Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Järjestyssäännöt

Kaikkien kävijöiden tulee noudattaa näitä järjestyssääntöjä Desucon Frostbitessä ollessaan yhteisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa pääsymaksua maksamattomat ja järjestyssääntöjä rikkovat tapahtuma-alueelta. Pääsymaksuja ei palauteta.7

Sopimaton käytös ja häirintäyhdyshenkilöt

Kävijöiden tai työvoiman häiritsemisestä seuraa tapahtumasta poistaminen. 

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot löydät täältä. Jos koet häirintää Desuconissa, Desuconin iltabileissä tai Desuconin majoituksessa, voit häirintäyhteyshenkilön lisäksi olla yhteydessä keneen tahansa Desuconin järjestäjään.

Yleinen käytös

Kulkuväylien tukkiminen on kielletty yleisen viihtyvyyden vuoksi. Portailla ei saa myöskään istua. Käytävillä kulkemista häiritsevä kameroille poseeraaminen on kielletty. Kannustamme käyttämään omaa harkintaa tilanteiden suhteen ja muistutamme, että ihmisjoukkotaustaa vasten hämärässä käytävässä kahden sekunnin varoitusajalla otetussa kuvassa tuskin kukaan on erityisen edukseen. Metsähalli ja toisen kerroksen päädyssä sijaitseva kuvauspiste ovat tätä tarkoitusta varten huomattavasti parempia paikkoja. Huomioitavaa on kuitenkin, että myös Metsähallin tukkiminen oman kuvauspisteen tai hengailuringin pystyttämisellä on kielletty.

Järjestyksenvalvojat ohjaavat valokuvaustoiminnallaan tai muuten tukoksia aiheuttavat Metsähalliin; toistuvista häiriöistä seuraa tapahtumasta poistaminen. Tukoksia kuvaamalla aiheuttaneille tullaan tapahtumasta poistamisen sijaan tarjoamaan myös  mahdollisuutta luovuttaa kameransa infoon tapahtuman ajaksi vakuudeksi siitä, ettei tulevia sääntörikkomuksia tapahdu.

Päihteiden käyttö

Desucon on K18-tapahtuma, ja tapahtumapaikalla on A-oikeudet. Oman alkoholin ja muiden päihteiden tuominen tapahtumaan on kielletty, eikä päihtyneitä henkilöitä päästetä sisään tapahtumaan. Tupakointi on sallittu vain sille varatuilla tupakointipaikoilla. Häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumapaikalta.

Asejäljitelmät

Suomen lainsäädännön velvoitteiden mukaan tuli- ja teräaseiden tai näitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen tapahtumaan - kuten kaikille muillekin julkisille paikoille - on kielletty. Tämä ei koske puusta, pahvista, muovista, askarteluvaahdosta tms. valmistettuja aseita eikä puisia harjoittelumiekkoja (shinait, bokkenit jne), mutta kylläkin teroittamattomia metallimiekkoja ja deaktivoituja tuliaseita. Airsoftaseet ovat sallittu, kunhan ne ovat selkeästi osa kantajansa asua ja niiden piippu on tukittu mekanismiin jääneiden kuulien varalta. Proppien kanssa liikkuttaessa tapahtumassa tulee noudattaa varovaisuutta, eikä isoja proppeja saa viedä myyntipöytäsaliin. Tapahtuman turva ohjaa tarvittaessa viemään propin narikkaan.

Suosittelemme käyttämään omaa harkintaa sen suhteen, mikä on "erehdyttävästi muistuttava" jäljitelmä - ja myös sen suhteen, kuinka paljon vähemmänkään erehdyttävien sellaisten kanssa kannattaa heilua ihmisten ilmoilla mummoja säikyttelemässä. Kaikki asejäljitelmät tarkastetaan ja varustetaan punaisella tarkistusteipillä sisäänpääsyn yhteydessä; ilman tätä teippiä tapahtuman sisällä kanniskellut jäljitelmät viedään tarkastettavaksi tai poistetaan.

Yöpyminen

Lattiamajoitustiloissa ja niiden läheisyydessä on yöaikaan vältettävä meteliä nukkujien yörauhan takaamiseksi. Sibeliustalolla ei ole sallittua yöpyä, ja suosittelemme yöpyjiä tutustumaan majoitusvaihtoehtoihin.

Kysymykset

Mikäli mieleesi tulee kysyttävää järjestyssäännöistä tai propeista, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen desucon@desucon.fi.