Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Työvoimaksi?

Desucon Frostbiten työntekijävalinnat on tehty ja kaikille hakeneille on tiedotettu asiasta!

Kesän 2023 Desuconin työvoimahausta tiedotetaan myöhemmin.

Desuconin tekevät noin 200 vapaaehtoista. Vuoden 2022 Desuconin työvoima ja vastaavat Mira Ojamon ottamassa valokuvassa.

Jokainen con tarvitsee vapaaehtoistyöntekijöitä. Vapaaehtoiset hoitavat monenlaisia töitä, joita ilman conin rattaat eivät pyörisi: työvoimana saatat päästä esimerkiksi päivystämään infoon, pyörittämään narikkaa, täyttämään vesipisteitä, huolehtimaan yleisestä siisteydestä, lipunmyyntiin tai roudaamaan tavaroita. Valokuvaajat pyörivät conipaikalla taltioiden tapahtumia. Järjestyksenvalvojat puolestaan huolehtivat yleisestä järjestyksestä ja conikävijöiden turvallisuudesta. Työntekijänä ei tarvitse osata ydinfysiikkaa - riittää, että olet innostunut ja haluat tehdä Desuconista parhaan mahdollisen talviconin!

Työvoimaan kuulumisesta seuraa luonnollisesti joitakin etuja. Työntekijän ei tarvitse maksaa pääsymaksua coniin. Lisäksi heille varataan erityinen työntekijämajoitus perjantai- ja lauantaiyöksi (voit tietysti nukkua muuallakin, jos vain haluat). Työvoimalla on myös pääsy järjestäjien takahuoneeseen eli green roomiin, jossa voi vain rauhoittua tai nauttia paikan päälle varattuja virvokkeita ja naposteltavaa. Työntekijöille tarjotaan myös lämmin ruoka kaikkina kolmena päivänä. Työvoimana pääset siis kurkistamaan kulissien taakse ja conbudjetin kurissa pitämisen lisäksi kuutteilun parhaita puolia onkin, että siinä näkee, miten conit todella tehdään. Monen conijärjestäjän kipinä tähän touhuun on alun perin syttynyt kuutteillessa! Väheksyä ei voi myöskään sitä, miten tutustut takuuvarmasti uusiin huippukivoihin tyyppeihin. 

Minimityöaika on kaksitoista tuntia, joiden sijoittelussa otetaan tietysti omat toiveesi huomioon. Valokuvaajien ja järjestyksenvalvojien työvuorot poikkeavat tästä ja määräytyvät lopullisen työntekijämäärän perusteella. Työvoiman asu on vapaa, mutta otathan huomioon, että kaikkein hankalimmat cosplayasut saattavat vaikeuttaa itse töiden hoitamista, eivätkä siksi ole suositeltavia. Alaikäraja työvoimaksi hakiessa on 18 vuotta.

Työvoimahaku Desucon Frostbiteen on päättynyt.  Osa valinnoista tehdään jo hakuajan aikana, eli kuutiksi kannattaa hakea heti kun ehtii! Pyrimme ilmoittamaan valinnoista lokakuun loppuun mennessä.

HUOM! Jos kuulut johonkin seuraavista työvoima- tai sidosryhmistä, älä hae normaalin työvoimahakulomakkeen kautta. Saat lisäohjeita ilmoittautumiseen vastaavaltasi.

 • Pelisali
 • Pääsali
 • Rytmipelit
 • Go
 • Mahjong
 • Kirpputori
 • AV-tekniikka
 • Logistiikka
 • DesuTV
 • Karaoke
 • Valokuvaus

Henkilötietojasi käsitellään työvoimahaussa Kompassin rekisteriselosteen mukaisesti.