animen omat audioäänet on saatu luovasti toteutettua mikä oli mukava lisä.

Yleisön Suosikki: InaKitsune - Battle of the Psyche

Yleisöäänet:

1. InaKitsune - Battle of the Psyche      29 ääntä (20.14 %)
2. Fugu - We Could Be The Renegades      14 ääntä (9.72 %)
3. Shu - Propane Soul      12 ääntä (8.33 %)

 

Editoijien Suosikki: Saizux – Fly in the sky

Editoijien suosikin äänet:

1. Saizux – Fly in the sky      3 ääntä (23.08 %)
2. AnimeTwins, Kagacie & MarikoAMV - Nevereverland      2 ääntä (15.38 %)
3. Fugu - We Could Be The Renegades      2 ääntä (15.38 %)

 

Paljon onnea voittajille!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!