AMV- ja cosplaykilpailujen ilmoittautuminen on avattu!

Kirjoittanut
Desu-kun


Kuva: Mikael Peltomaa


Päivitys 2.11. Cosplaykilpailujen haku on suljettu, AMV-kilpailujen haku on auki 10.12. asti!

Desucon Frostbitessa kisataan jälleen animemusiikkivideoiden ja cosplayn saralla. Pääsalissa järjestetään viikonlopun aikana AMV-kilpailu, Extreme Cosplay Gathering -karsinnat, Craftmanship-kilpailu sekä Hall Cosplay -kisa.

Alta löydät lisätietoa kisoista, tervetuloa mukaan!

AMV-kilpailu

Ilmoittautuminen AMV-kisaan alkaa 15.9. klo 18 ja päättyy 10.12. klo 23:59. Säännöt ja osallistumisohjeet löydät AMV-sivulta!

AMV-kilpailuun voi osallistua yhden tai useamman ihmisen itse editoimalla videolla, jonka visuaalinen media on itä- tai kaakkois-aasialaisesta lähteestä. Sallittuja medialähteitä ovat anime, manga sekä itä-aasialaiset ja kaakkois-aasialaiset animaatiot, sarjakuvat, videopelit, fiktiiviset tv-sarjat sekä fiktioelokuvat. Videoiden audiomateriaalissa ei ole lähdemaarajoitteita.

Videoita palkitaan seuraavissa kategorioissa:

• Tuomariston suosikit, sijat 1-3: Kilpailun kolme parasta palkitaan luovista ja teknisistä onnistumisista.

• Paras huurteinen: Tämä teemapalkinto on inspiroitunut Frostbitesta itsestään. Tyyli on vapaa: video voi olla kirjaimellisen luminen, huurteisen oluen siivittämä juhlintavideo, tunnelmaltaan hyytävä tai värisävyiltään viileä.

• Paras lämmin: Tätäkin teemaa saa tulkita vapaasti ja luovasti! Video voi kertoa ihastuttavan lämminhenkisen tarinan, sijoittua tropiikin paahteeseen tai leikitellä vaikka keskitalvella lämpimillä väreillä tai tunteilla.

• Yleisön suosikki: Valinta on teidän.

Uudet tulokkaat ja kokeneet konkarit, tervetuloa kisaan!

Cosplaykilpailut

Desucon Frostbitessa järjestetään aiemmilta vuosilta tutut ECG -karsinnat, Craftmanship-kilpailu sekä Hall Cosplay -kisa.

Ilmoittautuminen kaikkiin cosplaykisoihin aukeaa 15.9. klo 18 ja päättyy 1.11. klo 23:59. Säännöt ja osallistumisohjeet löydät cosplaysivulta!

Extreme Cosplay Gathering

Edelliseltä nimeltään European Cosplay Gathering. Karsinnan voittaja lähetetään ECG-finaaliin edustamaan Suomea heinäkuussa 2024 Pariisin Japan Expoon!

ECG-karsintoihin saa osallistua itse tehdyllä puvulla, joka on peräisin sarjakuvasta, elokuvasta, TV-sarjasta, animaatiosta, videopelistä tai muusta mediasta. Lähdemaarajoitteita ei ole, mutta omat designit tai fanart-asut eivät ole sallittuja.

Craftsmanship-kisa

Craftsmanship-kisa on nimensä mukaisesti yksityiskohtaisten ja pikkutarkkojen tekijöiden kisa, jossa kiinnitetään erityishuomiota puvun yksityiskohtiin ja niiden toteutukseen. Jos koet pienten yksityiskohtien viilaamisen ja puvun hienosäätämisen olevan sinun juttusi, tähän kisaan kannattaa ehdottomasti osallistua! Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä. Lähdemaarajoituksia ei ole, mutta omia designeja tai hahmoja ei sallita kisaan.

Hall cosplay -kisa

Hall cosplay -kisa esittelee kattauksen vaikuttavia pukukokonaisuuksia. Kilpailuun ei ole mahdollista ilmoittautua ennakkoon, vaan osallistujia etsitään Sibeliustalolta Metsähallista kisapäivänä. Jos mielit mukaan kisaan, tuothan itsesi ja asusi näytille tapahtumapaikalle lauantai-iltapäivänä!

 

AMV- ja cosplaykisojen tuomaristo julkaistaan myöhemmin. Kisojen tarkat ajankohdat ilmoitetaan loppuvuoden aikana ohjelmakartan julkaisun yhteydessä. Seuraa tapahtuman somekanavia loppuvuoden aikana ja mikäli kisainto heräsi, hae rohkeasti mukaan!

- River Vixen & Rindalin
AMV- ja cosplayvastaavat

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!