Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Desucon Frostbite 2019 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@desucon.fi

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on yhä auki. Ongelmatilanteissa otamme yhteyden sinuun.

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 30.9.2018

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 20.1.2019 klo 23:59

Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 21.1.-3.2.2019

Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 5.2.2019 mennessä.

Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 15.-17.2.2019.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä mangan tai muun aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Videoissa saa myös käyttää aasialaista pelimateriaalia, kunhan se muistuttaa animen 2D-animaatiota. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 20.1.2019 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, aasialaista animea muistuttavan 2D-pelin tai aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi käytetystä lähdemateriaalista. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin halutessaan sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai kappaleen lyriikoita ym.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 50 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 6 minuuttia (6:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Mahdollisessa yhteistyövideon voittotilanteessa, kaikki siihen osallistuneet pyritään ottamaan huomioon palkittaessa (max. 3 henkilöä), aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaavan tai tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta, ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari

kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

 • Tuomarit julkistetaan myöhemmin.

Palkinnot

 • Tuomaripalkinnot

  • Kilpailun paras video

  • Paras klassikko

  • Paras rakkaustarina

  • Paras synkkämielinen

  • Paras huumori

 • Erikoispalkinnot

  • Yleisön suosikki

  • AMV-vastaavan suosikki: Paras anime mix

  • AMV.fi: Paras suomiviisu

Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video

Pääpalkinto. Kilpailun paras video on näyttävin ja toteutukseltaan toimivin video, jonka katsominen miellyttää eniten. Video voi olla minkä tahansa tyylinen. Erityisesti videossa on kuitenkin kiinnitetty huomiota tekniseen osaamiseen, visuaaliseen puoleen ja toimivuuteen kokonaisuutena.

Paras klassikko

Ideana on käyttää animea, joka on joko yli tai tasan 10 vuotta vanha. Vuonna 2009 julkaistu tai sitä vanhempi anime hyväksytään.

Paras rakkaustarina

Parhaassa rakkaustarinassa kiinnitämme huomiota videon luovuuteen ja siinä esitettyyn tarinaan. Videon ei tarvitse olla teknisesti täydellinen kunhan tunteisiin ja tunnelmaan on kiinnitetty erityistä huomiota, olivatpa ne sitten negatiivisia tai positiivisia.

Paras synkkämielinen

Esitä meille video, joka sisältää ankean, lohduttoman tai vaikkapa ahdistavan tunnelman. Tämä voidaan luoda suoraan henkilöhahmosta kertovalla videolla tai vaikkapa hahmojen maailmaa tutkivalla teoksella. Tärkeintä on, että apea tunnelma on läsnä.

Paras huumori

Kilpailun paras huumori-video pitää katsojan hymyn huulilla alusta loppuun ja vielä videon jälkeenkin. Video voi olla hyvänmielenvideo tai puhtaasti huutonaurua aiheuttavaa huumoria. Omaperäisyys on valttia sekä videoeditoinnin että musiikin valinnan kanssa.

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV-vastaavan suosikki: Paras anime mix

Video voi olla tyyliltään millainen vain. Vastaava kiinnittää videossa huomiota luovuuteen ja kokonaisideaan. Animen vähimmäismäärä on 5. Enimmäismäärää ei ole.

AMV.fi teemat: Paras suomiviisu

Haemme tässä teemassa nimenomaan laulettuja lauluja, emmekä esimerkiksi suomalaisten säveltämiä instrumentaaleja kappaleita. Videoon valittu kappale voi olla miltä vuosikymmeneltä tahansa, kunhan se on pääasiassa (80 %) laulettu suomenkielellä. Tämä tarkoittaa sitä, että valittu kappale voi olla 40 vuoden takainen kappale suomalaisesta elokuvasta tai viime vuoden uusi radiohitti. Hyväksyttyjä ovat myös vanhojen suomikappaleiden cover-versiot, kunhan ne on edelleen laulettu suomen kielellä. Hyväksyttäviä ovat myös suomennetut versiot esimerkiksi alun perin englanninkielisistä kappaleista.

 • Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mistä lähteestä kappaleesi on. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot, mutta otathan huomioon, että tuntemattomammat teemavideoon sopivat kappaleet saattavat jäädä tunnistamatta, mikäli niitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.
 • Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: zenexi@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.
 • Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.
 • AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Desucon Frostbitessa seuraava:
  • AMV.fi edustaja
  • Desucon Frostbite 2019 AMV-vastaava
  • Yleisön edustaja

Lue lisää: amv.fi

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: frost19

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä

Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi

Kilpailu järjestetään Desucon Frostbite:n ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Varaamme oikeuden muutoksiin.