Miten kunniavieraita saadaan? Osa 1

Kirjoittanut
Phoo

Kävijän on helppo kuvitella, mitä talous- tai työvoimavastaava tekee. Talousvastaava pyörittää rahaa ja työvoimavastaava vänkäreitä. Miettimällä käy ilmeiseksi, että talousvastaava on se, jolta pyydetään lupaa ostaa niin videokamerat kuin pitsatkin, ja työvoimavastaavan isoin konkreettinen tehtävä on vänkärivuorojen änkeminen taulukkoon samalla kun jokainen vänkäri haluaa katsomaan yhtä ja samaa ohjelmaa.

Mutta mitä kunniavierastiimissä oikein tapahtuu?

Ensimmäinen asia. Kunniavierasasioita ei ehdi hoitaa yksi henkilö. Desucon 2011:n kunniavierastiimi:

Kunniavierastiimi

Kunniavierastiimi: Pyry, Phoo ja SS (valepuvuissa).

Pyryn tehtävänä on hankkia lentoliput, hotellivaraukset, tulkit ja ohjelmanpitäjät kunniavierasohjelmia varten. Kun kunniavieraspaneeliin on aikaa puoli tuntia ja haastattelija uupuu, Pyry tuuraa.

SS on tiimin raskaan sarjan kielitaituri. Jos kunniavieras kertoo ohjelmassaan, miten tämä toimii, SS tulkkaa. Tarvittaessa SS tuuraa Phoota yhteydenpidossa Japaniin päin.

Phoo (minä) rustaa sähköposteja ja käyttää puhelinta lähes joka (arki)päivä. Nykyisten vieraiden kanssa on sovittava kaikki saapumispäivämäärästä aina pukuhuoneiden kokovartalopeilien lukumäärään (:-D). Tulevia vieraita kalastellaan jo luomalla kontakteja ja juttelemalla nykyisten kontaktien kanssa. Edellisille vieraille uudenvuodentervehdyksiä.

IKuto Shijima (nimimerkki) on japanilainen monitoimimies, joka myös sattuu olemaan kunniavieraamme Tanakan entinen bändikaveri. Desucon 2011:stä alkaen suurin osa vieraista tulee hänen kontaktiensa kautta. Japanilaisten on edelleen helpompi kommunikoida kasvokkain, joten kun (monille anime- ja manga-alalla ennestään tuttu) japanilainen markkinoi Desuconia Japanissa, häntä halutaan yleensä auttaa helpommin kuin vain netistä tuttuja ulkomaalaisia.

Mystiikka sikseen. Kunniavieraan hankkiminen onnistuneesti vaatii seuraavat asiat:

  1. Japania oikeasti osaavia ihmisiä. JLPT:n taso 2 on minimi.
  2. Kärsivällisyyttä ja ripeyttä sähköpostikanssakäynnissä. Japanilaiset vastaavat sähköpostiin heti ja etenevät asioissa hitaasti.
  3. Rahaa. Desuconin kunniavierasbudjetti on 15 000 euroa vuonna 2011, ja oli 13 000 euroa vuonna 2010.
  4. Käytännön silmää. Tunne ravintolat, tiedä milloin lentoliput ovat halvimmillaan, järjestä kyydit lentoasemalta tapahtumaan.
  5. Jos et osaa, kysy ja pyydä apua! Tärkeintä on, että vieraiden näkökulmasta kaikki on hyvin.

Jossain vaiheessa tälle postaukselle saattaa ilmestyä kakkososa, jossa kooste, miten kukin Desuconin entisistä kunniavieraista oikein saatiin (tuurilla, tilaisuuksiin tarttumalla sekä pelaamalla kortit oikein). Kommentoi jos kiinnostaa.

Kommentit

Drasa
Voisin sanoa sanasen tuosta JLPT2-tasosta. Viime vuonna olin sillä tasolla, ja taito hädin tuskin riitti (hyvien) sähköpostiviestien kirjoittamiseen, ja sain aika paljon apua Phoolta. Olin siis siinä roolissa, missä Phoo on nyt. Se oli kuitenkin erittäin hyvää harjoitusta!

Esiintyville henkilöille, siis ohjelmatulkeille, vaadittu taso on vielä selkeästi korkeampi.

Oma roolini tänä vuonna lähtee käyntiin, kun lähestymme itse conia, ja ryhdyn säätämään aikatauluja, tulkkeja ynnä muita.

Nähdään Desuconissa!
Nita
Hmm, kun tänne ei niitä kommentteja ole siunaantunut niin ilmoitetaanpa, että täällä ainakin kiinnostaisi stoorit kunniavieraiden pyytämisestä. Vaikka taidammekin ne kaikki jo tietää ;3
Lucky D
En voi lakata unelmoimasta, että tänä vuonna Koohei Tanaka --> Ensi vuonna Eiichiro Oda? ;D

Tiedä että aika kaukaa haettua, mutta ehkä joskus? Jos Tanakalle jää erittäin hyvä kuva tapahtumasta ja matkasta, voisi hän hyvin kertoa siitä Odalle...

Ui, että se olisi hienoa! Mutta hienoa on myös Tanakan saapuminen. Vaikka vähän harmittaa että provinssissa on SOAD samaan aikaan. Tanaka vie kuitenkin voiton, koska on harvinaisempi näky täälläpäin :)
Shin
Jees. Hyvää hommaa teette :)
Tanaka on kyllä pakko katsastaa vaikka itse odottelenkin, että Suomen maalle jalkansa laskisi ja Sibeliustalon ovista kävelisi sisään, ei mielellään ulos vaikkapa Kazuhiko Inoue (aloitetaan pienistä) :P
Seiyuut ym on hyviä vieraita ja kyllä niitä mangakoitakin haluaisi vielä nähdä, mutta kaikki aikanaan.
(Millon muuten lentoliput on halvimmillaan?)

Kakkososaa odotellessa ^^
Drasa
Shin: Puhutko nyt siis ihan sellaisista lentolipuista, että jos itse menisit japaniin?

Matkamessujen aikaan saattaa saada hyviä tarjouksia, ja samoin stockan hulluilta päiviltä. Ei siihen mitään yleistä sääntöä ole, muuta kuin että ne yleensä ovat pitkän ajan päähän kalliita, ei-niin pitkän matkan päähän halpoja ja lähiajoille taas kalliita. Kalleus usein määräytyy erihintaisten paikkojen mukaan - siis sen, onko niitä vielä jäljellä.
Shin
Kiitos vastauksesta Drasa ^^

Japanin suhteen tosiaan kyselin. Eipä sillä, että sinne heti pääsisin lähtemään, mutta keräilen valmiiksi tietoja.
Japaniin varmaan kannattaa lentää suoraan.
Tekka
Voitteko yrittää jollekki vuodelle JAM Projectia tai jotaki sen jäsentä? Anime musaa tekevä porukka kyseessä.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!