Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Ohjelmanpitäjäksi?

Desucon Frostbite haluaa tänäkin vuonna tarjota viikonlopun täydeltä mielenkiintoista ja monipuolista manga- ja animeaiheista ohjelmaa. Etsimme jälleen ohjelmanpitäjiä innokkaista, asialleen vihkiytyneistä harrastajista.

Mitä?

Oli intohimosi sitten doujinshirinkien vaikutus Japanin kansantalouteen (tai maailmantaloudelle!), miekantakojat mangassa ja animessa tai Yuri!!! on Icen hahmokuvaukset osana japanilaisen mieskuvan jatkumoa, olet enemmän kuin tervetullut kertomaan siitä toisille samanhenkisille intohimosi kohteesta luennon, paneelin tai keskustelupiirin muodossa. Koska Desucon Frostbite on pääasiallisesti 18-35 -vuotiaille harrastajille suunnattu animeen ja mangaan keskittynyt tapahtuma, on tietenkin suotavaa että aiheesi käsittelee tai vähintäänkin sivuaa näitä ilmiöitä tai on muutoin niihin rinnastettavissa vaikkapa oheisilmiöiden kautta. 

Desuconissa ohjelma ei ole tapahtuman kylkiäinen vaan päätähti, joten emme kierrätä jo kertaalleen sellaisenaan pidettyjä puheohjelmia. Jos ideasi on siis aiemmissa coneissa nähty ja kuultu, mieti kuinka samaa aihetta voisi käsitellä aivan uudesta näkökulmasta. Myös ohjelmavastaavaa konsultoimalla voi tarvittaessa yhdessä löytää itselle parhaiten sopivan lähestymistavan tai hioa ideaa lopulliseksi ohjelmanumeroksi. 

Miten?

Jos kiinnostuit edes alustavasti, älä epäröi ottaa yhteyttä ja tarjota rohkeasti ohjelmaideoitasi. Vaivanpalkaksi ohjelmanpitäjät saavat ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan (ja välttävät näin lippukaaoksen) ja muita hienoja työvoimaetuja, kuten lounaan ja mahdollisuuden Desucon Frostbiten järjestämään lattiamajoitukseen.

Jos ohjelman pitäminen innostaa, ota yhteyttä osoitteeseen ohjelma@desucon.fi ja kerro lisää ideoistasi! Kaikkiin sähköposteihin vastataan. Jos vastausta ei kuulu muutaman päivän sisään kannattaa lähettää viesti uudestaan, mielellään jostain toisesta sähköpostiosoitteesta (tai vaikkapa Twitterin kautta tilille @desukun tai suoraan ohjelmavastaavalle tilille @Tursake) - on mahdollista, että se on eksynyt spämmikansioon tai muuten vain kadonnut matkalla.

Kun tarjoat ohjelmaa, muistathan mainita seuraavat asiat:

  • Ohjelmaslotin toivottu pituus (Tavalliset kestot ovat 60/90min, mutta erikoistapauksissa poikkeuksetkin sallitaan)
  • Mahdolliset aika- ja salitoiveet
  • Päällekkäisyydet joita haluat välttää

Voit tutustua jo etukäteen seuraaviin ohjeteksteihin:

Osallistuvaa ohjelmaa yölle ja päivälle?

Oletko heitä, joiden mielestä coneissa on kiva näpertää jotain tai joiden mielestä conit loppuvat aina liian aikaisin? Kiinnostaisiko sinua juontaa leikkimielistä tietovisaa, opettaa uudenlainen askartelutekniikka, pitää öinen palopuhe lempihahmosi ylväistä piirteistä, tai esitellä lempiflashanimaatioitasi enemmän tai vähemmän hereillä olevalle yleisölle?  Siinä tapauksessa juuri Sinä saatat olla oikea henkilö pitämään ohjelmaa aamuyön pikkutunneilla toisille samanhenkisille.

Ympärivuorokautinen Desucon Frostibite haluaa tarjota kävijöilleen elämyksiä myös luentosalien ulkopuolella ja yöllä. Tällainen ohjelma poikkeaa kuitenkin puheohjelmasta siinä, että aiheiden ei tarvitse olla aivan yhtä asiallisia kuin luentosaleissa. Tärkeintä on, että osallistujilla (hereillä olevilla tai puoliunisilla) on hauskaa, ohjelman aikana saattaa löytää uusia harrastajaystäviä ja että ohjelma opettaa ehkä jonkun uuden taidon. Osallistuvan ohjelman ei tarvitse olla uutta vaan toisinnot Desuconeista/muista coneista ovat ok.

Mikäli kiinnostuit, ehdotukset ovat edelleen tervetulleita samaan osoitteeseen eli ohjelma@desucon.fi